10 tipp, hogy könnyebb legyen az ablakcsere: pár tanács a munkálatok előtt és után

A legtöbben a tavaszi, nyári időszakban mernek inkább belevágni az ablakcserébe, pedig sok szakember állítja, hogy ez teljesen felesleges, ugyanis a napjainkban létező alapanyagok már lehetővé teszik a téli ablakcserét is. Ha önök is a kényelmesebb, biztonságosabb utat választók sorába tartoznak, és most fognak bele az ablakok cseréjébe, íme néhány hasznos tanács!

Ablakcsere

- Ha a fa vagy a műanyag nyílászáró között vacillálunk, vegyük figyelembe, hogy hova építjük be az új ablakot. Régi építésű, alápincézett, nedvesebb levegőjű lakásba ugyanis nem szabad műanyag nyílászárót beépíteni, mert penészedni fog a lakás. Szellőztető berendezést természetesen fel lehet szerelni, ami plusz költség, ám sajnos ennek ellenére is jelentkezhet a penész. 

- Ami az új ablakok méretét illeti, a többség számára fontos, hogy sok fény jusson be a lakásba, ám vegyük figyelembe, hogy a túl széles szárnyak mélyen benyúlnak majd a helyiségbe, ott pedig sok helyet foglalnak el. 

- Minden esetben kérjünk árajánlatot, és ahhoz is ragaszkodjunk, hogy részletesen írják le, mi miért lenne annyi, hiszen így jobban átlátjuk a munkálatokat és az azzal összefüggő összegeket is. 

- Védjük meg magunkat az esetleges kellemetlenségektől, rögzítsük minden kérésünket írásban. 

Az előkészületek: 

- Előző nap rakjunk el mindent az ablakok közeléből, hogy megóvjuk a bútorainkat, illetve azért is, hogy a szakemberek zavartalanul dolgozhassanak. 

- Alaposan takarjuk le a bútorokat, hiszen a régi ablak eltávolítása óriási porral jár. Ezzel az aprósággal sok időt és energiát spórolhatunk meg magunknak! 

Néhány hasznos tanács: 

- Ahogy bekerült az ablak, takarítsunk ki, még mielőtt visszarendeznénk bármit is a szobában. 

- Ha már bent vannak az ablakok, ne felejtsünk el minden nap többször is szellőztetni! A napjainkban kapható fa és műanyag ablakok egyaránt jól zárnak, a túlzott párásodást pedig úgy kerülhetjük el, hogy rendszeresen kellő mennyiségű friss levegő áramlik a lakásba. 

- Ha mégis a hűvösebb időszakra maradna az ablakcsere, annak is lehet előnye, hiszen télen lényegesen kevesebbet kell várni a munkálatokra, mint a „főszezonnak” számító nyáron. 

Tudta?

Új, korszerű ablakokkal akár 30-40 százalékot is megspórolhatunk a fűtésszámlán, de a kényelem sem elhanyagolható tény, hiszen ezek a nyílászárók már bukó-nyíló ablakok, ráadásul nagyban csökkentik a zaj beáramlását is, nem utolsósorban pedig igencsak mutatósak. 

Ha segítségre lenne szükség 

Az ablakcsere meglehetősen nagy kiadásokkal jár, amelyhez gyors segítséget jelenthet egy személyi kölcsön. A bankkalkulator.hu-n könnyedén megtudhatjuk, milyen lehetőségeket kínálnak banki partnereink, így a döntést tudatosan és egyszerűen hozhatjuk meg.

visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×