Személyi kölcsönök összehasonlítása

Hirtelen megállt a kazán, és nincs mit tenni, cserélni kell? Lakást újítanánk fel, vagy egy autóvásárlás kiegészítéséhez lenne szükségünk hitelre? Ha gyorsan kell a pénz, jó megoldás lehet a személyi kölcsön: akár néhány óra, de legkésőbb pár nap alatt a számlánkon az összeg és nem kell bajlódnunk a felhasználás igazolásával sem. Összegyűjtöttük a legjobb ajánlatokat.

Egy váratlanul jött kazáncsere nemcsak anyagi szempontból lehet fájdalmas. Ha nyílt égésterű kazánunk mondta be az unalmast, és már nem javítható, jó eséllyel csak kondenzációs, zárt égésterűre cserélhetjük. Ez pedig épületgépész tervező által készített gáztervvel, engedélyeztetéssel, esetlegesen kéménybéleléssel, és a kiépítést követően gázszolgáltató általi átvétellel jár. Azon túl, hogy a procedúra nem zökkenőmentes, időigényes is. Nem érdemes elspórolni kazánunk éves karbantartását, ahol kis javítással megelőzhetjük a nagyobb bajt, vagy már idejekorán szembesülhetünk vele, ha hamarosan cserére szorul készülékünk.

Mit sem ér az előrelátásunk, ha nincs elegendő megtakarításunk a cserére. Ilyenkor jöhet jól a személyi kölcsön, melyet ma már rögzített kamatozással, kamatkockázat nélkül igénybe tudunk venni. Gyorsan juthatunk személyi kölcsönhöz autóvásárlás alkalmával is, vagy ha több, kisebb-nagyobb hitelösszeget igénylő célunkat szeretnénk egyidejűleg megvalósítani, hiszen a felhasználását nem kell igazolnunk.

Érdemes több pénzintézet ajánlatát összehasonlítanunk, de legyünk résen, nem mindig a legalacsonyabb törlesztőrészletű ajánlat a legjobb megoldás.

Miben segít a Bankkalkulátor.hu?

A bankkalkulátor oldalán kapott ajánlatokat nem csupán a törlesztőrészlet, hanem az annál sokkal informatívabb teljes hiteldíj mutató (THM) vagy akár a fizetendő teljes összeg alapján is sorba rendezhetjük. Az ajánlatok részletekbe menően is megtekinthetőek, sőt a „Kíváncsi hogyan számoltunk?” lenyíló ablakból akár a terméket kínáló pénzintézet vonatkozó hirdetményi sora is megnyitható. Ha valamelyik ajánlat felkeltette érdeklődésünket, a honlapon keresztül a kölcsönigénylést is elindíthatjuk.

A legkisebb törlesztőrészlet megviccelhet bennünket magasabb egyszeri díjjal, melyhez megfelelően magasabb THM is társul. A THM egy olyan mutató, mely a kamaton kívül számos, a hitelfelvétellel kapcsolatban felmerülő díjat, költséget figyelembe veszi, ezáltal megkönnyítve a hitelajánlatok összehasonlítását. Nem minden díj és költség része azonban a THM-nek. Ha például a hitelt nyújtó közjegyzői okiratba kéri foglalni a kölcsönszerződést, ennek költségét a THM nem tartalmazza. Cikkünk végén található THM kisokosban összefoglaltuk az ezzel kapcsolatos főbb tudnivalókat.

Lássunk néhány ajánlatot!

A www.bankkalkulator.hu/ oldal által felkínált öt legalacsonyabb teljes hiteldíj mutatót (THM) kínáló ajánlatot vizsgáltuk 1 és 3 milliós hitelösszegre, 300 ezer forintos jövedelmmel, 3 éves (36 hónapos) futamidőre. Valamennyi esetben éltünk az oldal által felkínált alapbeállításokkal, így az igénylő bankszámlára kapja a jövedelmét, és vállalja annak a folyósító hitelintézethez történő utalását, megbízható KHR adós, a jövedelem munkaviszonyból származik. A hitelt szabad felhasználású célra igényeltük. A törlesztőrészletek az annuitásos módon fizetendő havi törlesztőrészleteket mutatják.

