Új év, tudatosabb pénzügyek: tervezzük újra az anyagiakat!

Dátum:

Ha már januárra kiürült a családi kassza, és ez már a meglévő törlesztőink rendezését is veszélyezteti, érdemes átgondolni a pénzügyeinket, és akár hitelek, kölcsönök áttervezésével, összevonásával csökkenteni a havi terheket. Egy hitelkiváltó kölcsönnel, nagyobb összegű személyi hitellel vagy új lakáshitellel sokat nyerhetünk, azaz könnyen egyenesbe kerülhetünk úgy, hogy a havi törlesztőrészleteink nem emelkednek.

Egyáltalán nem ritka dolog, hogy az év vége és a karácsonyi időszak nem csak az egyéni ajándékokról szól. Sokan ugyanis év végén vesznek a családnak új tévét, bútort, nagy konyhagépet, autót, vagy merül fel más, hasonló nagyobb kiadás, például befizetünk egy téli vagy tavaszi utazásra. A téli rezsi is gyakran jelent nagy anyagi megterhelést a családoknak, így akárhogy is, a sok extra kiadás januárra elapasztja a legtöbb család költségvetését. Ha pedig még hitellel is rendelkezünk, a havi fix fizetnivalóink is inkább nőnek év elejére, semmint csökkennek. 

Ilyen esetekben különösen javasolt a hitelkiváltás. Annak ellenére, hogy sokan rendelkeznek valamilyen hitellel, furcsa módon kevesen élnek a hitelek összefésülésével, a sok kis hitel „egybegyúrásával”.

Hitelkiváltás esetén arra kell odafigyelni, hogy ha anyagilag már jelenleg is ki vagyunk „feszítve”, magasabb törlesztőt ne vállaljunk. 

Kíváncsi, hogy mekkora havi törlesztőrészletet bír el a fizetése? Számolja ki JTM kalkulátorunkkal!

Ha a havi jövedelmünk nem enged magasabb törlesztőrészletet, érdemes elgondolkodnunk egy hosszabb futamidő vállalásán. Manapság is javasolt több évre fixált kamatot választanunk akkor is, ha kicsivel magasabb a törlesztő. Miért? Mert amennyiben emelkedni kezdenek a kamatok, nagy pluszkiadást jelenthet az emelkedő törlesztőrészlet! 

Nézzük meg, hogy a Bankkalkulator.hu hitelkalkulátorával milyen ajánlatokat találunk! Hitelkalkulátor 1

Hitelkalkulátor 2

Hitelkalkulátor 3

Hitelkalkulátor 4

Forrás: Bankkalkulator.hu – 2020. január 20., havi 250 ezer forintos nettó jövedelem, 35 éves életkor, 3 évnél hosszabb jelenlegi munkaviszony, jövedelem bankba utalása, az adós nem szerepel a negatív adóslistán és kész adóstárs bevonására, a hitelfelvétel célja az adósságrendezés – 2,5 milliós személyi kölcsön 60 hónapra. 

Mint látható, egy két és félmilliós, adósságrendezésre is fordítható személyi hitel ma öt esztendőre már 49-60 ezer forint közötti összegért elérhető! Ezt a számot vessük össze a jelenlegi hiteleink havi törlesztőrészletével, és máris kiderül számunkra, hogy mennyit tudunk havonta spórolni. Azt is nagyon megérzi a családi költségvetés, ha csak pár tízezer forintot takarítunk meg. A bankkalkulator.hu-n bármikor használható, online segítséget kapunk a személyi kölcsönök összehasonlításához, hiteligényünket be is küldhetjük a kiválasztott bank felé, sőt, telefonos visszahívást is kérhetünk, ha kérdésünk merülne fel. 

Lássunk még egy példát arra vonatkozóan, hogy ha rövidebb futamidőt szeretnénk vállalni, milyen ajánlatokat nyújtanak banki partnereink. 

A kalkulációból kiderül, hogy a törlesztőrészletek 77-88 ezer forint közé esnek. Amennyiben ekkora fizetési kötelezettséget is tudunk havonta vállalni, 2 évvel kevesebb ideig kell terveznünk ezzel a kiadással.

Hitelkalkulátor 5

Hitelkalkulátor 6

Hitelkalkulátor 7

Hitelkalkulátor 8

Forrás: Bankkalkulátor.hu – 2020. január 20., havi 250 ezer forintos nettó jövedelem, 35 éves életkor, jövedelem bankba utalása, az adós nem szerepel a negatív adóslistán és kész adóstárs bevonására   3 évnél hosszabb jelenlegi munkaviszony, a hitelfelvétel célja pedig adósságrendezés – 3,5 milliós személyi kölcsön 36 hónapra.

 A régebbi hiteleinket mindenképpen érdemes felülvizsgálni – a bankkalkulator.hu hitelkalkulátorában a futamidő és a hitelösszeg paramétereinek módosításával személyre szabhatjuk a kalkulációt. Végezzünk több számítást a megalapozott választáshoz!

visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×