Hírek - Hitelkalkulátor

 • Kell egy kis segítség? Így használja a Bankkalkulator.hu hitelkalkulátorát

  Az online kalkulátorok kényelmes megoldást nyújthatnak a személyes ügyintézésre, használatuk pedig többnyire rendkívül egyszerű – ha mégis segítségre lenne szüksége, olvasson tovább! Mai cikkünkben végigvezetjük a kalkuláció folyamatán, hogy a hitelkalkulátor használata még egyszerűbb legyen.

 • KHR, avagy az új BAR lista: mit kell tudni róla?

  A Központi Hitelinformációs Rendszer (rövidítve: KHR), vagy, ahogy még mindig sokan hivatkoznak rá, BAR lista (Bankközi Adós- és Hitelinformációs Rendszer), a hiteladósok adatait tartalmazza.

  Míg a BAR listán csak azokat a rosszul fizető ügyfeleket tüntették fel, akik kilencven napot meghaladóan a minimálbér összegét elérő tartozást halmoztak fel, a KHR rendszerében már mindenki szerepel, aki valamilyen hitelt vesz igénybe. Ahogy a törvény fogalmaz, az adatok kezelésének célja kettős, hiszen egyrészt a bankok ennek segítségével kapnak információt más pénzintézetnél igénybe vett hitelekről, másrészt a felelős hitelezés megteremtését és az ügyfél védelmét is szolgálja. A KHR-nek köszönhetően a bank és az ügyfél kockázata is csökken, hiszen a pénzintézet felmérheti, mekkora kockázatot vállal egy újabb hitelkihelyezés esetében, az ügyfél pedig nem tud túlzott mértékben eladósodni. 

 • Friss információt szeretne banki partnereinkről?

  Új aloldalt indított útjára a bankkalkulator.hu, a netrisk.hu pénzügyi összehasonlító oldala, amelyen minden banki partnerünk főbb információit megtalálhatják az olvasók. Ezek között található a bankok aktuális valutaárfolyama, országos fiókkeresője vagy éppen az aktuálisan ajánlott személyi kölcsönök. Ugyancsak megnyitható innen a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató JTM kalkulátor is, amellyel könnyedén kiszámíthatjuk, hogy mekkora törlesztőrészletet vállalhatunk.

 • Önnek mennyi szabadság és nettó bér jár? Most utánajárhat!

  A feltöltődéshez minden dolgozónak szüksége van néhány munka nélkül töltött napra, azonban azt, hogy pontosan mennyi éves szabadság jár, nem mindig könnyű követni. Ön is elgondolkodott már azon a naptárát vizsgálva, hogy a nyaralás után ősszel és télen lesz-e még elég kivehető napja a pihenésre? Erre a kérdésre kevesen tudnak egyértelmű választ adni. Ugyan a munka törvénykönyve szerint minden munkaviszonyban álló embernek jár 20 nap szabadság, a pótszabadságok mértéke rengeteg tényezőtől függ – nemcsak az életkorunktól vagy a munkába állásunk időpontjától, de attól is, hogy hány 16 évnél fiatalabb gyermekünk van. Számítanak a munkakörülményeink, ahogy az is, hogy van-e valamilyen komoly egészségügyi problémánk. Ebben az útvesztőben komoly segítség lehet az oldalunkon elérhető szabadság kalkulátor (szabadsagkalkulator.bankkalkulator.hu), amely megmutatja, hogy ebben az évben hány szabadnap jár önnek.

 • Személyi kölcsön kényelmesen, online

  Négy éve egy átlagos hónapban még a magyarok mintegy 9 milliárd forintnyi személyi kölcsönt vettek fel a bankoktól. Azóta ez a szám ugrásszerűen megnőtt. Amit mi sem mutat jobban, mint hogy most januárban majdnem 35 milliárd forint személyi hitelt kapott a lakosság. Ennek a jelenségnek több oka is van: egyrészt csökkentek kamatok, javultak a jövedelmek, másrészt a bankok iránti bizalmatlanság, amely a válság után alakult ki, pedig lassan elpárolgott.

 • Hitelt, de csak okosan!

  Az ember hajlamos tovább nyújtózkodni, mint ameddig a takarója ér. A józan ész mellett azonban pár éve a jogszabályok is szigorúan szabályozzák, hogy a kimutatott, igazolt jövedelmünknek mekkora részét terhelhetjük meg hiteltörlesztő részlettel. Ezen, úgynevezett adósságfék-szabályok ráadásul 2018 októberétől még tovább szigorodtak, ami a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató (JTM) új számítási módját jelenti. Mi több, 2019 júliusától némiképp tovább szigorodik a rendszer.

 • Személyi kölcsönök összehasonlítása

  Hirtelen megállt a kazán, és nincs mit tenni, cserélni kell? Lakást újítanánk fel, vagy egy autóvásárlás kiegészítéséhez lenne szükségünk hitelre? Ha gyorsan kell a pénz, jó megoldás lehet a személyi kölcsön: akár néhány óra, de legkésőbb pár nap alatt a számlánkon az összeg és nem kell bajlódnunk a felhasználás igazolásával sem. Összegyűjtöttük a legjobb ajánlatokat.

 • Melyik személyi kölcsönt válasszam?

  Személyi kölcsönből szabadon finanszírozhatjuk céljainkat. A gyorsan felvehető, ingatlanfedezet nélküli kölcsön visszafizetésére elsősorban jövedelmünk nyújt fedezetet. A bankok egy része kedvezőbb kamatozással honorálja a magasabb jövedelmet, sőt akad, aki a nagyobb, több milliós kölcsön igénybevételéért is alacsonyabb kamatot számít fel. Nézzük, milyen a jelenlegi személyi kölcsön felhozatal, és hogyan igazodhatunk el könnyedén az ajánlatok között.

visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×