7 jó tanács téli falfestéshez

Bármikor alakulhat úgy, hogy bár nem szeretnénk, mégis a tél közepén kényszerülünk falat festeni. Lehet az ok egy csőtörés vagy egy új lakás megvétele, ahol jó lenne egy úgynevezett "tisztasági festés". Van néhány tipp, amely segíthet a későbbi, nagyobb gondok elkerülésében.

Festés

Télvíz idején nem a legideálisabb belekezdeni egy beltéri falfestésbe, hiszen a pénztárcánkat is megterheli, többek között a folyamatos fűtés-szellőztetés miatt, ám az élet sokszor mást diktál. Vagyis ha mégis úgy alakult, hogy most kell lakást vagy házat belülről festeni, akkor érdemes megfogadni a szakemberek néhány hasznos tanácsát, így talán elkerülhetjük a falak salétromosodását, penészesedését. Íme:

- Jó minőségű, gyorsan száradó falfestéket vegyünk, amely képes egy rétegben is kiválóan fedni.  

- Mielőtt nekilátnánk a munkálatoknak, írjuk össze és nézzük át, mindenünk megvan-e, hogy aztán ne kelljen rohangálni a hiányzó kellékek után.

- A mozgatható bútorokat a szoba közepére kell húzni és fóliával letakarni. Úgyanígy járjunk el a csillárokkal, radiátorokkal és az el nem mozdítható tárgyakkal is. Ragasszuk le festőszalaggal a kapcsolókat, a konnektorokat, a nyílászárók széleit, a küszöböt és a parkettaszegélyt. A padlóra terítsünk takarófóliát. Ne feledjük: a takarószalagot a festés befejeztével azonnal el kell távolítani.

- Téli festésnél a lakás hőmérsékletének el kell érnie a plusz 12-15 fokot. A kihűlt falakat a festés előtti egy-másfél hónapban jó, ha kissé átmelegítjük.

- Régi, gyenge vakolatokat, az enyvesfestéktől, tapétától megtisztított falfelületeket a szívóhatás csökkentése érdekében feltétlenül mélyalapozni kell, ezt a lépést ne lustálkodjuk el. Használatával megakadályozható a festés után előforduló foltosodás, illetve a festék jobban tapad a falon (nem pattog le a falról).

- A pára nem segíti a festék száradását, ezért érdemes több alkalommal is szellőztetni, persze figyelembe véve az időjárást. Ha nedves idő van kint, csupán pár alkalommal, pár percig hagyjuk nyitva az ablakokat, mert a pára csak gyarapodni fog a lakásban. De ha van rá mód, az a legjobb, ha legalább pár napot várunk, addig, amíg a csapadékos időjárás megváltozik.

- Elősegítheti a száradást a bekapcsolt fűtés, de ha erre nincs egyelőre lehetőség, akkor sokat segíthet egy ventillátor is. Nem ajánlott a hősugárzók használata, azok ugyanis vizet termelnek, és a lecsapódó pára később komoly penészedést okozhat. 

Kalkuláljon velünk!

Amennyiben nincs elég anyagi forrása a felújításhoz és úgy dönt személyi kölcsönt vesz fel, érdemes alaposan szétnézni a bankok ajánlatai között. A bankkalkulator.hu-n tettünk egy próbát a következő feltételekkel: 500 ezer forint felvétele, 24 hónapos futamidővel, 50 év a megadott életkor, a havi nettó jövedelem pedig 150 ezer forint, illetve a KHR lista szerint megbízható adósról van szó.

A következő eredményeket kaptuk 2019.01.23. keresés eredményeként:

- Sberbank Fair Expressz Személyi Kölcsön: 12,21% THM, 23 219 forintos havi törlesztőrészlettel a teljes fizetendő összeg 566 688 forint.

- MKB Mosoly Személyi Kölcsön: 17,04% THM, 23 688 forintos havi törlesztőrészlettel a teljes fizetendő összeg 581 792 forint.

- Cetelem Saját Ritmus Személyi Kölcsön: 13,69% THM, 23 747 forintos havi törlesztőrészlettel a teljes fizetendő összeg 569 938 forint.

- Provident Heti Kölcsön: 24,80% THM, 24 796 forintos havi törlesztőrészlettel a teljes fizetendő összeg 627 723 forint.

- OTP Bank Akciós Személyi Kölcsön: 19,90% THM, 25 032 forintos havi törlesztőrészlettel a teljes fizetendő összeg 600 772 forint.

- Budapest Bank Hűség Hitel: 20,44% THM, 25 362 forintos havi törlesztőrészlettel a teljes fizetendő összeg 608 688 forint.

visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×