Kezdődik a síszezon

Dátum:

Itthon is megkezdődött a síszezon, Eplényben december elseje óta várják a sportolni vágyókat. Hétköznap is nyitva vannak, és mint a siarena.hu írja: a 22 000 köbméter tömörített technikai hóréteg sokkal jobban bírja a strapát, mint a természetes hó, így aggodalomra semmi ok! Plusz 15 centiméter átlagosan a hóréteg a pályán.

Síelés

Persze, aki máshová szeretne eljutni egy jó kis téli sportolás miatt, az bátran útnak indulhat Szlovéniába is, ahol hat síterep is kinyitott a napokban.

Szerbiában, Kopaonikban szerdától vasárnapig 20% kedvezménnyel lehet síelni. A pályákon mintegy 20 cm vastag a hó.

Több lengyel-szlovák síterep közösen létrehozta a régió közös síbérletét. Ennek köszönhetően ezentúl 14 síterepen (13 lengyel és 1 szlovák) lehet használni a bérletet, amelynek a Tatry Super Ski nevet adták.

De a napokban indult el több osztrák terepen is a szezon, például a salzburgi Saalbachban és Zell am Seeben is.

A pontosabb információkért érdemes szétnézni a síeléssel foglalkozó portálokon, hiszen rengeteg hasznos tudnivaló, információ áll rendelkezésre. 

Pár tanács kezdő síelőknek

- Szakértők szerint nem érdemes úgy elindulni síelni, hogy előtte már jó ideje semmilyen testedzést sem végeztünk. Éppen ezért még idejében álljunk neki és nézzünk utána a megfelelő kondícionáló gyakorlatoknak, a testünk meghálálja.

- Elsőre csak kölcsönözzük inkább a cipőt, a botot és a lécet kötéssel, hiszen az elején nem tudhatjuk, valóban tetszeni fog-e ez a fajta sport. A legtöbb síterepen lehet bérelni felszerelést, de vannak külön erre szakosodott boltok is. Persze ezen kívül kell még többek között síruha, vízálló kesztyű, síszemüveg és bukósisak. Ez utóbbi gyerekeknek kötelező.

- Mindenképpen oktatóval tanuljuk meg az alapokat, ugyanis a rosszul berögzült mozdulatokat nehéz később kijavítani. 

Műanyagpályás síiskolák

Magyarországon elindult a “Tanulj Itthon Síelni!” elnevezésű kampány, melynek keretében országosan már 30 helyen nyílik lehetőség műanyag pályás síiskolában megtanulni a sízés és a hódeszkázás alapjait.

A Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter közleménye szerint Magyarországon csaknem 600 ezren síelnek vagy hódeszkáznak, és ez a szám folyamatosan emelkedik.  Leszögezték: ezeket a sportágakat sosem késő elkezdeni, és Magyarországon a fiatalabbak és az idősebbek számára egyformán elérhető a síelés és a hódeszkázás. 

Egy kis segítség az utazáshoz

Egy német nyelvű, szállásközvetítő honlap, a hometogo.de a közelmúltban 220 európai síterep adatait hasonlította össze, és ez alapján összeállított egy listát a legolcsóbb, valamint a legdrágább síterepekről. A rangsor kialakításakor fontos szempont volt a szállás költségein kívül a síbérletek és napijegyek ára is.

A legdrágább terepeket az Alpok nyugati felén találjuk, főként Ausztriában, Svájcban és Franciaországban. Kivétel a spanyol Baqueira, amely a Pireneusokban található.

Bulgáriában a legolcsóbb síelni, de Németországban is több olyan síterep akad, ahol kedvező áron vehető igénybe ez a szolgáltatás.

A bolgár Bansko síterepen egy négyfős család már 104 euróért (33 400 forint) szállást talál és közel 21 euróért (6700 forint) használhatja a pályákat. A svájci Zermattban ugyanez 436 euró (140 000 forint), illetve 65 euró (21 000 forint). 

Szeretne megtanulni síelni, de nincs meg a megfelelő forrása hozzá? Ebben segít a személyi kölcsön, amelyet szinte órák alatt elbírálnak a bankok és rövid idő alatt rendelkezésre is bocsátják a kért összeget. Ha pedig esetleg saját, divatos síruházatra vágyik már végre, ebben az esetben is áthidaló megoldás lehet a személyi hitel.

Ne felejtsen el utasbiztosítást sem kötni, a www.netrisk.hu portálon több biztosító ajánlatai közül választhatja ki az önnek legmegfelelőbbet.

visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×