Pénzkeresés otthonról

Egyre több emberben merül fel az igény az otthoni munkavégzés iránt, mert úgy gondolják, kényelmesebb ez a fajta pénzkereseti lehetőség, de azért nem árt átgondolni az előnyeit és a hátrányait.

Gyerekcipőben jár

Rengetegen vannak, akik muszájból kényszerülnének otthoni munkavégzésre, de nagyon sokan egyszerűen csak így döntenek, döntetének, ha megtehetnék, ezért kutakodni kezdenek a különféle lehetőségek után. Magyarországon napjainkban azonban ez a fajta pénzkereseti lehetőség még gyerekcipőben jár, így csak keveseknek adatik meg.

- A magyar munkavállalóknak jelenleg 5 százaléka dolgozik túlnyomórészt otthonról, ugyanakkor 34 százalékuk próbálta már valaha a home office-t, amelyhez kapcsolódó legfontosabb pozitívumként az időspórolást és a kevesebb stresszt említették – derült ki a Fundamenta országos reprezentatív kutatásából. A lakását a megkérdezettek 69 százaléka részben vagy egyáltalán nem tartja alkalmasnak otthoni munkavégzésre.

A munkavállalók 65 százaléka jelezte, hogy sem jelenleg, sem korábban nem dolgozott még otthonról. Miközben keveseknek van rá lehetősége, a többség egyértelműen a távmunka mellett áll: azok közül, akik jellemzően nem így dolgoznak, 55 százalék jelezte, hogy szeretne otthonról dolgozni.

Kevesebb stressz, nincs utazás

Az előnyök közül legtöbben azzal értettek egyet, hogy otthon dolgozva az ember időt spórol meg (66%), valamint az ilyen munkavégzés kevésbé stresszes (63%), és kiszámíthatóbb az időbeosztás (58%). Azok, akik otthonról dolgoznak, mindegyik előnyt nagyobb arányban érzékelik, különösen a távmunka hatékonyságát látják pozitívabban azoknál, akik nem így végzik a feladataikat. A többség azzal is egyetért, hogy otthon dolgozva az ember pénzt spórol meg (56%), ugyanakkor arra, hogy a home office jótékony hatással lenne a családi életre, már kevesebben mondanak igent (49%).

Rengeteg az átverés

Aki úgy igyekszik otthoni munkát keresni, hogy nincs tapasztalata ezen a téren, jobb, ha óvatos, ugyanis a rengeteg jól csengő hirdetés mögött komoly átverések hada várja a munkára jelentkezőt. Aki beírja a keresőbe az "otthonról végezhető munka" kifejezést, valószínűleg gyorsan rátalál azokra a hirdetésekre, amelyek azt ígérik, hogy pár kattintással, heti néhány óra munkavégzéssel havi több százezer forintot lehet keresni.

Ezek az ígéretek általában nem valósak, rengeteget kell "kattintgatni" ahhoz, hogy pár ezer forintot össze lehessen vele kaparni. Aztán vannak azok a hirdetések, ahol "regisztrációs díjat" kell fizetni, ám a pénz eltűnik, cserébe viszont nem jár semmiféle munkalehetőség.

Legyünk óvatosak!

Ne feledjük: soha ne fizessünk magánközvetítőnek közvetítési, regisztrációs vagy egyéb díjat! Magyarországon kormányrendelet írja elő, hogy a magánközvetítő az álláskeresőtől semmilyen címen nem kérhet a szolgáltatásaiért pénzt. Szolgáltatásainak ellenértékét mindig a munkaadó fizeti meg

Programozói tanfolyam - kismamáknak is!

Amennyiben van némi tőkénk, időnk és energiánk, talán érdemes lehet belevágni a programozás elsajátításába, hiszen napjainkban nagy a szakemberhiány az IT-szektorban.

- A kiemelkedő fizetések (akár havi 400 ezer forint is - a szerk.) és a rugalmas munkaidő miatt egyre több kismama és apuka vág bele a programozás világába – adta hírül a közelmúltban a Progmatic. A programozóiskola szerint a cégek kifejezetten keresik a női dolgozókat.

A rugalmas munkaidő és a home office hatalmas segítség a kisgyermek mellett, és segíthet azt a trendet is megváltoztatni, mely szerint a kismamák nehezebben tudnak visszatérni a munka világába.

Persze, azért az ide kívánkozik, hogy a progmatic.hu szerint egy junior programozó képzés tandíja 940.000 forint + áfa. A vígasz talán annyi, hogy kétlépcsős ingyenes online felvételijük van, amelyen hamar kiderül, hogy kinek van a programozáshoz affinitása, így gyakorlatilag nincsen lemorzsolódás a tanfolyam alatt, nem vesztegetik el idejüket és pénzüket a diákok.

Bloggerek világa, keresete

Ez sem befektetés-mentes munka, de azért akinek szerencséje van, talán rögtön, az elején nem szükséges sok pénzt beleölnie. Kell egy kis fantázia, hogy eldöntsük, miről és kiknek szeretnénk írni, igaz, ez egy hosszabb téma. Most legyen elég annyi, hogy a bloggerek is keményen megdolgoznak a fizetésükért, persze ha valóban jó blogot akarnak.

A kiszamolo.hu szerzője szerint "ha kellően sokan olvasnak és csak minden ezredik látogató veszi meg a könyvedet vagy a videóidat, nem lesznek anyagi gondjaid. Egy szerényebb vezérigazgatói fizetés gond nélkül megvan blogolásból is. De ha csak azt nyered, hogy nem kell neked ügyfelek után rohangálni, hanem sorban állnak az ajtód előtt, már megéri a blog indítása. Az is lehet, hogy csak havi százezer forintot fogsz vele keresni. Munka mellett másodállásként, otthonról, az sem olyan rossz pénz, főleg ha pont ennyi hiányzik a családi költségvetés egyensúlyához."

De a kulcs itt is az idő, rögtön sajnos nem jön pénz belőle.

Influencerek - pénzért mondják meg

Az influencer, jelentése szerint olyan ember, aki befolyásol másokat. Vannak, akik szerint mindenki influencer, aki már osztott meg valaha bármilyen posztot a közösségi médiában. Ebből azonban annyi a valóság, hogy a valóban sikeres influencerek többsége ismert személyiség, aki a különböző social média felületeken több tíz- vagy százezres, sőt akár milliós aktív feliratkozói vagy követői táborral is rendelkezik.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tavaly több hazai ismert embert is megkeresett, akik influencer tevékenységükből egészen szép jövedelemre tehetnek szert, ugyanis szabályozni akarja a tevékenységüket. A GVH azt szeretné elérni, hogy ne legyen helye bújtatott reklámnak, egyérteművé kell tenni, ha szponzorált tartalmat posztol a sztár.

Influencernek számít itthon Kasza Tibor énekes, illetve Rubint Réka fitneszedző is. Az Egyesült Államokban Kim Kardashian, Victoria Beckham, Jennifer Lopez és Lindsay Lohan tartozik többek között a sikeres befolyásolók világába. Az ő tevékenységüket is árgus szemekkel követik az illetékes hivatalok, nehogy vétsenek a szabályok ellen.

visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×