Hírek - Személyi kölcsön

 • Mekkora maximális összegű személyi kölcsönt nyújtanak a bankok?

  A személyi kölcsön manapság akkor is jó lehetőség, ha lakást szeretnénk vásárolni. Abban az esetben, ha olyan településen találjuk meg későbbi ingatlanunkat, ahol az alacsony lélekszám miatt nem hitelez a bank, vagy a forgalmi értékét kevesebb összegben határozza meg az értékbecslő, mint amekkorát a pénzintézet elfogadna fedezetként, jól jöhet a személyi hitel.

 • Nyugdíjas vagyok, hogyan kaphatok személyi kölcsönt?

  A szabad felhasználású hitelek körébe tartozó személyi kölcsön természetesen nyugdíjasként is igényelhető. A bankok hitelbírálata során előny, ha valakinek fix, rendszeres jövedelme van, márpedig a nyugdíj életünk végéig egy biztos bevételt jelent. Nézzük, mit kell tudni a hiteligénylésről, ha már nyugdíjaskorban vagyunk!

 • Pár kattintásra a személyi hitelek!

  A személyi kölcsönök most népszerűbbek, mint valaha. Havonta több, mint 30 milliárd forint értékben születnek új szerződések. Idén márciusban ráadásul új csúcsot sikerült felállítani: ebben a hónapban ugyanis majdnem 50 milliárd forintnyi személyi hitelt vett fel a magyar lakosság.

  A konstrukció népszerűsége érthető, hisz a személyi kölcsönöket fedezet nélkül is bármire el lehet költeni. A felvett összegből akár a lakásunk felújítását, a nyaralásunkat vagy egy autóvásárlást is finanszírozhatunk – csak hogy pár lehetőséget említsünk.

 • 5 hasznos tipp hitelfelvétel előtt

  Ha kimerült a kassza, és hitelre van szükségünk, gondolkodjunk felelősen! Mivel a személyi kölcsönök akár 5-8 évig tartós kiadást jelenthetnek, hitelfelvétel előtt érdemes körültekintően tájékozódni. Erre vonatkozóan gyűjtöttünk össze néhány hasznos tanácsot.

 • Melyik banknál ingyenes a személyi kölcsön elő- vagy végtörlesztése?

  Mi a teendő, ha előtörleszteni szeretnénk a személyi hitelünket? Milyen dokumentumok szükségesek hozzá? Számolnak-e díjat az egyes bankok ezért? Csak személyesen, vagy akár telefonos ügyfélszolgálaton, netbankon keresztül is lezárhatjuk a kölcsönünket? Néhány hasznos tanács, hogyan érdemes ezt elintéznünk.

 • Van megoldás a hitelre, ha kevés a fizetés?

  A minimálbéresek nagyon nehezen juthatnak ma nagyobb hitelhez, személyi kölcsönhöz, különösen, ha van már – akár egy kisebb – törlesztőrészletük. Megnéztük, hogy az alacsonyabb keresetűek, vagy a jövedelmüket csak részben bevallók számára milyen hitellehetőségek jöhetnek szóba – olvasson tovább, ha ön is érintett!

 • 6 fontos tipp és tudnivaló a hitelfelvételhez

  Valóságos roham indult idén a kölcsönökért: a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint a tavalyi év hasonló időszakához képest az idei év első három hónapjában negyedével nőtt a felvett hitelek nagysága. A fogyasztási- és lakáshitel-szerződéseken keresztül összesen 377 milliárd forintot igényeltek.

  Ha esetleg Ön is szeretne hozzájutni egy kis pénzügyi segítséghez, ne csapjon le rögtön az első jónak tűnő ajánlatra, inkább olvassa el a tippjeinket és tudnivalóinkat, amelyek segíthetnek a hitelfelvételnél.

 • Hitelfelvétel: csak okosan!

  Mostanában viszonylag olcsón juthatunk hitelhez, így az alacsonyabb törlesztő elérése remek lehetőség azoknak is, akik korábban évekig adósságokkal küzdöttek. Mai cikkünkben azt a témát járjuk körbe, hogy vajon van-e kiút az adósságcsapdából.

 • A személyi kölcsön a lakásvásárlásban is segíthet!

  Várhatóan idén is jó év elé néz az ingatlanpiac: az adásvételek száma az előzetes elemzések szerint160 és 180 ezer között fog mozogni, bár hozzáteszik, a végleges adat nagyban függ majd az újépítésű projektek kifutásától. Aki mostanában akar beruházni egy új ingatlanra, annak alaposan bele kell nyúlnia a pénztárcájába, hiszen országosan 8-12 százalékkal, a fővárosban pedig akár 15 százalékkal is nőhetnek az árak az év folyamán. Ha esetleg új lakást szeretne vásárolni, de nincs elég tőkéje az ügylet lebonyolítására, többféle pénzügyi segítséget is igénybe vehet: az opciók között ott találjuk például a személyi kölcsönt is.

 • Egyre többen vesznek fel egyre nagyobb összegű hitelt

  A Netrisk.hu pénzügyi összehasonlító oldala, a Bankkalkulátor.hu adatai szerint egy év alatt jelentősen erősödött a lakosság hitelfelvételi aktivitása. A cég az idei első negyedévben 26 százalékkal több személyihitel-igényt továbbított, ezek átlagos összege pedig 1,48 millió forint volt, ami 16 százalékkal haladja meg a tavalyi év hasonló időszakában mért 1,28 milliós átlagot. A háromnegyed részben szabad felhasználású hitelekből álló állomány átlagos futamideje 51 hónap, átlagos THM-je (teljes hiteldíj mutatója) 14,5 százalék volt.

 • Fontos tudnivalók a személyi kölcsönről!

  Gyakran megesik, hogy a családi büdzsét hirtelen egy váratlan kiadás terheli meg. Elromlik az autó, helyre kell hozni a fűtést, vagy be kell ruházni egy új háztartási gépbe –a példák sorát hosszan lehetne folytatni. Ha gyorsan szükségünk van legfeljebb pár millió forintra, akkor érdemes személyi kölcsönt felvenni. Ennek a konstrukciónak a legnagyobb előnye, hogy a hitelt bármire el lehet költeni. A legtöbb ajánlatnál a kamat ráadásul az egész futamidő alatt fix. Pont a szabad felhasználás miatt rengeteg az igénylés: tavaly az átlagos személyi kölcsön kihelyezések mértéke Magyarországon elérte a havi 37 milliárd forintot.

 • Így vegyen fel személyi kölcsönt!

  Januárra sokunknak elfogynak az anyagi tartalékai. Közel sem mindegy azonban, hogy mennyi személyi kölcsönt veszünk fel, hol vesszük fel, és mire költjük, költhetjük el azt. Nézzük melyek a személyi hitel felvételének íratlan szabályai.

visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×