1 millió forint személyi kölcsön 36 hónapos futamidőre 300 ezer forintos jövedelemmel, igénylő 30 éves

THM éves 
ügyleti kamat
havi 
törlesztőrészlet
fizetendő 
teljes összeg

kamatozás
típusa

egyszeri díj törlesztési
biztosítás díja
Sberbank Fair Expressz Plusz Személyi Kölcsön 7,97% 6,95% 30 898 Ft  1 128 200 Ft rögzített 10 000 Ft 0 Ft
Sberbank Fair Plusz Személyi Kölcsön 7,97% 6,95% 30 929 Ft  1 129 332 Ft rögzített 10 010 Ft 0 Ft
Raiffeisen Személyi Kölcsön 9,40% 7,95% 31 313 Ft  1 142 779 Ft rögzített 15 500 Ft 0 Ft
Raiffeisen Személyi Kölcsön Új Ügyfeleknek 9,40% 7,95% 31 313 Ft  1 142 779 Ft rögzített 15 500 Ft 0 Ft
Sberbank Fair Expressz Személyi Kölcsön 11,90% 10,49% 32 566 Ft  1 191 239 Ft rögzített 10 000 Ft 0 Ft


Harmadik a Raiffeisen Személyi Kölcsöne (THM: 9,40%). Negyedik, vagy holtversenyben harmadik a Raiffeisen Személyi Kölcsön Új Ügyfeleknek (THM: 9,40%). Ötödikként végzett a Sberbank Fair Személyi Kölcsöne (THM: 11,9%).A Sberbank Fair Expressz Plusz Személyi Kölcsöne végzett az első helyen, a kapott ajánlatok között övé a legalacsonyabb teljes hiteldíj mutató (THM: 7,97%), a legjobb kamat és a legalacsonyabb egyszeri díj. Második a Sberbank Fair Plusz Személyi Kölcsöne, melynek kamat és THM értéke – ebben a merítésben – hajszálra megegyezik a legjobb ajánlattal, az egyszeri díj viszont elenyészően, 10 Ft-tal magasabb, a törlesztőrészlet pedig havonta 31 Ft-tal több a legjobb ajánlatnál.

1 milliós kölcsönösszegnél még nem kiugróan magas a fizetendő teljes összegek közötti különbség: a legjobb ajánlat (Sberbank Fair Személyi Kölcsön) esetén 63.039 Ft-tal kevesebbet fizetünk vissza, mintha az ötödiket (Sberbank Fair Expressz Plusz Személyi Kölcsön) választanánk.

3 millió forint személyi kölcsön 36 hónapos futamidőre 300 ezer forintos jövedelemmel, igénylő 30 éves

THM éves 
ügyleti kamat
havi 
törlesztőrészlet
fizetendő 
teljes összeg
kamatozás
típusa
egyszeri díj törlesztési
biztosítás díja
Budapest Bank Pérmium Kölcsön Számlával 7,87% 7,50% 93 480 Ft  3 365 280 Ft rögzített 0 Ft 0 Ft
Sberbank Fair Plusz Személyi Kölcsön 7,97% 6,95% 92 695 Ft  3 384 637 Ft rögzített 30 000 Ft 0 Ft
Raiffeisen Személyi Kölcsön Új Ügyfeleknek 9,32% 7,95% 93 940 Ft  3 425 337 Ft rögzített 43 500 Ft 0 Ft
Raiffeisen Személyi Kölcsön   9,32% 7,95% 93 940 Ft  3 425 337 Ft rögzített 43 500 Ft 0 Ft
Cetelem Saját Ritmus Személyi Kölcsön 11,12% 9,90% 96 661 Ft  3 509 788 Ft rögzített 30 000 Ft 0 Ft

