Önnek mennyi szabadság és nettó bér jár? Most utánajárhat!

A feltöltődéshez minden dolgozónak szüksége van néhány munka nélkül töltött napra, azonban azt, hogy pontosan mennyi éves szabadság jár, nem mindig könnyű követni. Ön is elgondolkodott már azon a naptárát vizsgálva, hogy a nyaralás után ősszel és télen lesz-e még elég kivehető napja a pihenésre? Erre a kérdésre kevesen tudnak egyértelmű választ adni. Ugyan a munka törvénykönyve szerint minden munkaviszonyban álló embernek jár 20 nap szabadság, a pótszabadságok mértéke rengeteg tényezőtől függ – nemcsak az életkorunktól vagy a munkába állásunk időpontjától, de attól is, hogy hány 16 évnél fiatalabb gyermekünk van. Számítanak a munkakörülményeink, ahogy az is, hogy van-e valamilyen komoly egészségügyi problémánk. Ebben az útvesztőben komoly segítség lehet az oldalunkon elérhető szabadság kalkulátor (szabadsagkalkulator.bankkalkulator.hu), amely megmutatja, hogy ebben az évben hány szabadnap jár önnek.

Szabadság kalkulátor, bérkalkulátor

Egyszerű kezelés

A kalkulátor használata roppant egyszerű: mindössze pár adatot kell megadni, amelyek beírása tényleg csak néhány pillanatot vesz igénybe. Ha begépelte a születési dátumát, illetve a munkaviszonyára és a gyerekekre vonatkozó információkat, már csak a tavalyi évről áthozott szabadnapok számát kell megadnia, illetve két eldöntendő kérdésre kell válaszolnia, melyek az egészségügyi állapotára és a munkakörülményeire vonatkoznak. Ezután már indíthatja is a kalkulációt! Fontos tudni, hogy a kalkulátort a fizetés nélküli szabadság megállapítására nem lehet használni, hisz ennek a mértékét a munkáltatóval közösen ön határozza meg. 

Bruttó-nettó kalkulátor

A szabadidőnk mellett persze a pénzügyeink menedzselése is kulcskérdés. Ön például tudja, hogy a bruttó béréből mennyi személyi jövedelemadót és nyugdíjjárulékot vonnak le, vagy, hogy milyen adókedvezményekre jogosult? Ha ezekben a kérdésekben bizonytalan, akkor önnek is segíthet az oldalon található bérkalkulátor (berkalkulator.bankkalkulator.hu).

Ennek a szolgáltatásnak a segítségével tételekre lebontva láthatja az ön után befizetett járulékok összegét és az elérhető adókedvezményeket is. Ha esetleg el szokott gondolkodni azon, hogy a munkáltatója pontosan milyen levonásokkal kénytelen terhelni a bérét, itt megtalálhatja a választ. A bruttó-nettó kalkulátor annak is segíthet utánajárni, hogy egy esetleges fizetésemelés esetén a kézhez kapott összeg pontosan mennyivel bővül, vagyis rákereshet, hogy egy nagyobb bruttó összegnél mennyivel változik a nettó bére!

A szabadság- és a bérkalkulátorban közös az egyszerű használat: itt egyetlen adat van, amelyet mindenképp meg kell adni, ez pedig a bruttó havi munkabér, amelybe persze az önnek járó esetleges jutalékot, vagy bónuszt is be kell számítani (a béren kívüli kompenzációkat viszont nem). A kalkulátor pontosságát tovább növelheti azzal, ha a bére mellett az eltartottakra és a családi állapotára vonatkozó adatokat is megadja. Ha a tételek mellett lévő kis „i” betűre viszi a kurzorát, akkor további útbaigazítást is kap a kitöltéshez.

Az eredmény megtekintésénél érdemes rányomni a „Bővebb információ” gombra, így nemcsak a havi nettó bérét láthatja, hanem a munkavállalót és munkaadót terhelő egyes tételeket is részletezve. 

visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×