Hírek - Hasznos

 • 4 könnyen betartható szabály a tudatosabb pénzügyekért

  „Én nagyon rossz vagyok a pénzügyekben, kifolyik a pénz a kezeim közül!” – ezt a mondatot gyakran hallhatjuk, sőt, lehet, hogy épp mi vagyunk azok, akik úgy érezzük, hogy tudatosabban is kezelhetnénk a pénzügyeinket. Mai cikkünkben négy egyszerűen megjegyezhető és könnyedén betartható szabályt veszünk sorra!

 • Milyen kedvezményeket érvényesíthetünk a bérünkből?

  Mennyi 2020-ban a minimálbér? Milyen adókedvezményeket tudunk igénybe venni idén? Kíváncsi rá, mekkora munkabér érkezik a számlájára? Cikkünkből kiderül!

 • Mikor vegyük ki a szabadságot 2020-ban?

  Mikorra esnek az ünnepek 2020-ban? Mikor kapunk plusz pihenőnapot és melyik szombaton kell dolgoznunk? Ennek jártunk utána.

 • Tippek és trükkök a téli kiadások csökkentésére

  Akár nagyobb korszerűsítéssel, akár kisebb trükkökkel, de itt az ideje, hogy csökkentsük a téli fűtésszámlánkat. Ehhez adunk most néhány tippet!

 • Biztosítóváltás: nagyon jól is járhatunk vele

  Akik rendszeresen utánakeresnek annak, hogy milyen sok pénzt fizetnek ki járműveik vagy otthonuk biztosítására, megdöbbenten tapasztalhatják, hogy vannak a piacon sokkal olcsóbb ajánlatok is – lássuk, mit kell tudni a biztosítóváltás előnyeiről!

 • Nem csak külföldön lehet jól keresni!

  Gondolta volna, hogy a fővárosban csaknem kétszer annyit lehet megkeresni hasonló munkával, mint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében!?

 • Milyen előnyei vannak az egészségpénztári tagságnak?

  Egyre fontosabb, hogy az ember felkészüljön a váratlan helyzetekre. Ilyen szituációk akár az egészségünkkel kapcsolatosan is felmerülhetnek: egy nem várt betegség, egy műtéti költség mind-mind súlyos kiadást jelenthet.

  Ennek elkerülésére remek lehetőség, ha belépünk valamelyik egészségpénztárba, ahova rendszeresen, akár kis összegeket is befizethetünk, így összegyűjtve a pénzünket a későbbi kiadásainkra.  Az egészségpénztári tagság számos előnnyel jár, vegyük most ezeket sorra!

 • Jön az év vége: ön hogy áll a szabadnapokkal?

  Sokfélék vagyunk, de a fix munkaidőben dolgozó embereknél alapesetben kétféle típust érdemes megkülönböztetni: az egyik mindig igyekszik spórolni a szabadságával, a másik pedig már a nyár közepén vagy vége felé kifut az egész éves keretből. Nézzük a szabadságolás legfontosabb szabályait dióhéjban!

 • Szívesebben jelentkezünk egy munkára, ha tudjuk, mekkora a fizetés

  Sokkal szívesebben jelentkeznek a leendő munkavállalók azokra az álláshirdetésekre, amelyekben feltüntetik a munkaadók a várható fizetést. Ennek ellenére az első félévben az álláshirdetések mindössze 8 százalékában lehetett megtalálni az adott pozícióra szóló jövedelmet és juttatásokat. A legmagasabb nettó bért a kékgallérosoknál a szakácsoknak és a gépjárművezetőknek kínálják.

 • Így szerezheti vissza a bankkártyájáról ellopott pénzét

  Bankkártyája ma már szinte mindenkinek van, akár több is. A legkorszerűbb elemekkel ellátott plasztikkártyákat felhasználóik abban a biztos tudatban használják, hogy pénzük biztonságban van. Ugyanakkor szép számmal az is megesik, hogy idegenek megszerzik a kártyaadatokat, s ellopják róla a pénzt. Hogyan szerezhetjük ezt vissza, megtagadhatja-e a pénzintézet a kártérítést? 

 • Egészségpénztárak használata

  Ki ne szeretne 20 százalékkal olcsóbban vásárolni? A diszkontáruházakban, élelmiszertermékeknél, divatcikkeknél, műszaki cikkeknél vagy autóknál kifejezetten keressük az akciókat, a jobb ajánlatokat. Arra azonban ritkán gondolunk, hogy a sok-sok ezres gyógyszertári számlánkból, a sok tízezres fogorvosi vagy magánorvosi számlából, esetleg mondjuk egy munkahelyi gyógypapucs, illetve akár a gyerek tanszereinek, beiskolázási költségeinek árából is könnyedén visszakaphatjuk a vételár egyötödét. Mutatjuk, mi a megoldás.

 • Bankkártya kontra készpénz

  A plasztikok mára meghódították a világot. Jelenleg a forgalomban lévő bankkártyák száma meghaladja a 14 milliárdot. A nemzetközi mezőnyben hazánk pedig arányaiban nem is áll rosszul: a lakosságnál ugyanis több mint 8,5 millió kártya van. A készpénznek azonban még korai lenne készíteni a koporsót.

visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×