Kell egy kis segítség? Így használja a Bankkalkulator.hu hitelkalkulátorát

Dátum:

Az online kalkulátorok kényelmes megoldást nyújthatnak a személyes ügyintézésre, használatuk pedig többnyire rendkívül egyszerű – ha mégis segítségre lenne szüksége, olvasson tovább! Mai cikkünkben végigvezetjük a kalkuláció folyamatán, hogy a hitelkalkulátor használata még egyszerűbb legyen.

Bankkalkulátor - személyi kölcsön összehasonlítás 1

Hogyan kezdje?

Nem használta még kalkulátorunkat? Egy példán keresztül segítünk megérteni a működését. Kényelmesen, a nap 24 órájában elérhető weboldalunkon bármikor végezhet egy kalkulációt.

Írja be a böngészőbe a www.bankkalkulator.hu linket, vagy használja felgörgetve az oldal tetején látható kalkulátort, ahol azonnal a Hitelkalkulátorral fog találkozni.

Hitelkalkulátor 1

A paraméterek között láthatja, hogy az alapértelmezett hitelcél a szabad felhasználás, az összeget pedig a +,- gombok segítségével tudja változtatni (vagy akár be is írhatja); mi a példánk kedvéért 1 millió forinttal számolunk. A futamidőt és a havi nettó jövedelmet is lehet variálni, jelen esetben 60 hónapos futamidővel és havi 250 000 Ft nettó jövedelemmel kalkulálunk.

A KALKULÁCIÓ INDÍTÁSA gomb után mindenképp adja meg a választ a további kérdésekre is. Ilyen az életkor, amit mi 35 évre állítottunk, a jövedelem típusa, ami nálunk munkaviszony, illetve a pontos kalkuláció érdekében jelölje azt is, ha szerepel a KHR (korábbi nevén BAR) listán. 

Hitelkalkulátor 2

Milyen ajánlatokat fog látni?

A narancssárga KALKULÁCIÓ INDÍTÁSA gomb megnyomása után oldalunk listázza Önnek banki partnereink személyi kölcsön ajánlatait, melyeket törlesztőrészlet alapján rendeztünk növekvő sorrendbe. A kalkulációt 2019. augusztus 18-án végeztük.

Hitelkalkulátor 3

Hitelkalkulátor 4

Hitelkalkulátor 5

Hitelkalkulátor 6

Természetesen nemcsak törlesztőrészlet, hanem THM (Teljes Hiteldíj Mutató) és fizetendő teljes összeg alapján is rendezheti a találatokat, ezt a „Rendezés” menüpontban (a kép jobb alsó sarkában mutatjuk) változtathatja.

Hitelkalkulátor 7

Hitelfelvétel előtt mindig tájékozódjon!

Amennyiben egy személyi hitel felkelti az érdeklődését, és bővebben is utánajárna a feltételeknek, pár egyszerű lépéssel megteheti. Kattintson a „több infó” melletti nyilacskára, és máris több információt láthat: megtudhatja, mekkora az éves kamat, milyen típusú a kamatozás, van-e egyszeri költség, illetve mekkora díjat kell fizetnie törlesztési biztosítás gyanánt, ha kéri ezt az opciót.

Ha a „Kedvezmények, kalkuláció pontosítása” sávra kattint, máris megjelenik, hogy mik az igénylési feltételek, azaz ahhoz, hogy ekkora THM-mel és kamattal tudjon számolni, illetve ekkora legyen a törlesztőrészlete, milyen követelményeket kell teljesítenie.

Sok esetben a pénzintézetek az alacsonyabb kamatot új ügyfelek esetén bankszámla nyitásához, illetve a munkabér bankhoz történő érkeztetéséhez kötik. Többek között ilyen igénylési feltételeket is megtalálhat ebben a menüben.

Hitelkalkulátor 8

A „Tájékoztatók, dokumentumok” lenyitása után az épp aktuális kondíciós listákat olvashatja el, ezek minden esetben a bankok által, saját honlapjukon is közzétett aktuális és hatályos információs anyagok. Hitelfelvétel előtt mindenképpen nézzen utána annak, hogy milyen díjakkal bír például az előtörlesztés, vagy hogyan és milyen határidőig kell fizetni a törlesztőrészleteket!

Hitelkalkulátor 9

A harmadik nyíl lenyitása után hasznos információkat találhat arra vonatkozóan, hogy mi alapján számoltuk ki például a THM-et, a fizetendő teljes összeget, vagy az egyszeri díjat.

Hitelkalkulátor 10

Amennyiben a hasznos információk tudatában sikerült kiválasztania az Ön számára megfelelő személyi kölcsönt, nincs más teendője, mint megnyomni az „Érdekel” gombot. (Képünkön jobbra látható a narancssárga ÉRDEKEL gomb.)

Hitelkalkulátor 11

Egyszerű időpontegyeztetés

Ezek után a banki ügyintézők felveszik Önnel a kapcsolatot, hogy egyeztessenek egy időpontot, amikor be kell fáradnia a bankfiókba. A személyes találkozón átbeszélik a szabad felhasználású személyi hitelre vonatkozó feltételeket, illetve aláírásra kerülhet a kölcsönszerződés.

Ugye, milyen könnyű?

visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×