Hírek - Megtakarítás

 • Miért érdemes önsegélyező pénztárba megtakarítani?

  Előző cikkünkben arra kerestük a választ, hogy milyen előnyei vannak az egészségpénztári tagságnak. 2016 óta azonban az egészségpénztárak önsegélyező pénztári szolgáltatásokat is nyújthatnak, ezáltal számos támogatási forma közül választhatunk, ha ide gyűjtjük megtakarításainkat. Most megmutatjuk, pontosan melyek ezek.

 • Komolyan vehető a Bitcoin?

  Még a világhírű tőzsdei szakértők, a neves közgazdászok is értetlenül állnak a virtuális pénzek, a Bitcoin által népszerűvé tett kriptovaluták árfolyamának évek óta tartó, trendszerű felértékelődése előtt. Az árfolyamok durván hullámoznak, de a legbátrabbak, akik évekkel ezelőtt beszálltak, már profitáltak ebből a rizikós „szerencsejátékból” miközben sokan, sokat veszítettek. Rengeteg mendemonda kering olyanokról, akik hosszú évekkel ezelőtt nagyobb mennyiségű Bitcoinhoz jutottak fillérekért, és most dúsgazdaggá váltak.

  Most a Facebook is szeretné bevezetni saját kriptovalutáját, a Librát. 

 • Kis fizetésemelés, nagy haszon!

  Egy pár ezer, vagy akár 10-20 ezer forintos fizetésemelés nem tűnik soknak, de ha okosan közelítjük meg a kérdést, komoly előnyt is kovácsolhatunk belőle. Nézzük, hogyan!

 • Sok kicsi sokra megy: így spóroljon egyszerűen 10-15 millió forintot!

  Autóhitel, lakáshitel, személyi hitel: ma már többféle pénzügyi segítség is a rendelkezésünkre áll, erre azonban nincs mindig szükség. Ha körültekintően, megfontoltan éljük az életünket, sokkal könnyebben elérhetjük a céljainkat: akár egy saját lakás, akár egy új autó az álmunk, ne mondjunk le róla, hanem legyünk tudatosabbak! Mutatjuk, mennyit számíthat, ha változtatunk néhány apróságon.

 • Hatalmas siker a MÁP+: mit érdemes tudni az állampapírokról?

  A június eleje óta értékesített új lakossági állampapírtípus, a MÁP+, vagy ismertebb nevén szuperállampapír eddig óriási siker. A lejegyeztetett mennyiség a múlt héten már megközelítette az 1700 milliárd forintot. Itt az ideje, hogy nagyító alá vegyük a Magyar Állampapír Pluszt!

 • Anyagi biztonságuk miatt gyűjtögetnek a fiatalok

  Egyre nagyobb a tudatosan, hónap elején megtakarító fiatalok aránya − derült ki a K&H Csoport felméréséből. Legszívesebben általános tartalékképzésre és autóvásárlásra tesznek félre a 19-29 évesek, a megtakarítások átlagos összege pedig 517 ezer forint volt 2019 első negyedévében. Ez jelentős emelkedést jelent a 2018. év végi 414 ezer forintos összeghez képest.

 • Ősztől jön a nyugdíjkötvény: íme a részletek!

  Még az idén megjelenik egy új megtakarítási forma, ősztől ugyanis a kormány a tervek szerint bevezetné az úgynevezett nyugdíjkötvényt. Azok számára, akik nyugdíjas éveikre készülnek, jelenleg három lehetőség áll: az önkéntes nyugdíjpénztár, a nyugdíj-előtakarékossági számla és a nyugdíjbiztosítás. Ezt a három opciót egészítené ki negyedikként a nyugdíjkötvény.

 • Érkezik a szuperbefektetés

  Június 3-tól elérhető a Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) nevű, kedvező hozamot biztosító lakossági állampapír. Az értékpapír 5 éves futamidejű, viszont az első félév végén, illetve minden, a jegyzéstől számított év leteltével, a periódus végén az addigi kamatok megtartásával, levonások nélkül hozzáférhető.

 • Mi lesz a nyugdíjjal? Kevesen gondolunk a jövőre

  Magyarországon kifejezetten kevesen gondolkodnak előre a nyugdíjas éveikkel kapcsolatban, ezt a feltételezést pedig immár egy friss kutatás is alátámasztja.

 • Babakötvény: több mint kétmillió forint gyűlhet össze gyermekünknek

  Ha a család − vagy egy családtag − úgy dönt, hogy egy gyermek vagy unoka születését követően 18 éven át havi ötezer forintot fizet a Babakötvénybe, a végén 2,3 millió forint gyűlhet össze. Ez az összeg jó kezdet lehet akár egy diploma megszerzéséhez vagy önrésznek egy kisebb lakás megvételéhez. A családok Babakötvényben tartott megtakarítása tavaly november óta 10 milliárd forinttal, összesen 60 milliárd forintra emelkedett február végére.

 • Az öngondoskodás fontos része a 19-29 évesek életének

  Egyre több fiatal jön rá segítséggel vagy anélkül, hogy mennyire fontos és hasznos dolog hosszútávon is az öngondoskodás. Ezt bizonyítja az a tény is, miszerint három hónapnál hosszabb időt is képes lenne jövedelem nélkül áthidalni a fiatalok 36 százaléka. A K&H ifjúsági indexéből az is kiderült, hogy egyre többen tesznek félre a nyugdíjas éveikre is.

 • Biztonságban van a pénze?

  Nyilván mindenki, aki nagyobb összeget tart a bankban elgondolkodott már azon, hogy vajon mi lesz a megtakarításával, ha a pénzintézet csődöt jelent? Eleve sokat pusmognak az utóbbi hónapokban egy közelgő gazdasági válságról (a JPMorgan szerint 2020-ra jöhet el a következő recessziós korszak). Mi lesz, ha épp az Ön bankja lesz kénytelen lehúzni a rolót? Először csak megnyugtatásképp: a pénzintézetek csak igen szélsőséges esetekben mennek tönkre. Ehhez az kell, hogy az ügyfelek egyszerre veszítsék el a beléjük vetett bizalmat. Ha mindenki rövid időtávon belül magához akarja venni a betéteit, akkor előfordulhat, hogy a bank fizetésképtelenné válik. De arra az esetre, ha mégis megtörténne a baj, van két mentőöv is: az OBA és a BEVA.

visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×