Hírek - Egyéb

 • De nehéz az iskolatáska... és milyen drága!

  Az iskolakezdés egy vagy több gyermeknél is sokszor annyira megterheli a családi kasszát, mint a nyaralás, vagy a karácsony. Előfordulhat, hogy annyira kimerülnek a család tartalékai, hogy személyi hitelt, más néven személyi kölcsönt kell felvennünk – cikkünkben ennek a hátterét próbáljuk megfejteni.

 • Bezzeg régen minden milyen olcsó volt… vagy mégsem?

  Rengetegen követik el azt a hibát, hogy a régebbi, pár forintos árakat anélkül értelmezik, hogy az akkori fizetésekkel hasonlítanák össze azokat. Mi most megtettük ezt – igen meglepő számokat mutatunk be!

 • Decemberig igényelhető a Diákhitel2, de újdonság is érkezik

  Rekordalacsony kamatmértéket hirdetett ki a Diákhitel Központ Zrt.: az előző félévi 2,20 százalékról 21 bázisponttal 1,99 százalékra csökkentette a Diákhitel1 kamatát. Aki tanulmányai során a hétköznapi megélhetéséhez szeretne anyagi segítséget, annak a szabad felhasználású Diákhitel1-et érdemes választania, aki pedig az önköltségének a díját finanszírozná, annak a Diákhitel2 nyújt megoldást. Októbertől jön a nyelvtanulási diákhitel is, amelynek keretében egyösszegű kölcsön vehető fel, aminek legmagasabb összege 500 000 forint.

 • Mit dolgozzon nyáron a gyerek?

  Nincs mese, a legtöbbek szerint a nagyobb gyerekeknek, kamaszoknak is meg kell tanulniuk a pénz értékét: apró-cseprő, ház körüli feladatokkal már akár 10-12 éves kortól érdemes lehet ellátni őket, akár jutalom fejében is. 15 éves kor felett azonban hivatalosan is dolgozhatnak a csemetéink a vakáció ideje alatt, főként diákszövetkezeti formában, vagy akár ismerősöknél. Bár nagyon fontos, hogy a pihenést nem szabad tőlük elvenni, érdemes rávilágítani, hogy milyen érzés, milyen fáradság is az, amikor a szülő megkeresi egy drága, vágyott divatcikk vagy egy menő mobiltelefon árát.

 • Ideje fejlesztenünk a pénzügyi tudatosságunkat!

  Miközben a gazdasági helyzet folyamatosan javul, a személyi kölcsönök és általában a hitelek népszerűsége pedig emelkedik, a lakosság tájékozottsága nemhogy nő, de még csökken is. Több program is indult az utóbbi időben, amelyik igyekszik javítani a mostani helyzeten. Annyi biztos, hogy bőven van még tér a javulásra, hiszen a Magyar Nemzeti Bank tavalyi jelentése szerint a 35 év alattiak négyötöde korábban nem részesült semmilyen pénzügyi oktatásban. Sokan az alapvető pénzügyi kifejezésekkel sincsenek tisztában: a kamatos kamat fogalmát a Pénziránytű Alapítvány korábbi felmérése szerint csak a válaszadók harmada ismeri. A fiatalok, vagyis a 15 és a 22 év közöttiek a bankválasztásnál sem kellően tudatosak: általában azt a pénzintézetet választják, amelyet a szüleik, a váltáson pedig a későbbi életszakaszukban se szoktak elgondolkodni. A gondok sorát szaporítja, hogy a hitelt is felvett háztartások 15 százaléka pénzügyileg sérülékenynek számít, vagyis ha jön egy hirtelen kiadás, várhatóan problémáik lesznek a törlesztőrészletek fizetésével. Mivel a többség nem kellően tájékozott, félő, hogy az esetleges vészhelyzetet sem tudják majd megfelelően kezelni.

 • Május 20-ig nézzük át az szja-bevallási tervezetünket!

  Ha a bevallásban visszaigényelhető adó szerepel, a visszautaláshoz meg kell adni a bankszámlaszámot vagy a postai címet. Ha az adózó nem tesz semmit, nem fogadja el a tervezetet, mert nincs más jövedelme, akkor a dokumentum automatikusan is adóbevallássá válik. Viszont jó tudni, hogy aki nem rendelkezik az 1+1 százalékról, az nem tud így segíteni egy alapítványnak vagy egyháznak sem.

 • Már csak két hónapunk maradt: azonosítsuk magunkat, különben letiltják a bankszámlánkat!

  Június 26-a után a bankok kötelesek lesznek megtagadni azon ügyfeleik tranzakcióit, akik nem vettek részt pénzintézetük átvilágításán. Több szolgáltató már értesítette az érintett ügyfeleket, ám az ügyfeleknek is figyelniük kell: azoknak, akik több mint 2 éve nyitottak számlát, vagy egyeztettek adatot a bankjukkal, célszerű utánanézniük ennek a szolgáltatónál.

 • Nyaralás, te drága – hogyan ússzuk meg olcsóbban a nyári pihenést?

  Akár készpénzt, akár hitelkártyát szoktunk vinni a nyaralásra, néhány fontos tanácsot nem árt figyelembe venni, melyek betartásával akár több tízezres felesleges pluszkiadást is megúszhatunk, például valutaváltási és egyéb tranzakciós költségeket. Nézzük, mire érdemes odafigyelni!

 • 10 tipp az okos bevásárláshoz: az online hirdetések között is érdemes szétnézni

  Hó végén gyakran megérezzük, ha szükségtelen, apró-cseprő dolgokra költöttük a pénzünk egy részét – jó hír, hogy a tudatossághoz elég csak néhány dolgot átgondolni, mielőtt vásárolni indulunk. Mutatjuk, melyek ezek!

 • Több mint 8 milliárd forintot költ sonkára a lakosság

  Már csak pár hét és itt a húsvét, azonban izgulnia szerencsére senkinek sem kell, a boltok ugyanis már hetekkel ezelőtt felkészültek a vásárlók rohamára. A várakozások szerint erre szükség is van: az idei húsvéti szezon a tavalyi rekordévet is felülmúlhatja.

 • Hogyan lehet gyermekünkből pénzügyi guru?

  Ha azt szeretnénk, hogy a gyermekünk megbecsülje a pénzt, minél előbb vonjuk be a család költségvetésének megbeszélésébe, tervezésébe. Természetesen a korának megfelelő magyarázatokkal értessük meg vele a család anyagi lehetőségeit, így jobban átlátja majd a szülők döntéseit. Érdemes megtanítani vele, hogy a zsebpénz nem jár alanyi jogon és vannak szabályok az elköltésére.

 • Egyre több iskolában lehet majd kártyával fizetni

  Oktató kampánnyal és az országos Pénz7 program idején induló roadshow-val folytatódik a közeljövőben a Készpénzkímélő Iskolák mintaprojekt. Kedvező a program fogadtatása, és az iskolák visszajelzései szerint várakozáson felüli a kártyás fizetés népszerűsége. Sokan már korábban is rendelkeztek bankkártyával, így a diákok között nagy sikere van az új lehetőségnek.

visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×