Ha tavasz, akkor felújítás – hitelből is akár!

Nem mindegy, hogy a tavasz folyamán hogyan időzítjük a lakásfelújítási munkákat. Ha hitelt vagy személyi kölcsönt kell felvennünk, akkor például érdemes előbb leegyeztetni a mesteremberekkel a munkák menetét, idejét.

Lakásfelújítás

A madárcsicsergés és a fák rügyezése az emberek többségében szinte magától elindítja a nagytakarítási, rendezkedési vágyat. Ez utóbbival viszont együtt jár a kisebb-nagyobb lakásfelújítás, csinosítás igénye. Itt azonban érkezik is a következő kérdés. Rendben, de miből?

Nem egy, de nem is kettő ilyen felújítási munka marad azután félbe. Sok esetben azért, mert egészen egyszerűen elszámoljuk magunkat. Százból szinte kilencvenkilenc esetben jóval-jóval kevesebb összeggel tervezünk először. Egy otthon-felújítás, még akár egy tisztasági festés költsége is mindig valahogy a duplája lesz annak, mint amennyire eredetileg készülünk. 

Az egyik munka hozza a másikat

Miért? Mert menet közben kiderül még ez és az, ha már nekiláttunk, nem állunk meg fél úton. Ha már „felrobbantottuk” a lakóterünket, akkor előjönnek a nem tervezett költségek is. Amennyiben például szép tisztára festjük a falakat, kiderülhet, hogy mázolásra vagy tapéta cseréjére is szükség van, vagy akár a burkolatok hatnak majd ódivatúnak, esetleg a bútorok. Vagy éppen beépített szekrényt, konyhabútort kell cserélnünk.

Ilyenkor azután vakarjuk a fejünket: honnan teremtsük elő a szükséges pluszpénzt. Szerencsére manapság kifejezetten kedvező, egy számjegyű teljes hiteldíjmutatóval is mennek a személyi kölcsönök, a személyi hitelek. Még nagyobb összeg igénylésénél is lehetőség van ráadásul az online, telefonos, vagy akár személyi tanácsadóval történő, egyszerűsített, gyors ügyintézésre. Különösen kényelmes, hogy elterjedtek az ilyen kölcsönök kamatait, feltételeit összehasonlító kalkulátor oldalak. 

Ezek nagy előnye, hogy nem csupán a törlesztőrészleteket hasonlíthatjuk össze játszi könnyedséggel, hanem a feltételeket is teljes körűen és jól átlátható módon nyomon tudjuk követni. A kért összeget és a futamidőt emellett előzetesen tudjuk variálni, változtatni; megnézve azt, hogy melyik a legkedvezőbb módozat, melyik a legoptimálisabb lehetőség számunkra.

És ha mindez még nem lenne elég, akkor a legjobb kalkulátor oldalak mindig tartalmaznak egy-egy nagy, jól látható gombot. Itt jellemzően a nevünket és e-mail címünket és/vagy telefonszámunkat lehet megadni. Ezek után – szerencsére igen rövid időn belül – személyre szabott kalkulációt kapunk elektronikus levélben. Illetve igény szerint egy hús-vér emberrel beszélhetjük át egyedi kérdéseinket, kéréseinket. Fontos az is, hogy ettől még nem lesz kötelező hitelt felvennünk, de sokkal jobban képbe kerülünk a lehetőségeinkkel. 

Betelt naptárak

A felújításra visszakanyarodva: ha azt nem magunk végezzük, hanem (akár csak részben) mesteremberekre vagyunk utalva, akkor bizony manapság jó előre kell gondolkodnunk. Mostanság még a kifejezetten drágán és nem kiemelkedő minőségben dolgozó festőknek, burkolóknak, ácsoknak és más szakiknak is jó előre be van telve a naptáruk, lényegében évszaktól függetlenül. Tavasszal ez az áldatlan állapot csak erősödik, más szóval a „helyzet csak fokozódik”, így az is lehet, hogy nem tudjuk az elképzelt ütemben megvalósítani az otthonunk megújítását. 

Ne kapkodjunk a hitellel, a személyi kölcsönnel!

A fent vázolt helyzet miatt az is nagyon fontos, hogyha személyi kölcsönt kell felvennünk, akkor először fixáljuk le a mesterrel – lehetőleg jó előre – az időpontot, illetve a nagyságrendi árat. Magát a hitelfelvételt, a személyi kölcsön szerződés megkötését ráérünk párhuzamosan intézni. Sűrűn előfordul ugyanis az, hogy a hitelt már megkapjuk, mire a mesterek végre megérkeznek és elkezdik a tényleges munkát. Sajnos még az is előfordulhat, hogy ígéretük ellenére nem érkeznek a munkások, és az utolsó pillanatban derül ki, hogy nem tudják elkezdeni a felújítást, a festést. Ha túl korán vesszük fel a kölcsönt, akkor akár egy részét el is költjük, fel is éljük, mire a felújításra kerül a sor.

visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×