Új év, új bérek, új kedvezmények, új támogatások

Nem csupán a minimálbér emelkedik érezhetően, 149 ezer forintra, de növekszik a gyerekek után járó adókedvezmény, a gyerekes központi dolgozók szabadnapjainak a száma, bevezetik a beteg gyerekek otthongondozási díját, a GYOD-ot.

Minimálbér, GYED, GYOD

Minimálbér, gyerekkedvezmények >>

Jön a beteg gyermekek otthongondozási díja, a GYOD >>

Változások a GYED-ben >>

Növekszik a pótszabadság a központi közigazgatásban >>

A minimálbér a klasszikus kétélű fegyver. Nyilvánvalóan a kis keresetűek, illetve a támogatásokban részesülőknek kiemelten fontos, hogy mennyi is ez az összeg, de például a vállalkozóknak, legyenek akár apró kényszervállalkozók, már gondot is okozhat. Szerencsére a KATA adózási forma bevezetése óta ez egyre kevesebb önfoglalkoztató érint ez, de a kis vállalatocskáknak, akár a kisboltosoknak, apró szolgáltatóknak (fodrász, kozmetikus, ügynökök, stb.) inkább hátrányt, mint előnyt jelent a magas minimálbér. A kisvállalkozók ugyanis magasabb terheket kell, hogy fizessenek, amikor „az egyik zsebükből a másikba” teszik a pénzt. 

Mi mennyi lesz? Minimálbér, gyerekkedvezmények

Persze a nagy többségnek remek hír, hogy 2019-től bruttó 149 ezer forint lesz a minimálbér, illetve 195 ezer forintra nő a garantált bérminimum. (Ez utóbbi azokban a munkakörökben kötelező, amelyek középfokú iskolai végzettséget, illetve középfokú szakképzettséget igényelnek – bár ez szinte az összes munkakörre elmondható, leszámítva a legegyszerűbbeket.) Ez azt jelenti, hogy az előbbi esetben 177 ezer, az utóbbiban pedig 232 ezer forintra emelkedik a munkaadó összes havi költsége alkalmazottanként a klasszikus, napi 8 órás foglalkoztatás esetén. Igaz ugyanakkor, hogy 2019 júliusától újabb két százalékponttal, 19,5 százalékról 17,5 százalékra csökkenhet a szociális hozzájárulási adó, ami majd mérsékli a vállalatok adóterheit.

Mindemellett 2019-ben ismét ötezer forinttal emelkedik a kétgyerekesek adókedvezménye, így 2015-höz képest már kétszer annyit, havi negyvenezer forintot tudnak megtakarítani. Mi több, idén a kedvezményt már azok is igénybe vehetik, ahol érkezik a második gyerek, már a terhesség 91. napjától. 

Jön a beteg gyermekek otthongondozási díja, a GYOD

A családok támogatása pedig amúgy is kiemelt kormányzati szándék. Mint októberben bejelentették a tartósan beteg gyermeküket, illetve hozzátartozójukat otthonukban ápolók munkájának megbecsülése jeléül egy új támogatási kategóriát vezetett be: döntött a gyermekek otthongondozási díjának, az úgynevezett GYOD bevezetéséről és a nem gyereküket otthon gondozó hozzátartozóknak járó ápolási díj általános emeléséről. A legfőbb változás, hogy a súlyos fogyatékosságából és tartós betegségéből fakadóan önellátásra képtelen gyereküket otthon ápoló szülőknek 2019. január 1-től jár a GYOD, melyre mintegy 17 ezer család jogosult. Ennek összege bruttó 100 ezer forint lesz, ám azok a családok, amelyek több önellátásra képtelen gyereket is nevelnek, másfélszeres összegű, tehát bruttó 150 ezer forint GYOD-ot kapnak. Viszont a gyermekek otthongondozási díját tíz százalékos nyugdíj-járulékfizetési kötelezettség terheli. De fontos elem, hogy az önellátásra képtelen gyerek bármennyi idős, felnőtt is lehet, a jogosultság alapja ugyanis a szülő-gyermek viszony, ha egy háztartásban élnek. Az is lényeges, hogy minden önellátásra képtelen gyerek után automatikusan jogosultak lesznek a szülők a GYOD-ra függetlenül attól, hogy az eddigi 3 kategória közül (ápolási díj, kiemelt ápolási díj, emelt összegű ápolási díj) melyikbe tartoztak. Az ellátás csak az egyik vér szerinti vagy örökbefogadó szülőnek, vagy közeli hozzátartozónak állapítható meg. 

Változások a GYED-ben

Növekszik (és változik) a GYED is. A minimálbér említett újévi emelkedése révén a GYED maximális összege is nő: bruttó 208 600 forint lesz. A diplomás GYED az alapképzésben résztvevő hallgatóknál 104 300 forintra, a mesterképzésben résztvevők esetében pedig 136 500 forintra nő, és fontos, hogy a diplomás GYED-et az érintettek már a gyermek kétéves koráig igénybe vehetik. 

Növekszik a pótszabadság a központi közigazgatásban

Az újév márciusától a központi közigazgatásban dolgozó friss házasok öt nap, valamint a nagyszülők minden unoka születésénél öt-öt nap pótszabadságot kapnak. A gyerekek után járó pótszabadságok pedig a duplájára emelkednek, azaz a központi közigazgatásban egy gyerek után négy, két gyerek után nyolc, három gyerek után pedig tizennégy nap pótszabadság jár éves szinten. Növekszik a központi közigazgatásban dolgozó édesapáknak járó apaszabadság is: 5 nap helyett 8, ikergyermekek esetén 7 nap helyett 10 napra emelkedik. 

visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×