A törlesztőrészlet nem minden: a legjobb THM értékű ajánlat (Budapest Bank Prémium Kölcsön Számlával, THM: 7,87%) nem is a legattraktívabb törlesztőrészletű. A magyarázat, hogy nincs egyszeri díja. Így lehet a Budapest Bank Prémium Kölcsön Számlával terméke THM-ben és fizetendő teljes összegben is a legkedvezőbb.Magasabb kölcsönösszegnél változik a kínálat: legjobb THM értékkel első a Budapest Bank Prémium Kölcsön Számlával nevű terméke (THM: 7,87%), második a Sberbank Fair Plusz Személyi Kölcsöne (THM: 7,97%), harmadik a Raiffeisen Személyi Kölcsöne Új Ügyfeleknek (THM: 9,32%), negyedik vagy holtversenyben harmadik a Raiffeisen Személyi Kölcsön (THM: 9,32%) és ötödik a Cetelem Saját Ritmus Személyi Kölcsöne (THM: 11,12%).

3 milliós kölcsönösszegnél a fizetendő teljes összeg tekintetében a legjobb és az ötödik legjobb ajánlat között már nagyobb különbséget tapasztalunk: a legjobb ajánlat (Budapest Bank Prémium Kölcsön Számlával) esetén 144.508 Ft-tal kevesebbet fizetünk vissza, mintha az ötödiket (Cetelem Saját Ritmus Személyi Kölcsön) választanánk.

THM kisokos

A kamaton felül számos költséget tartalmaz a THM, azonban nem mindet.

A THM tartalmazza:

- a fogyasztó által a hitelszerződés és a lízingszerződés (a továbbiakban együtt: hitelszerződés) kapcsán fizetendő összes díjat (ideértve a kamatot, díjat, jutalékot, költséget és adót), valamint

- a hitelhez kapcsolódó szolgáltatások költségeit, ha a hitelező vagy a lízingbe adó (a továbbiakban együtt: hitelező) számára ismertek, továbbá

- a szolgáltatás igénybevételét a hitelszerződés megkötéséhez vagy ajánlat szerinti megkötéséhez a hitelező előírja, ideértve különösen a fogyasztó által felajánlott fedezet értékbecslésének díját, építésnél a helyszíni szemle díját, a számlavezetés és a készpénz-helyettesítő fizetési eszköz használatának költségeit és a fizetési műveletekkel kapcsolatos egyéb költségeket (kivéve ha a számla fenntartását a hitelező nem írja elő az adott hitelszerződéshez és költségeit a fogyasztóval kötött hitelszerződésben egyértelműen és külön feltüntették), a hitelközvetítőnek fizetendő díjat, az ingatlan-nyilvántartási eljárás díját - ide nem értve az ingatlan megvételével kapcsolatos díjakat -, valamint a biztosítás és garancia díját.

A THM nem tartalmazza, azaz a THM számításánál nem vehető figyelembe:

- a prolongálás (futamidő hosszabbítás) költsége,

- a késedelmi kamat, ide nem értve a kézizálog fedezete mellett nyújtott hitel esetében a hitelszerződés megkötését követő 30 napon belül fizetendő késedelmi kamatot,

- egyéb olyan fizetési kötelezettség, amely a hitelszerződésben vállalt kötelezettség nem teljesítéséből származik, ide nem értve a kézizálog fedezete mellett nyújtott hitel esetében a hitelszerződés megkötését követő 30 napon belül teljesítendő fizetési kötelezettséget,

- a közjegyzői díj,

- kereskedelmi kölcsön vagy kapcsolt hitelszerződés esetén a fogyasztó által a termékek vagy szolgáltatások megvételéért fizetett - a vételáron felüli - díj függetlenül attól, hogy készpénzzel vagy hitelből fizeti, valamint

- a számlavezetés és a készpénz-helyettesítő fizetési eszköz használatának költségei és a fizetési műveletekkel kapcsolatos egyéb költségek, ha a számla fenntartását a hitelező nem írja elő az adott hitelszerződéshez és költségeit a fogyasztóval kötött hitelszerződésben egyértelműen és külön feltüntették.

visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×