Hitelkiváltás egyszerűen? Így működik az adósságrendező hitel

Személyi kölcsönre volt szükség a lakásfelújításhoz? Hitelkártya a bútor megvételéhez? A konyhai robotgépeket pedig már csak folyószámlahitel felvétele után tudta megvenni?  Sokszor arra eszmélünk, hogy bár az otthonunk szépen alakul, de a hiteleink összege is emelkedik. Ilyenkor jó megoldás, ha a több, már-már követhetetlen befizetnivaló helyett havi egy törlesztőrészletet gyúrunk a tartozásainkból.

Adósságrendezés

Mekkora a fennálló hiteltartozás?

Ahhoz, hogy megtudjuk, megéri-e a jelenlegi hiteltartozásainkat kiváltani egy adósságrendező kölcsönnel, az alábbi adatoknak érdemes utánajárni:

- az aktuális hiteltartozásaink összege

- mekkora havi törlesztőrészleteket fizetünk együttesen

- milyen mértékű kamaton fizetjük jelenleg a hiteleinket

- mennyibe kerül az előtörlesztés

Ezekre a kérdésekre választ kaphatunk az internetbankunkból és a bankok weboldalain található hirdetményekből is. Ha nem boldogulunk önállóan, hívjuk fel a hitelintézetek ügyfélszolgálatait, vagy fáradjunk be valamelyik bankfiókba, ahol készséggel tájékoztatnak minket.

Mi a hitelkiváltás menete?

Amennyiben a saját számlavezető bankunknál szeretnénk kiváltani az ott meglévő hiteleinket, csak a személyes okmányainkra lesz szükség, hiszen a bank rendszerében mindent látnak a tartozásainkról, így külön dokumentumokat nem fognak kérni tőlünk.

Ha a saját számlavezető bankunknál szeretnénk kiváltani másik pénzintézménynél fennálló kölcsöneinket, kérni fognak egy igazolást minden fennálló hiteltartozásunkról. Ezt személyesen az adott bankfiókban vagy telefonos ügyfélszolgálatokon tudjuk igényelni.

Abban az esetben, ha idegen banknál szeretnénk kiváltani a számlavezető bankunknál meglévő kölcsöneinket, ugyanez az eset érvényes, tehát be kell szereznünk az igazolásokat a hiteleinkről.

Az igazolást legtöbb pénzintézet nem díjmentesen állítja ki, így számítsunk rá, hogy ezért fizetnünk kell majd.

Fontos, hogy előtörlesztési kérelmet minden kiváltandó hitelünkre vonatkozóan be kell nyújtanunk a bankok felé. Az előtörlesztés dátumát is sok esetben szabályozzák, illetve az aktuális hiteltartozásunk után előtörlesztési díjat is számolnak fel. Erről pontos információt a banki hirdetményekben olvashatunk.

A hitelbírálat sikerességét követően az az intézmény folyósítja a kért összeget, ahol az adósságrendezést elindítottuk, sok esetben közvetlenül annak a hitelintézetnek, ahol fennáll a tartozásunk. Van azonban arra is példa, hogy a számlánkra történik a folyósítás és magunknak kell kifizetnünk a kölcsöneinket. A korábbi hitelek lezárásáról a hitelt kiváltó bank szintén bekérhet igazolást.

Érdemes a pontos hitelkiváltás menetéről minden esetben a banki ügyintézőtől érdeklődnünk.

Használjuk a JTM kalkulátort

A jtm.bankkalkulator.hu oldalon nagyon egyszerűen ellenőrizhetjük, hogy a jövedelmünk és a fennálló hiteltartozásaink alapján mekkora összegű kölcsönt tudunk még igénybe venni.

Abban az esetben, ha hitelkiváltást szeretnénk, ne tüntessük fel a kalkulátorban azokat a hiteleket, amelyeket az új kölcsönből rendezni szeretnénk.

A bankok hitelbírálata hasonlóképpen zajlik, így a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató kalkulátorral már egy előzetes képet kaphatunk terhelhetőségünkről.

Segít a bankkalkulator.hu összehasonlító oldala

Amennyiben tudjuk, hogy mekkora hitelösszegre lenne szükségünk az adósságrendezéshez, nagyon egyszerűen összehasonlíthatjuk a banki partnerek jelenlegi ajánlatait a már meglévő kölcsöneink paramétereivel.

A bankkalkulator.hu online személyi kölcsön kalkulátora segít nekünk: a hitelösszeg, a futamidő és pár egyéb paraméter (például jövedelem, életkor, jövedelem típusa) megadása után máris kapunk egy listát arra vonatkozóan, hogy melyik banknál és milyen törlesztőrészlettel tudunk kölcsönt igényelni.

Jó, ha tudjuk, hogy adósságrendező hitelt több banknál is igénybe tudunk venni. Oldalunkon megtalálhatók a Sberbank, a CIB Bank, az UniCredit Bank, a Raiffeisen Bank, a Cetelem, az MKB Bank és a Budapest Bank hitelkiváltásra is felhasználható hiteltermékei.

Miután kiválasztottuk a számunkra optimális hitelt, nincs más teendőnk, mint adatainkat megadva beküldeni igénylésünket. Ezt követően a bank alkalmazottja fel fogja venni velünk a kapcsolatot időpontegyeztetés miatt.

visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×