Könnyű tízmilliós pluszhitel jár a 40 alatti anyukáknak!

Dátum:

Az eddigi 10-15 milliós, legalább két-három gyermek megléte (vagy vállalása) esetén kapható szuper-kedvezményes CSOK lakáshitel mellé – amelyet rövidesen használt lakásra is meg lehet kapni – további, akár tízmillió forintos, kamatmentes hitelt kaphatnak a 18-40 éves nők. Nemrég kiderült, hogy ezt az újabb tízmilliós ingyen hitelt az új gyermekben gondolkodó hölgyek szinte jövedelem összegétől, munkától függetlenül vehetik fel július elsejétől, mindössze néhány egyszerű feltétellel! Ezeket vesszük most sorra.

CSOK

Kicsit talán túl sok is az a hírdömping, ami a 10 milliós ingyen-hitelről szól, így az emberek ki sem igazodnak azon, hogy pontosan miről is van szó. Kik, mikor és hogyan kaphatnak a tízmilliós női ingyen-hitelből? A rövid válasz: szinte minden 18-40 éves házas, itthon tanuló és/vagy dolgozó nő, aki valaha is gyermeket szeretne.

De előbb lépjünk vissza pár lépést: annak, aki még, vagy már nem érintett a lakásvásárlásban, talán az sem egyértelmű, hogy ez nem a CSOK egy-két-három vagy több gyermek után felvehető támogatásához, vagy épp 10-15 milliós szuper-kedvezményes kölcsöne, hanem egy azon felüli, további 10 milliós hitel lehetősége! Ez végső soron egy, a nők családalapítását, illetve gyermekvállalását segítő, szabad felhasználású (tehát nem csak lakásra, hanem bármire elkölthető), teljesen kamat és költségmentes hitel, amely persze többnyire ingatlanvásárlásra megy majd, de ez ugyebár nem feltétel.

Mi a feltétele? 

Elsőként az, hogy olyan nők igényelhetik, akik az igénylés pillanatában 18 és 40 év közt vannak és házasságban élnek. Elegendő, ha a férj vagy a feleség valamelyike első házas. Valamelyik házas félnek (tehát a férjnek is elég), legalább 3 éves hazai társadalombiztosítási jogviszonya kell legyen, de ebbe beleszámítanak a felsőoktatási tanulmány idején szerzett, tb jogviszonyban töltött évek is.

Nagyon lényeges, hogy nem feltétel az, hogy a pár friss házas legyen, sem az, hogy gyermektelenek legyenek. Ugyanakkor a hitelt bármely, 18-40 közti feleség felveheti, de ingyenességének, azaz kamatmentességének új gyermek bevállalása a feltétele. Az új gyermeknek 2019. július elseje után kell születnie, de elegendő itt is, ha a nő nyilatkozatban vállal legalább egyetlen új gyermeket.

Amennyiben az új gyermek egyáltalán nem születik meg, akkor a kamatmentes hitel piaci kamatozásúvá alakul, és a teljes futamidőt tekintve jelentősen megemelkedik a törlesztőrészlete, mivel a vállalás nem teljesítése esetén visszamenőleg is elvész a kamattámogatás.

Viszont, ha teljesül a fő feltétel és legalább egy gyermek megszületik, akkor a 20 évre felvett tízmilliós, szabad felhasználású, kamatmentes hitel törlesztőrészlete havi 42 ezer forint alatt marad! Fontos még, hogy az első vállalt gyermeknek a kölcsönigénylést követő öt évben kell megszületnie, sőt, ha megszületik, akkor 3 évre felfüggesztik a törlesztést (türelmi idő). Az pedig már csak hab a tortán, hogyha 2019 nyara után nem egy, hanem kettő gyermek születik, akkor a második gyermek születését követően nem csak újabb három évre felfüggesztik a törlesztést, hanem a még hátralévő (nem az összes) tőketartozás 30 százalékát elengedik. Ha egy harmadik gyermek is megszületik, akkor a teljes hátralévő tőketartozást elengedik! Ikrek és hármasikrek tehát előnyben...

Számoljunk együtt!

Ez praktikusan azt jelenti, hogy a legtöbb, most albérletbe kényszerülő fiatal, gyermekes, vagy azt vállaló, stabil, kiszámítható jövedelemmel bíró házaspárnak esélye nyílik saját otthon megszerzésére, hiszen a ma albérletre szánt összeg kisebb része ez a bizonyos 42 ezer forint. Illetve, ha legalább két gyermekük van, vagy ennyit vállalnak, akkor a gyerekek után további 10 milliós hitelt kaphatnak új lakás építésére, három gyermek után már 15 milliót. Az olcsóbb használt lakások esetén persze ma még kisebb a kedvezményes hitel, ám ez év július elsejétől a többgyermekes családok kedvezményes, mindössze három százalékos kamatozású lakáshitele a használt lakásokra is felvehető!

Magyarán, júliustól a két gyermekesek (vagy az ennyit vállalók), havi 85-90 ezer forint körüli törlesztőrészlettől elérhetnek 10+10 milliónyi hitelt, amit használt lakásra is felvehetnek. A három gyermekesek, vagy az ennyit vállalók, 40 alatti feleség esetén pedig 10+15 milliós kedvezményes lakáshitelhez juthatnak 105-110 ezer forintos havi törlesztés mellett.

A fenti 20 és 25 millió forint természetesen sok pénz, de a mai fővárosi ingatlanárak mellett csak további 3-5 milliós önerővel elegendő egy jobb környéken lévő 2-3 szobás lakásra. Igaz Pest környékén, vagy a dél-pesti kerületekben még így is futja majd önálló otthonra. Két kérdés marad csupán: a fiatal családok bele mernek-e vágni ekkora hitel felvételébe. Illetve, hogy a sok ezer, sok tízezer új, növelt összegű CSOK-os vevő megjelenése – főként a használt lakásoknál – mennyivel hajtja még feljebb a jobb használt lakás árakat.

visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×