Szívesebben jelentkezünk egy munkára, ha tudjuk, mekkora a fizetés

Sokkal szívesebben jelentkeznek a leendő munkavállalók azokra az álláshirdetésekre, amelyekben feltüntetik a munkaadók a várható fizetést. Ennek ellenére az első félévben az álláshirdetések mindössze 8 százalékában lehetett megtalálni az adott pozícióra szóló jövedelmet és juttatásokat. A legmagasabb nettó bért a kékgallérosoknál a szakácsoknak és a gépjárművezetőknek kínálják.

Munkaerőpiac

A fizikai munkásoknak feladott hirdetések "egyenesebbek"

A bérmegjelöléssel megjelenő álláshirdetések esetében sokkal magasabb a jelentkezők száma – derült ki a profession.hu legújabb felméréséből. Az állásportál adatbázisa szerint 2019 első félévében a kékgalléros szakmák (fizikai munkát végzők, elsősorban szak-, betanított- és segédmunkások) esetében ez a többlet 22 százalék, míg a fehérgalléros állások esetében eléri a 75%-ot. Ennek ellenére a munkáltatók a feladott hirdetéseknek csupán 8 százalékánál tették közzé a bért és a juttatásokat, 2018 első félévében pedig ez a mutató csupán 6 százalék volt.

Leginkább a kékgalléros hirdetéseknél tüntetik fel a bért a vállalatok – olvasható a profession.hu-n. Utóbbiak közül is elsősorban a szakmunka, a fizikai munka, az értékesítés és az adminisztrációs területek azok, ahol ez a leginkább jellemző.

A feladott hirdetések összegzéséből kiolvasható az átlagos bér is: a kékgalléros állások esetében az átlagosan kínált nettó havi fizetés 207 ezer forint, a legmagasabb nettó bért pedig a szakácsoknak és a gépjárművezetőknek kínálják. A fehérgallérosok esetében az átlagos nettó havi bér 272 ezer forint, amihez hozzátartozik, hogy esetükben jóval nagyobb a szórás. Ebben a kategóriában a legmagasabb fizetést adatbázis-szakértőknek és üzletfejlesztőknek ajánlották. 

Nem félnek felmondani a munkavállalók

A válaszadók körében az év elejéhez hasonlóan ismét magas, vagyis százból 94 pontot mértek azzal kapcsolatban, hogy a dolgozók mennyire bíznak a jelenlegi munkahelyük fennmaradásában. Az előző év megfelelő időszakában ez az érték 91, 2017-ben pedig 89 pont volt – áll a BNP Paribas Cardif biztosító és a Medián legfrissebb közös munkaerőpiaci kutatásában.

A mérő mutató az újbóli elhelyezkedés esélyének megítélésével kapcsolatban most vette fel a legmagasabb értéket: a tavalyi 53 és a 2017-ben mért 44 pont után idén 57-re ugrott fel ez az érték. Megvizsgálták azt is, hogy az adott munkavállaló mennyire érzi fenyegetve a jelenlegi pozícióját: ez a szám 92 pontot vett fel, ami a tavalyi első negyedévhez képest 2, a megelőző évhez képest viszont már 5 pontos emelkedést jelent, vagyis a megkérdezettek körében a biztonságérzet fokozatos emelkedése tapasztalható.

"Kifejezetten optimista munkavállalói hangulatot tükröznek az adatok, amelyet az újbóli elhelyezkedés esélyének egyre pozitívabb megítélése is erősít: egy adott munkavállaló általánosságban egyre nagyobb bátorsággal mer felmondani egy cégnél még abban az esetben is, ha nincs új állás kilátásban” – mondta el Kiss Márk István, a BNP Paribas Cardif biztosító vezérigazgatója. 

Kell a munka-magánélet egyensúlya

Napjaikban a feldolgozóipar 88 százaléka küzd munkaerőhiánnyal, de a probléma más szektorokat is érint, a fluktuáció tavalyi átlaga pedig 30-40 százalék közötti volt a termelő és kereskedelmi területeken – olvasható a profession.hu-n. A portálnak nyilatkozó Csikós-Nagy Katalin, a HR Evolution Kft. fluktuációkezelési szakértője szerint minél több a választási lehetőség és minél nagyobb a munkavállalók döntési szabadsága, annál inkább állnak tovább, ha valami nincs rendben az aktuális munkahelyükön. Így például érzékenyen érinti őket, ha a munkáltató nincs tekintettel a munka-magánélet egyensúlyára, és túl sok túlórát vagy hétvégi munkát vár el.

Egy tavalyi kutatásból kiderült, hogy a férfiak 59, a nők 34 százaléka azért mondott fel a munkahelyén, mert a munkáltató nem tartotta be korábbi ígéreteit. A női dolgozóknál az embertelen bánásmód volt a listavezető 36 százalékkal, amely a férfiaknál is elérte a 35 százalékot, de a távozás további okai között szerepelt még az alacsony bérezés, a nem megfelelő körülmények és az előrelépés, fejlődés hiánya is. 

Számolja ki, mennyit vihet haza!

Ha már megvan a kiszemelt állás, túl vagyunk a sikeres állásinterjún és konkrét havi fizetésről is szó volt, ám mégsem vagyunk tisztában azzal, hogy végül mekkora összeget kapunk majd "tisztán", mindenféle adók levonása után, vegyük igénybe a berkalkulator.bankkalkulator.hu oldal segítségét! A szükséges adatokat megadva a kalkulátor segítségével részletesen megnézhetjük az adóterheket és kedvezményeket, például a személyi jövedelemadó összegét, a nyugdíjjárulékot és a családi adóalap kedvezményének mértékét.

A pontos eredmény érdekében meg kell adni az eltartottak számát, a kedvezményezett eltartottak számát, valamint azt is, hogy gyermekét egyedül nevelőkről van-e szó, illetve jogosultak-e a friss házasok adókedvezményére.

visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×