Hírek - Hasznos

 • Biztosítóváltás: nagyon jól is járhatunk vele

  Akik rendszeresen utánakeresnek annak, hogy milyen sok pénzt fizetnek ki járműveik vagy otthonuk biztosítására, megdöbbenten tapasztalhatják, hogy vannak a piacon sokkal olcsóbb ajánlatok is – lássuk, mit kell tudni a biztosítóváltás előnyeiről!

 • Nem csak külföldön lehet jól keresni!

  Gondolta volna, hogy a fővárosban csaknem kétszer annyit lehet megkeresni hasonló munkával, mint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében!?

 • Milyen előnyei vannak az egészségpénztári tagságnak?

  Egyre fontosabb, hogy az ember felkészüljön a váratlan helyzetekre. Ilyen szituációk akár az egészségünkkel kapcsolatosan is felmerülhetnek: egy nem várt betegség, egy műtéti költség mind-mind súlyos kiadást jelenthet.

  Ennek elkerülésére remek lehetőség, ha belépünk valamelyik egészségpénztárba, ahova rendszeresen, akár kis összegeket is befizethetünk, így összegyűjtve a pénzünket a későbbi kiadásainkra.  Az egészségpénztári tagság számos előnnyel jár, vegyük most ezeket sorra!

 • Jön az év vége: ön hogy áll a szabadnapokkal?

  Sokfélék vagyunk, de a fix munkaidőben dolgozó embereknél alapesetben kétféle típust érdemes megkülönböztetni: az egyik mindig igyekszik spórolni a szabadságával, a másik pedig már a nyár közepén vagy vége felé kifut az egész éves keretből. Nézzük a szabadságolás legfontosabb szabályait dióhéjban!

 • Így szerezheti vissza a bankkártyájáról ellopott pénzét

  Bankkártyája ma már szinte mindenkinek van, akár több is. A legkorszerűbb elemekkel ellátott plasztikkártyákat felhasználóik abban a biztos tudatban használják, hogy pénzük biztonságban van. Ugyanakkor szép számmal az is megesik, hogy idegenek megszerzik a kártyaadatokat, s ellopják róla a pénzt. Hogyan szerezhetjük ezt vissza, megtagadhatja-e a pénzintézet a kártérítést? 

 • Egészségpénztárak használata

  Ki ne szeretne 20 százalékkal olcsóbban vásárolni? A diszkontáruházakban, élelmiszertermékeknél, divatcikkeknél, műszaki cikkeknél vagy autóknál kifejezetten keressük az akciókat, a jobb ajánlatokat. Arra azonban ritkán gondolunk, hogy a sok-sok ezres gyógyszertári számlánkból, a sok tízezres fogorvosi vagy magánorvosi számlából, esetleg mondjuk egy munkahelyi gyógypapucs, illetve akár a gyerek tanszereinek, beiskolázási költségeinek árából is könnyedén visszakaphatjuk a vételár egyötödét. Mutatjuk, mi a megoldás.

 • Bankkártya kontra készpénz

  A plasztikok mára meghódították a világot. Jelenleg a forgalomban lévő bankkártyák száma meghaladja a 14 milliárdot. A nemzetközi mezőnyben hazánk pedig arányaiban nem is áll rosszul: a lakosságnál ugyanis több mint 8,5 millió kártya van. A készpénznek azonban még korai lenne készíteni a koporsót.

 • Új év, új bérek, új kedvezmények, új támogatások

  Nem csupán a minimálbér emelkedik érezhetően, 149 ezer forintra, de növekszik a gyerekek után járó adókedvezmény, a gyerekes központi dolgozók szabadnapjainak a száma, bevezetik a beteg gyerekek otthongondozási díját, a GYOD-ot.

 • Hogyan kerüljük el a karácsonyi pénzzavart?

  Kis előrelátással nemcsak boldog, de anyagilag is zökkenőmentes ünnepek elé nézhetünk. Ha arra jutunk, hogy a kiadásokat hitelfelvétellel oldjuk meg, még nem késtünk el, hogy maradjon elég időnk kiválasztani a számunkra legkedvezőbb kölcsönajánlatot. Még jobb, ha hitel sem kell hozzá, mutatjuk hogyan.

 • 25 ezer forinttal segíti az állam a jogosítvány megszerzését

  Ez év júliusa óta lépett életbe az a jogszabály, amelynek köszönhetően az állam 20 éves korig, 25 ezer forintos értékhatárig megtéríti a KRESZ-vizsga és a hozzá kapcsolódó e-learning vagy tantermi tanfolyam költségeit. A támogatás kizárólag a „B” kategóriás jogosítvány megszerzéséhez szükséges tanfolyam és vizsga díjára vonatkozik.

 • Pénzkeresés otthonról

  Egyre több emberben merül fel az igény az otthoni munkavégzés iránt, mert úgy gondolják, kényelmesebb ez a fajta pénzkereseti lehetőség, de azért nem árt átgondolni az előnyeit és a hátrányait.

 • Havi 40 ezret ad az állam a bölcsödés gyerekek dolgozó szüleinek

  Azok a munkába visszatérő szülők kaphatnak támogatást, akik lakóhelyén nincs bölcsőde vagy szabad férőhely. Tavaly 2879 gyereket utasítottak el helyhiány miatt, és sok szülő nem is próbálkozott, miután több településen egyáltalán nincs bölcsőde.

visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×