Hírek - Megtakarítás

 • Komolyan vehető a Bitcoin?

  Még a világhírű tőzsdei szakértők, a neves közgazdászok is értetlenül állnak a virtuális pénzek, a Bitcoin által népszerűvé tett kriptovaluták árfolyamának évek óta tartó, trendszerű felértékelődése előtt. Az árfolyamok durván hullámoznak, de a legbátrabbak, akik évekkel ezelőtt beszálltak, már profitáltak ebből a rizikós „szerencsejátékból” miközben sokan, sokat veszítettek. Rengeteg mendemonda kering olyanokról, akik hosszú évekkel ezelőtt nagyobb mennyiségű Bitcoinhoz jutottak fillérekért, és most dúsgazdaggá váltak.

  Most a Facebook is szeretné bevezetni saját kriptovalutáját, a Librát. 

 • Kis fizetésemelés, nagy haszon!

  Egy pár ezer, vagy akár 10-20 ezer forintos fizetésemelés nem tűnik soknak, de ha okosan közelítjük meg a kérdést, komoly előnyt is kovácsolhatunk belőle. Nézzük, hogyan!

 • Sok kicsi sokra megy: így spóroljon egyszerűen 10-15 millió forintot!

  Autóhitel, lakáshitel, személyi hitel: ma már többféle pénzügyi segítség is a rendelkezésünkre áll, erre azonban nincs mindig szükség. Ha körültekintően, megfontoltan éljük az életünket, sokkal könnyebben elérhetjük a céljainkat: akár egy saját lakás, akár egy új autó az álmunk, ne mondjunk le róla, hanem legyünk tudatosabbak! Mutatjuk, mennyit számíthat, ha változtatunk néhány apróságon.

 • Hatalmas siker a MÁP+: mit érdemes tudni az állampapírokról?

  A június eleje óta értékesített új lakossági állampapírtípus, a MÁP+, vagy ismertebb nevén szuperállampapír eddig óriási siker. A lejegyeztetett mennyiség a múlt héten már megközelítette az 1700 milliárd forintot. Itt az ideje, hogy nagyító alá vegyük a Magyar Állampapír Pluszt!

 • Anyagi biztonságuk miatt gyűjtögetnek a fiatalok

  Egyre nagyobb a tudatosan, hónap elején megtakarító fiatalok aránya − derült ki a K&H Csoport felméréséből. Legszívesebben általános tartalékképzésre és autóvásárlásra tesznek félre a 19-29 évesek, a megtakarítások átlagos összege pedig 517 ezer forint volt 2019 első negyedévében. Ez jelentős emelkedést jelent a 2018. év végi 414 ezer forintos összeghez képest.

 • Ősztől jön a nyugdíjkötvény: íme a részletek!

  Még az idén megjelenik egy új megtakarítási forma, ősztől ugyanis a kormány a tervek szerint bevezetné az úgynevezett nyugdíjkötvényt. Azok számára, akik nyugdíjas éveikre készülnek, jelenleg három lehetőség áll: az önkéntes nyugdíjpénztár, a nyugdíj-előtakarékossági számla és a nyugdíjbiztosítás. Ezt a három opciót egészítené ki negyedikként a nyugdíjkötvény.

 • Érkezik a szuperbefektetés

  Június 3-tól elérhető a Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) nevű, kedvező hozamot biztosító lakossági állampapír. Az értékpapír 5 éves futamidejű, viszont az első félév végén, illetve minden, a jegyzéstől számított év leteltével, a periódus végén az addigi kamatok megtartásával, levonások nélkül hozzáférhető.

 • Mi lesz a nyugdíjjal? Kevesen gondolunk a jövőre

  Magyarországon kifejezetten kevesen gondolkodnak előre a nyugdíjas éveikkel kapcsolatban, ezt a feltételezést pedig immár egy friss kutatás is alátámasztja.

 • Babakötvény: több mint kétmillió forint gyűlhet össze gyermekünknek

  Ha a család − vagy egy családtag − úgy dönt, hogy egy gyermek vagy unoka születését követően 18 éven át havi ötezer forintot fizet a Babakötvénybe, a végén 2,3 millió forint gyűlhet össze. Ez az összeg jó kezdet lehet akár egy diploma megszerzéséhez vagy önrésznek egy kisebb lakás megvételéhez. A családok Babakötvényben tartott megtakarítása tavaly november óta 10 milliárd forinttal, összesen 60 milliárd forintra emelkedett február végére.

 • Az öngondoskodás fontos része a 19-29 évesek életének

  Egyre több fiatal jön rá segítséggel vagy anélkül, hogy mennyire fontos és hasznos dolog hosszútávon is az öngondoskodás. Ezt bizonyítja az a tény is, miszerint három hónapnál hosszabb időt is képes lenne jövedelem nélkül áthidalni a fiatalok 36 százaléka. A K&H ifjúsági indexéből az is kiderült, hogy egyre többen tesznek félre a nyugdíjas éveikre is.

 • Biztonságban van a pénze?

  Nyilván mindenki, aki nagyobb összeget tart a bankban elgondolkodott már azon, hogy vajon mi lesz a megtakarításával, ha a pénzintézet csődöt jelent? Eleve sokat pusmognak az utóbbi hónapokban egy közelgő gazdasági válságról (a JPMorgan szerint 2020-ra jöhet el a következő recessziós korszak). Mi lesz, ha épp az Ön bankja lesz kénytelen lehúzni a rolót? Először csak megnyugtatásképp: a pénzintézetek csak igen szélsőséges esetekben mennek tönkre. Ehhez az kell, hogy az ügyfelek egyszerre veszítsék el a beléjük vetett bizalmat. Ha mindenki rövid időtávon belül magához akarja venni a betéteit, akkor előfordulhat, hogy a bank fizetésképtelenné válik. De arra az esetre, ha mégis megtörténne a baj, van két mentőöv is: az OBA és a BEVA.

 • Ha jön a válság, mibe fektessünk?

  Az átlagember sokat nem tehet a válság bekövetkezte ellen, viszont okosan készülhet egy esetleges globális visszaesésre. Ehhez befektetési tippeket és nem teljesen magától értetődő takarékossági tanácsokat adunk most.

visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×