Az öngondoskodás fontos része a 19-29 évesek életének

Egyre több fiatal jön rá segítséggel vagy anélkül, hogy mennyire fontos és hasznos dolog hosszútávon is az öngondoskodás. Ezt bizonyítja az a tény is, miszerint három hónapnál hosszabb időt is képes lenne jövedelem nélkül áthidalni a fiatalok 36 százaléka. A K&H ifjúsági indexéből az is kiderült, hogy egyre többen tesznek félre a nyugdíjas éveikre is.

Öngondoskodás

Fontos az öngondoskodás a fiatalok számára

Egyre több fiatal ismeri fel az öngondoskodás fontosságát, ugyanis a megkérdezettek 36 százaléka jövedelem nélkül három hónapnál hosszabb időt is át tudna hidalni, és egyre többen tesznek félre a nyugdíjas éveikre is - derült ki a K&H ifjúsági index kutatásából.

A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő szervezői fontosnak tartják, hogy erről a témáról minél korábban tudást szerezzenek a gyerekek. Tisztában kell lenniük azzal, hogy felnőttkorukban milyen lépéseket kell tenniük, ha biztonságban akarják tudni jövőjüket, ezért a verseny idei fókusztémája is az öngondoskodás.

A K&H ifjúsági indexe szerint 2018 végén a 19 és 29 éves kor közöttiek több mint 40 százaléka rendelkezett valamilyen jellegű megtakarítással.

Elégedetlenek az egészségükkel

Egészségügyi célokra a fiatalok még nem tesznek félre a kutatás szerint. Pedig nem árt foglalkozni azzal, hogy bizony időskorban az egészségügyi kiadások is megemelkedhetnek. Így a szülőknek érdemes arról is beszélgetnünk a fiatalokkal, hogy baj esetén jó, ha van olyan tartalék, melyhez ekkor nyúlhatunk.

A K&H ifjúsági indexének adatai szerint a fiatalok a saját egészségükkel kapcsolatban nem túl derűlátóak. 2018 folyamán nőtt az egészségükkel elégedetlenek száma (az év eleji 27-ről 37 százalékra nőtt az arányuk), miközben azok, akik elégedettek és nem gondolják, hogy romlana az egészségük, egyre kevesebben vannak (40-ről 29 százalékra csökkent az arányuk).

A magyarok szerint súlyos az egészségügy helyzete

A Medián 2018. októberében készült 1200 fős felmérése szerint a magyarok többsége az ország legsúlyosabb megoldandó problémájának az egészségügyet tartják. Minden második ember vélekedik így, további minden ötödik pedig ezt tartja a második legsúlyosabb problémának - olvasható a szervezet Facebook oldalán.

Óriási drágulás a magánrendelőkben

Csaknem 30 százalékkal drágultak két év alatt a szakorvosi vizsgálatok a magánrendelőkben - hangzott el a közelmúltban az RTL Híradóban. Az Union Biztosító felmérése szerint tavaly átlagosan 37 ezer forintot kellett fizetni a nőgyógyászati vizsgálatokért. Egy első konzultáció már 20-25 ezer forintba is belekerülhet.

Ha gyorsan szeretnénk egy orvossal beszélni

Kevés olyan család létezik, amelyben ne fordult volna elő, hogy hétvégén, ünnepnapon vagy éjszaka jelentkezett a família valamelyik tagjánál valami olyan egészségügyi probléma, amelyre azonnali megoldást szerettek volna találni. A mindenki által használt, sokszor óriási információáradat helyett a MediCall telefonos applikáció segíthet azonnal szakorvosi segítséghez lehet jutni.

Jelenleg 50 szakterület és 350 orvos közül van lehetőség választani. A rendszer a hét minden napján, a nap 24 órájában elérhető. Az alkalmazás révén helytől és időtől függetlenül fel lehet tenni azokat a kéréseket, amelyeket saját családorvosunknak szánnánk.

visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×