Így keressünk autót!

Hogyan lehet legkönnyebben, leggyorsabban megtalálni a számunkra ideális, ám még a pénztárcánk tűrőképességének is megfelelő autót? Erre a kérdésre keresünk választ cikkünkben.

Használtautó

Az első körben nyilván a „van, vagy nincs” kérdése a legfontosabb – különösen a fiatalabbak számára. Ha azonban már megszületett a döntés, hogy veszünk egy autót, vagy épp lecseréljük a régit, akkor a dilemmák sora következik. A mindennapi embert bombázzák a reklámok és az ismerősi ajánlások, történetek: X típust nagyon szerette valamelyik barát, mert nem csak remekül nézett ki, kényelmes és praktikus, valamint megbízható és olcsón fenntartható is volt. Közben – Y típussal –  pedig lerobbant a nyaralásra menet egy másik ismerős. Kinek higgyünk? Hogyan keresgéljünk? 

Ám az esetek többségében az ember fejében már régóta megvan az a 2-3 kedvenc márka, amely közül választunk. Ám ekkor sincs még rendben semmi. Mert nem csak a márkák, de az egyes márkák típusai közt is nehezen igazodunk el. És ami talán mind közül a legnehezebbé teszi a választást, hogy egyszerre sok-sok, egymásnak rendszerint ellentmondó szempontnak kell megfelelnie a vágyott autónknak. 

Mindent nem tudhat egy autó egyszerre

Leegyszerűsítve ezt a dilemmát úgy foghatjuk meg, hogy mi vásárlók azt szeretnénk, hogy egy autó legyen olcsó és olcsón fenntartható, modern és divatos, valamint erős és biztonságos is egyben. Könnyen belátható azonban, hogy a fenti hat tulajdonságból legfeljebb hármat, ritkán négyet képes teljesíteni egyszerre egy átlagautó. Vagy olcsó, olcsón fenntartható és esetleg viszonylag modern is, de akkor nem divatos, nem erős és nem is annyira biztonságos – például kispóroltak belőle sok fontos dolgot. Vagy éppen erős, biztonságos, modern és divatos, de akkor bizony sokat fogyaszt és egyáltalán nem is olcsó! Vagy, ha az előbbi nagy autó nem is fogyaszt sokat, akkor viszont hibrid vagy tisztán elektromos kell legyen. Az ilyen modellek viszont nem csak szimplán drágák, inkább nagyon-nagyon drágák, két-három millióval magasabb az áruk újonnan mint az ugyanolyan, de elektromos meghajtást egyáltalán nem tartalmazó, főként benzines, társaiknak. Munkába járásra és évi néhány családi kiruccanásra – józan kereteket nézve – nem szabad megvenni, mert soha nem hozza vissza azt az ártöbbletet, amennyivel drágább ugyanazon márka és modell klasszikus verziójánál. (Sajnos ezen a 1,5 millió forintos állami elektromos támogatás sem sokat segít, mert a mai, tisztán elektromos autók, amelyeket támogat az állam, egy tipikus családi nyaralásra, külföldi kiruccanásra nem alkalmasak, mert rövid a hatótávolságuk.) 

Nézzünk szét a weben!

A legjobb „üzletet” így a mindennapi vásárló akkor kötheti meg, ha alaposan szétnéz egy használt autókat kínáló oldalon. Itt ugyanis sokkal-sokkal egyszerűbben átlátja a kínálatot. Pár kattintás elég, csak néhány dolgot szükséges megadni, és gyorsan megkapjuk azokat a gépszekereket, amelyek leginkább a mi elképzeléseinknek – jó-jó, legalábbis a pénztárcánkhoz, hitelképességünkhöz szabott elképzeléseinknek – megfelelnek. 

 Üssünk csak be pár feltételt: mennyit szánunk az autóra, mikori évjáratú, milyen meghajtású legyen, mekkora legyen. De persze a legmodernebb weboldalak még inkább megkönnyítik a dolgunkat. A fenti linken ajánlott oldalon például egy kattintással szűrhetünk a márkát gyártó országra is, azaz német, francia, olasz vagy japán autókat is könnyedén kereshetünk, jelentősen leszűkítve ezzel a kört, igencsak megkönnyítve a kedvenceink beazonosítását.

Hasonlóan – ugyanitt – olyan szempontokra is egy-egy kattintással szűrhetünk, hogy például városi kisautót, terepjárót/SUV-ot, családi autót, kabriót, vagy éppen céges-manager jellegű automobilt keresünk-e. 

Ezzel a módszerrel pedig nagyon könnyen előrébb juthatunk a „nagy kérdés” megválaszolásában. Mármint, hogy melyek azok a márkák, típusok és azon belül konkrétan melyek a szóba jöhető modellek, amelyek leginkább passzolnak nem csupán a lehetőségeinkhez, hanem egyúttal a személyiségünkhöz is.

Ilyen egyszerű. Próbálja ki Ön is!

visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×