Friss információt szeretne banki partnereinkről?

Új aloldalt indított útjára a bankkalkulator.hu, a netrisk.hu pénzügyi összehasonlító oldala, amelyen minden banki partnerünk főbb információit megtalálhatják az olvasók. Ezek között található a bankok aktuális valutaárfolyama, országos fiókkeresője vagy éppen az aktuálisan ajánlott személyi kölcsönök. Ugyancsak megnyitható innen a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató JTM kalkulátor is, amellyel könnyedén kiszámíthatjuk, hogy mekkora törlesztőrészletet vállalhatunk.

Bankkalkulátor

Átnéztük az oldalt

Ha rákattintunk bármelyik másik banki partnerünkre, rögtön megjelennek az intézményről megtudható főbb információk, például a pontos cégnév, a bank székhelyének a címe vagy a SWIFT kódja.

A SWIFT-kód (más néven BIC-kód, vagy ISO 9362) egy nemzetközi szabvány, amely a bankok azonosítására szolgál, 1994-ben fogadta el a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet. A kód célja a nemzetközi bankközi ügyek intézésének automatizálása, gyorsítása. Maga a SWIFT név a Nemzetközi Bankközi Pénzügyi Telekommunikációs Társaság (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) nevének rövidítéséből származik. A kód 8 vagy 11 karakterből áll, és ezt kérik a bankok, például, amikor devizautalást indítunk.

A térképes ATM- és fiókkereső segít megtalálni az adott bank számunkra legközelebb lévő fiókját, csupán be kell írni a keresőbe a település vagy város nevét, ahol éppen tartózkodunk.

Az oldalon természetesen megtalálhatók az aktuális személyi kölcsön ajánlatok is a bankok részéről, amelyek ugyan tájékoztató jellegűek, ám a bankkalkulator.hu segítségével személyre szabottan tudhatjuk meg a hitel igénybevételének lehetőségeit. Ehhez csupán be kell írni néhány adatot, és máris kiderül, melyik pénzintézet kínál számunkra megfelelő ajánlatot. Ha az adott bank valutaárfolyamai lennének számunkra érdekesek, az aloldalon természetesen azt is elérhetjük. 

Fontos kiemelni, hogy a bankkalkulator.hu-ról megnyitható banki oldalak az adott pénzügyi intézmény hivatalos online felületére irányítják az érdeklődőt, de akár az adott bank internetbankja is közvetlenül elérhető. Utóbbi felületen az összes olyan banki művelet elvégezhető online, ami a mindennapi pénzügyek intézéséhez szükséges lehet.

Facebookon is jelen vannak a bankok

Egy-egy banki oldal megnyitása esetén láthatjuk az intézmény éppen aktuális Facebookos híreit is, hiszen a pénzügyi intézmények napjainkban a közösségi médiában is aktívan jelen vannak. Ezeket egyébként is érdemes nézegetni, ugyanis sok nyereményjátékot hirdetnek, amelyekkel akár egy jó kis nyaralás is összejöhet a családnak.

Telefonos segítséget is kérhetünk

Abban az esetben, ha valami nem világos számunkra a különböző banki hitelekkel kapcsolatban, vagy más pénzügyi kérdésünk van, de nem szeretnénk személyesen befáradni az adott bankba, az oldalon lehetőség van egy chatablakon keresztül kérdéseket feltenni az ügyintézőnek. Ha azonban inkább "élő szóban" szeretnénk segítséget kérni, csak rá kell kattintani a telefonos ikonra, amelyen keresztül visszahívást kérhetünk. A bankkalkulator.hu munkatársai hétköznapokon, a számunkra megfelelő, megadott időpontban megkeresnek mindenkit – nekünk csak annyi a dolgunk, hogy tárcsázza a weboldalon található telefonszámot – 06 1 309 4510 –, vagy online visszahívást kér.

A jövedelmünk alapján felvehető összeg kiszámolása

A https://www.bankkalkulator.hu/bank/ aloldal jobb oldalán lévő telefonos ikon alatt található egy másik ikon, JTM rövidítéssel (ez a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutatót jelenti), erre kattintva kiszámolhatjuk, hogy a hivatalosan bejelentett jövedelmünk szerint mekkora hitelt vehetünk fel egyedül vagy akár egy adóstárssal. 

A művelet egyszerű: csupán be kell írni néhány adatot, úgy, mint például az adós nettó, havi igazolt jövedelme, folyószámla hitelkerete, vagy – ha van –, kombinált jelzáloghitele, a végén pedig be kell jelölni a felvenni kívánt kölcsön típusát, ami lehet személyi kölcsön, jelzáloghitel vagy nem jelzálog típusú hitel.

Természetesen ne feledjük, hogy a JTM kalkuláció által kapott érték csupán tájékoztató jellegű, hiszen a pénzügyi intézmények saját bírálati szabályzattal rendelkeznek.

visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×