Hírek - Babaváró hitel

 • Vajon Ön jogosult a babaváró hitelre? Ilyen egyszerűen ellenőrizheti!

  Felkeltette az érdeklődését a babaváró hitel, de nem biztos benne, hogy jogosult-e rá? Pár egyszerű kérdésre adott válasszal Ön is ellenőrizheti ezt a weboldalunkon. Használja a babaváró kalkulátor menüpontot, és válaszoljon az ott feltett kérdésekre!

 • Milyen dokumentumokkal menjünk babaváró hitelt igényelni?

  Babaváró hitel igénylésekor nagyban megkönnyíthetjük a helyzetünket, ha már a szükséges dokumentumokkal érkezünk a bankfiókba. Mik azok, amiket mindenképp vigyünk magunkkal? Az alábbi felsorolásból kiderül.

 • 13 kérdés a babaváró hitelről

  Kérdései merültek fel a babaváró hitellel kapcsolatban? Nem világos, hogy ki is igényelheti pontosan a kölcsönt? Összeszedtünk a 13 gyakori kérdést, hogy segítsük Önt a feltételekkel kapcsolatban.

 • Banki akciók a babaváró kölcsönt igénylőknek

  Mióta a Babaváró kölcsön megjelent a hitelpiacon, nagy népszerűségnek örvend a gyermeket tervező házaspárok körében. Többször beszámoltunk róla, hogy milyen feltételekkel igényelhető ez a konstrukció, milyen kritériumoknak kell megfelelnünk, ha hozzá akarunk jutni az állam által biztosított, akár 10 millió forinthoz.

  A csokacsaladnak.hu oldal, babaváró kalkulátorának jogosultság ellenőrző kérdéseivel könnyedén megnézhetjük, alkalmasak vagyunk-e a támogatás felvételére. Amennyiben igen, jelenleg 5 bank babaváró hitelét hasonlítja össze számunkra a támogatás kalkulátor. Ezek az UniCredit Bank, Raiffeisen Bank, Sberbank, MKB Bank és a Budapest Bank.

 • Mire költsük el a babaváró hitelt?

  Akkor is érdemes lehet a következő három és fél évben a babaváró hitelt felvenni, ha látszólag nincsen rá szükségünk. Ezzel azt vállaljuk, hogy az igénylést követő 5 éven belül gyermekünk születik.

   Az alábbiakban megmutatjuk, ki kaphat ilyet és miért érdemes felvenni minden esetben.

 • Mik a babaváró hitel igénylési feltételei?

  2019. július 1-től lehet igényelni a kormány családvédelmi akciótervének keretében bejelentett babaváró hitelt. Ezzel az intézkedéssel kívánják támogatni azokat a fiatal házaspárokat, akik most állnak gyermekvállalás előtt: amennyiben 1, 2 vagy 3 gyermeket is terveznek, az állam akár 10 millió forint kamattámogatott hitelt is a rendelkezésükre bocsát.

 • Babaváró hitel: lakáshitel törlesztésre és lakásvásárlásra használják a legtöbben

  Zökkenőmentesen, nagy jóváhagyási aránnyal zajlik a babaváró hitel igénylése a hazai bankokban. Bár ez a fajta kölcsön szabad felhasználású, így az igénylőknek nem kell elszámolniuk azzal, hogy mire is költik a kért keretet, többen elmondták a bankokban, hogy lakáshitel mellé vagy lakásvásárlási, esetleg lakásfelújítási célra szeretnék felhasználni a keretüket.

 • Megérkezett a babaváró hitel: ellenőrizze jogosultságát néhány kattintással!

  2019. július 1-jén, a kormány új családvédelmi akciótervének részeként életbe lépett a babaváró támogatás. A legfeljebb 10 millió forint összegű, támogatássá alakítható hitellel azok a házaspárok élhetnek, akik az elkövetkező öt évben gyermeket terveznek, és megfelelnek a rendeletben szabott feltételeknek.

 • Hitelt keres? Várja meg a babavárót!

  Ha gyermeket szeretne és még nincs 41 éves, mindenképpen várja meg a babaváró „ingyen” hitelt, mert ennél jobb ajánlatot nem kaphat sem lakáshitelre, sem személyi kölcsönre. Ráadásul, ha az új hitel futamideje alatt egy következő gyermek is születik, a születésekor fennmaradó tőkerész 30 százalékát elengedi az állam, a harmadik gyermek után pedig az egész fennmaradó tartozást elengedik. Nézzük a részleteket!

 • Van, ahol már a napokban igényelhető a babaváró hitel: szinte mindegyik hazai bank készül a kölcsön bevezetésére

  Előzetes vizsgálat céljából már június 17-től beadható a babaváró hitel az Erste Banknál, így az arra jogosult párok július első napjaiban már hozzá is juthatnak a kölcsönhöz. A gyermekvállalást tervező fiatal házaspárok akár 10 millió forint, szabadon felhasználható kamattámogatott kölcsönre is jogosultak lehetnek. Az Erste várakozása szerint jelentős lesz az érdeklődés a lehetőség iránt.

 • Sokan nyerhetünk a babaváró hitellel

  Az akár 10 millió forint összegű, 20 évre is felvehető babaváró hitelért azoknak is érdemes jelentkezni, akik egyébként is terveznek gyermeket, ezzel az ingyenes kölcsönnel ugyanis akár egy meglévő, drágább bankhitelt, vagy egy korábbi személyi kölcsönt is ki tudnak váltani. Kiszámoltuk azt is, hogy egy piaci kamatozású hitelhez képest mennyit nyerünk 10-20 év alatt a teljesen szabadon felhasználható babaváró kölcsön kamatmentességével.

visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×