Kell egy jó szúnyogháló: íme pár variáció a nyugodt éjszakákért!

Az utóbbi hetekben mindenki a saját bőrén érzi a szúnyoginvázió hatásait. Ahhoz, hogy pihentetően aludjunk, elkerülhetetlenné vált a szúnyoghálók felszerelése, mai cikkünk azonban azok számára is hasznos, akik meglévő szúnyoghálójukat cserélnék le.

Az utóbbi hetekben akkora szúnyoginvázió ütötte fel a fejét szerte az országban, amely szinte elviselhetetlenné teszi az esti és éjszakai órákat. Egy minőségi szúnyogháló azonban nem csak emiatt előnyös, hiszen amellett, hogy védelmet nyújt a rovarok ellen, a levegőben szálló nagyobb méretű allergéneket és szennyeződéseket is kiszűri, többek között nyárfavirágzás idején.

Szúnyog

Íme néhány tudnivaló új szúnyogháló felszereléséhez, vagy a meglévő háló lecseréléséhez:

1. A legegyszerűbb és talán legolcsóbb megoldás az öntapadós szúnyogháló. Előnye, hogy az öntapadó csíkok felhelyezése és a háló méretre vágása után rögtön fel lehet helyezni az ablakokra. Hátránya, hogy könnyen sérül (például tisztításkor), illetve az időjárás (napsütés, fagy, stb.) miatt egy-két éven belül a háló elöregszik és szétszakadhat. Ha figyelembe vesszük, hogy milyen sérülékeny, belátható, hogy hosszú távon nem ez a legjobb ár-érték arányú szúnyoghálótípus.

2. A fix szúnyogháló szintén nem mozgatható, így ablakra, vagy olyan felületekre érdemes felrakni, ahol nem mozgunk rendszeresen. A fixkeretes szúnyoghálók készülhetnek műanyag vagy alumínium kerettel is, a szakemberek pedig az előnyei közé sorolják a tartósságát és az olcsóságát. A legnagyobb hátránya az, hogy a kallantyúk lazulásával instabillá válhat a keretes háló, ami így kieshet az ablakból.

3. A mobil, vagy más nevén rolós szúnyogháló vízszintesen vagy függőlegesen mozgatható. Ez gyakorlatilag úgy tekeredik vissza a tokba, mint egy roló. A függőlegesen lehúzható, akár erkélyajtóra is kiválóan alkalmas típust az alsó akasztóba kell rögzíteni, így bármikor gond nélkül használhatjuk. A mobil szúnyogháló nagy előnye már a nevéből is egyértelmű: egyszerűen mozgatható, így nem jelent fizikai akadályt.

4. Az utóbbi évtizedekben elterjedt pliszé szúnyogháló ajtókra lett kitalálva. Készülhet egyoldalas, valamint a kétszárnyú erkélyajtókra kétoldalas kivitelben is. A két külön-külön mozgatható háló általában mágnessel csatlakozik egymáshoz. Előnyei közé sorolható, hogy rendkívül könnyen kezelhető, míg hátránya a „harmonika” kialakításból adódóan a sötétítő hatása, főleg abban az esetben, ha a háló színe fekete.

Kérjük szakember segítségét a felrakáshoz!

A legtöbb szúnyogháló napjainkban műanyag vagy alumínium kerettel készül, és az azonos profilú ablakokhoz kiválóan alkalmazható. Ha van rá keretünk, érdemes szakemberre bízni a szúnyogháló felrakását, de mindenek előtt kérjünk hozzá személyre szabott árajánlatot.

Gondolkodjunk hosszú távra!

Amennyiben hosszabb távra szóló megoldást keresünk, de átmenetileg nem engedhetjük meg magunknak a magasabb minőséget, érdemes lehet szétnézni a bankok személyi kölcsön ajánlatai között. A bankkalkulator.hu kalkulátorának segítségével percek alatt kiválaszthatjuk hozzánk illő, személyre szabott ajánlatot. 

visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×