Hírek - Lakás

 • Ezt kell tudni a lakásvásárlási illetékről

  Mikor egy ingatlan megvásárlása mellett döntünk, nem árt, ha odafigyelünk a további felmerülő költségekre is. Ilyen többek között a vagyonszerzési illeték, mely akár milliós kiadást is jelenthet – nézzük meg, hogy mik is a főbb szabályok.

 • Itt a megfelelő időjárás a házak hőszigetelésére!

  Teljes gőzzel beindult a hőszigetelési szezon, hiszen az ősz a legalkalmasabb időszak ezeknek a munkálatoknak az elvégzésére: a megfelelően felhelyezett hőszigetelés alkalmazásával a falakon 30-70 százalékkal csökkenthető a hőveszteség. Jó hír, hogy még mindig igényelhető az a lakossági energetikai fejlesztéseket támogató uniós támogatás, amely a lakóépületek energetikahatékonyságát hivatott javítani.

 • Lassan túlértékeltek lesznek a fővárosi ingatlanok

  Felülértékeltek ugyan a budapesti lakásárak, de ez nem az egész főváros területére vonatkozik: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) májusi lakáspiaci jelentése szerint a magas árak miatt egyre többen szorulnak ki az olcsóbb, külsőbb kerületekbe. Országos szinten ugyanakkor egyre rövidebb idő alatt kelnek el az ingatlanok, ami pedig az új lakásokat illeti: összességében a vidéki új ingatlanok 82 százaléka Budapesthez, a Balatonhoz vagy a megyeszékhelyekhez köthető.

 • Felezze el a fűtésköltségét, hűvösebb nyár lehet érte a jutalom!

  A modern hőszivattyús készülékek alaphangon is elfelezik a fűtésköltséget, sőt: nyáron a fűtésrendszerben hideg vizet tudnak keringtetni, így egy füst alatt „klimatizált” lesz az otthonunk a klímák összes kellemetlen tulajdonsága és plusz beruházási költsége nélkül. Ezeknek a modern berendezéseknek már az áruk sem magasabb a gázfűtésnél, így érdemes kiépíteni otthonunkban egy hőszivattyús fűtési-hűtési rendszert – akár személyi hitelből is.

 • Jó hír a panelben lakóknak: folytatódik az Otthon Melege Program!

  Hazánkban körülbelül 200 ezer olyan távfűtéses lakás van, amelynél nem lehet egyedileg szabályozni a fűtést. Ez a felállás roppant pazarló: az érintett háztartásokban a rendszer korszerűsítésével akár tizedével is csökkenthető lenne a fogyasztás. A probléma főleg a panellakásokat érinti: jellemző, hogy itthon csak a hetvenes években kezdtek el terjedni azok a berendezések, amelyek segítenek a hő szabályozásában, mivel ebben az időben lódultak meg az energiaárak. 

 • Albérletkeresés: a legfelkapottabb környékeken az árak is magasabbak

  Július 24-e után több tízezren kezdenek albérlet után kutatni a fővárosban, hiszen a felsőoktatási ponthatárok kihirdetésével útnak indulnak a főiskolások és az egyetemisták. A szakértők szerint nem szabad halogatni a kérdést, hiszen többnyire számos jelentkező akad a kiszemelt lakásra. 

 • Új lakásvásárlók, nagycsaládosok és nyugdíjasok, figyelem: kevesebbet kell fizetni a közjegyzőnél!

  2019. július 1. óta a közjegyzői okirat szokásos munkadíjának mindössze 30 százalékát kell fizetnie azoknak, akik lakáscélú jelzáloghitelhez a bank által megkövetelt egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozatot tesznek, ugyanis módosult a közjegyzői díjrendelet. A hatályba lépett rendelettel főként a nagycsaládosok, a lakásvásárlók és az idősek járnak jól.

 • Kell egy jó szúnyogháló: íme pár variáció a nyugodt éjszakákért!

  Az utóbbi hetekben mindenki a saját bőrén érzi a szúnyoginvázió hatásait. Ahhoz, hogy pihentetően aludjunk, elkerülhetetlenné vált a szúnyoghálók felszerelése, mai cikkünk azonban azok számára is hasznos, akik meglévő szúnyoghálójukat cserélnék le.

  Az utóbbi hetekben akkora szúnyoginvázió ütötte fel a fejét szerte az országban, amely szinte elviselhetetlenné teszi az esti és éjszakai órákat. Egy minőségi szúnyogháló azonban nem csak emiatt előnyös, hiszen amellett, hogy védelmet nyújt a rovarok ellen, a levegőben szálló nagyobb méretű allergéneket és szennyeződéseket is kiszűri, többek között nyárfavirágzás idején.

 • 6 tipp házfelújításhoz

  Idén 20-30 százalék körül lehet az építőipar bővülése: az országban nemcsak az építkezések, de a felújítások is egymást érik. Ilyenkor, nyáron az asztalosok, burkolók vagy a kőművesek ki se látnak a munkából – össze is szedtünk néhány tippet, hogy mire érdemes leginkább figyelnünk, ha fel szeretnénk újítani az otthonunkat.

 • 10 tipp, hogy könnyebb legyen az ablakcsere: pár tanács a munkálatok előtt és után

  A legtöbben a tavaszi, nyári időszakban mernek inkább belevágni az ablakcserébe, pedig sok szakember állítja, hogy ez teljesen felesleges, ugyanis a napjainkban létező alapanyagok már lehetővé teszik a téli ablakcserét is. Ha önök is a kényelmesebb, biztonságosabb utat választók sorába tartoznak, és most fognak bele az ablakok cseréjébe, íme néhány hasznos tanács!

 • Kerülik a földszinti lakásokat, és az erkélyen is a magányt keresik a magyarok

  A földszinti ingatlanokra sok esetben utolsóként találnak vevőt a beruházók és értékesítők, gyakran nyomott áron. Az OTP Ingatlanpont egyik szakértője elmondta, hogy árazás szempontjából mit érdemes tudni a kertkapcsolatról, az erkélyről, illetve a tetőkertekről, továbbá azt is, mire érdemes figyelni vásárláskor. A várakozások szerint idén csak Budapesten közel 14 ezer társasházi lakást fognak a kivitelezők befejezni, vagyis úgy tűnik, hogy 2019 az újépítésű lakások éve.

 • Rejtett költségek a lakásvásárlásnál: ne érje meglepetésként!

  Ha ingatlanvásárláson töri a fejét, jobb, ha tudja, hogy a vételáron felül akadnak még más költségek is. Ha a pénze csak a meghirdetett árra elég, érdemes megfontolni egy olcsóbb lakást, így a járulékos költségek és váratlan kiadások fizetése sem jelent majd problémát.

visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×