Még kedvezményesen foglalhatjuk le a nyaralást!

Az előfoglalási időszakban kiemelkedően nagy kedvezményekkel foglalhatók a legkülönbözőbb, idei, nyári utazások, az utazási irodáknál. Az év hátralévő részében már nem tudnak ekkora kedvezményt biztosítani a szervező irodák a last minute ajánlatokkal sem. Emiatt érdemes kihasználni az akár 20-30-40%-os megtakarítást a first minute időszak alatt.

Last minute, first minute utazás

Az előfoglalási időszakban az akciókat nem az utazási irodák, hanem a szolgáltatást nyújtó szálláshelyek adják, az utazási irodák összegyűjtik és közvetítik a szállodák ajánlatait. Nem érdemes veszni hagyni a sok esetben egy család esetén akár több százezer forintot is kitevő kedvezményt.

A legtöbb utazási iroda weboldalán is foglalható már nyaralás többek között Egyiptom-Hurghada, Egyiptom-Marsa Alam, Tunézia, Törökország, Görögország - Korfu, Kréta, Rodosz, Zakynthos, Spanyolország (Mallorca, Tenerife, Gran Canaria) úti célokra repülővel, valamint Bulgáriába, Horvátországba és Olaszországba egyéni utazással.

A Kartago Tours weboldalán például többek között azt írják, hogy az előfoglalási időszakban, tehát a március 20-ig véglegesített foglalások költségmentesen módosíthatók (név, úti cél, szálloda, időpont) a szabad helyek függvényében az alábbi feltételekkel:

- utazók létszáma nem csökken

- az új utazás legalább olyan értékű, mint az eredeti foglalás

- az új utazásra a módosítás időpontjában érvényes ár vonatkozik

Az Ibusz.hu-n azt írják, hogy amennyiben valaki február 28-ig foglal náluk, annak 15 százalék előfoglalási kedvezményt adnak, illetve 50 százalékos kedvezményt a saját szervezésű májusi, júniusi és szeptemberi indulású közlekedési eszközökre. A kedvezmény a járulékos költségekre (illetékek, kompdíjak, felárak) nem vonatkozik. Az akció igénybevételénél az odautazás dátuma számít, 40 százalék előleg befizetésével, február 28-ig történő megrendeléssel. Csak repülőjegy és csak busz jegyre a kedvezmény nem érvényesíthető.

Valóban megéri

- Az előfoglalási időszakban lényegesen olcsóbban lehet az utakat lefoglalni - nyilatkozta a napokban Bakó Balázs, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) szóvivője az ATV Start című műsorában. Mint mondta: a last minute azt jelenti, hogy a szezon végén megmaradt utakat lehet az utazás előtt 3-4 héttel kedvező áron lefoglalni, a first minute viszont sokkal inkább tervezhető, ráadásul hónapokkal a nyaralás időpontja előtt nagy kedvezménnyel foglalható le.

Bakó Balázs szerint idén közel öt százalékos áremelkedést várnak, de ez az euro-forint árfolyamváltozásától is függ.

Az előfoglalással kapcsolatban elmondta, hogy érdemes online is keresgélni, de legtöbben szívesebben mennek be az utazási irodákba, ahol személyesen tudnak tájékozódni az utazási tanácsadótól, böngészni a katalógusokat, és főleg, ha drágább útról van szó, a helyszínen befizetni a foglalót, melynek összege a teljes költség 40 százaléka, a többit az utazás előtt 35 nappal kell befizetni.

Legyünk résen!

A szerződést nagyon részletesen olvassuk el, mielőtt aláírnánk, és ha minden érthető és elfogadható számunkra, akkor fizessük be a pénzt - hívta fel a figyelmet Bakó Balázs. Javasolta, főleg, ha gyerekekkel utazunk, hogy kössünk útlemondási biztosítást, mert ha bármi közbejön, főként, ha krónikus betegség is van, akkor a befizetett összeget 10-20% híján visszakapjuk. A szóvivő elmondása szerint a díj összege általában az utazás értékének 2-5 százaléka. Ha mellé bizonyos betegbiztosítást is kötünk, akkor a teljes összeget is visszakaphatjuk. Utasbiztosítási ajánlatokért kattintson a www.netrisk.hu oldalra!

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének szóvivője szerint idén is a horvát, a görög, az olasz és a spanyol tengerparti utak a legkeresettebbek.

visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×