Hírek - CSOK

 • Községben építkezne, venne, felújítana? Most 27%-kal olcsóbb lesz!

  Július óta állami támogatások hívhatók le azoknak, akik házat építenének, vagy meglévőt vennének, illetve felújítanának a falusi CSOK (családi otthonteremtési kedvezmény) hatálya alá eső közel 2500 kistelepülésen országszerte. Egy új szabály szerint a jövőben az ilyen építések és felújítások áfája is visszajár egészen ötmillió forintig – legalábbis a számlával igazolt építőanyagok, munkadíjak tekintetében. Nézzük a falusi CSOK minden fontos részletét!

 • CSOK – Családi Otthonteremtési Kedvezmény

  A Családi Otthonteremtési Kedvezmény – vagy ahogy sokan ismerik, CSOK – már 2015. július 1-től igényelhető, vissza nem térítendő állami támogatás, mely kizárólag lakáscélra fordítható. A kedvezmény igénylésének feltételeit már több alkalommal módosították, ezért mi a 2019. július 1-től érvényes, legfrissebb feltételrendszert ismertetjük. A CSOK támogatás meglévő és a jövőben vállalt gyermekek számától függően akár 10 millió forintot is jelenthet a családnak.

 • Otthonteremtési Kamattámogatás (OTK) – CSOK hitel

  Az CSOK hitelről röviden 

  • Akár 15 millió forint támogatott hitel a CSOK mellé
  • Fix 3% éves támogatott kamat
  • Legfeljebb 25 éves futamidő
  • Már meglévő gyermekek után is
  • Új vagy használt ingatlan vásárlására, építkezésre, bővítésre, korszerűsítésre is igényelhető
 • Jó hír: mostantól használt lakásra is fordítható a CSOK hitel!

  Július elseje óta jelentősen átalakult a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK). Az egyik legfontosabb változás, hogy az úgynevezett CSOK hitel már használt ingatlanra is fordítható, sőt, a felvett kölcsönt akár korszerűsítésre és bővítésre is fel lehet használni.

 • A CSOK mellett 150 milliárd is jut idén a falvaknak

  Kevesen tudják, hogy a háromgyermekes családok 5+5 millió forintos, ingyenes falusi CSOK támogatása mellett az ötezer fő alatti falvakat csak idén összesen 150 milliárd forinttal támogatja a központi költségvetés. Megnéztük, hogy mi minden épülhet ebből a pénzből.

 • Minden, amit a falusi CSOK-ról tudni érdemes

  Magyarországon a népességfogyás már a 80-as évek óta tart: mintegy 40 éve még 10,7 millió ember élt itt, a Kárpát-medence ölében, azonban azóta ez a mutató kerek egymilliót esett. A statisztikák alapján sajnos egyre csak fogy a magyar, ám a demográfiai számok az egyes régiókban igencsak eltérően viselkednek: Közép-Magyarország lakossága például 2003 óta növekszik, ezalatt az itt élők száma 2,82 millióról 3,01 millióra nőtt. A népességfogyás leginkább a városoktól messze lévő, kisebb, vidéki településeket érinti − ennek a negatív tendenciának parancsolna megálljt a Családi Otthonteremtési Kedvezmény új, speciális fajtája, a „falusi CSOK”, amely a tervek szerint új életet lehelne a haldokló falvakba.

 • Könnyű tízmilliós pluszhitel jár a 40 alatti anyukáknak!

  Az eddigi 10-15 milliós, legalább két-három gyermek megléte (vagy vállalása) esetén kapható szuper-kedvezményes CSOK lakáshitel mellé – amelyet rövidesen használt lakásra is meg lehet kapni – további, akár tízmillió forintos, kamatmentes hitelt kaphatnak a 18-40 éves nők. Nemrég kiderült, hogy ezt az újabb tízmilliós ingyen hitelt az új gyermekben gondolkodó hölgyek szinte jövedelem összegétől, munkától függetlenül vehetik fel július elsejétől, mindössze néhány egyszerű feltétellel! Ezeket vesszük most sorra.

 • Kedvezményes hitelek családoknak

  A családvédelmi program komoly változásokat hoz a kölcsönök világában. Orbán Viktor miniszterelnök a február 10-ei évértékelőben jelentette be a kormány demográfiai akciótervét. De nézzük mi is történt a konkrétumok szintjén: vagyis hogyan alakul át a CSOK, mi fog változni a hitelezés terén és pontosan mekkora kedvezményekkel számolhatnak a fiatal családosok? 

 • A CSOK gyakran részletekben érkezik

  Családi otthonteremtési kedvezményt, azaz CSOK-ot lakásvásárlás esetén egy összegben, építkezés és lakásbővítés esetén részletekben folyósítják számunkra. Akadnak azonban kivételek, lássuk mire figyeljünk oda, hogyan kössük meg az adásvételi vagy a kivitelezési szerződést, hogy az abban vállaltakat tartani is tudjuk.

 • Decembertől a kétgyermekesek is igénybe vehetik a 10 millió forintos kamattámogatott hitelt

  December elsejétől a kétgyermekes családok is igénybe vehetik a 10 millió forintos kamattámogatott hitelt. Napjainkban 1 millió 140 ezer gyerek nevelkedik kétgyermekes családban, ezért indokolt a fokozott támogatás.

 • Lakásfelújításra is járhat a CSOK

  Még idén dönt a kabinet a Családi Otthonteremtési kedvezmény (CSOK) kiszélesítéséről. A bővítésnek köszöhetően nagy valószínűséggel a lakások felújítására is jár majd támogatás. A CSOk egyéként töretlen népszerűségnek örvend, az igénylések alapján elmondható, hogy a leggyakrabban használt lakás vásárlására igényelik ezt a fajta segítséget a családok.

 • Babakötvény, életkezdési támogatás, Start számla

  Az életkezdési támogatást, a Start számlát és a Babakötvényt a köznyelv szinonimaként kezeli, ami valójában egy folyamat több állomását jelenti. 2006 óta a magyar állam alanyi jogon járó, jelenleg 42.500 forintos életkezdési támogatást nyújt az újszülöttek számára. A gyermekek az állam juttatásához 18. életévüket betöltve juthatnak hozzá, melynek felhasználása nem célhoz kötött. Az életkezdési támogatást a szülők, hozzátartozók kiegészíthetik: a saját befizetés után évente állami támogatás és előre fixált kamat is jóváírásra kerül a számlán.

visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×