Pénzügyi hírek

 • Kevés időnk maradt adóvisszatérítési támogatást igényelni

  2018.03.15-től a CSOK-ot, valamint adóvisszatérítési támogatást érintő könnyítések léptek életbe. Ne feledjük, az új lakás építésére, valamint az építkezés helyéül szolgáló építési telek vételárához kérhető ÁFA-visszatérítés már csak jövő év végéig, 2019. december 31-ig igényelhető. Csokorba szedtük, mi kell hozzá.

 • Sosem késő új szakmát tanulni

  Óriási a hiány a szakemberekből Magyarországon, így aki napjainkban szakmát váltana, vagy csak egyszerűen szakmát akar tanulni, annak érdemes körbe néznie, hogy megtudja: mely képzéseket "éri meg" elvégezni. A lakosság több mint 80 százaléka úgy érzi, hiába keresi, nem találja, vagy csak nagyon nehezen a megfelelő szaktudással rendelkező szakembert, olyan esetekben, amikor szükségünk van egy jó szakorvosra vagy otthon olyan gondok vannak a világítással, amit csak villanyszerelő tud megoldani, netán épp felújítunk, és festő-mázoló szakember kell sürgősen.

 • Lakásfelújítás lakástakarékból

  Lakástakarékból számos lakáscél megvalósítható, de a munkálatok időzítésére oda kell figyelnünk. Gyakorlati kérdésekre keressük a válaszokat: hamarosan lejáró megtakarítási időnél meddig kell eldöntenünk, mire költjük az összeget? Jó megoldás-e, ha már hónapokkal a megtakarítási idő vége előtt szétcsapjuk a lakást és a félretett pénzünkből gyorsan megcsináljuk, amit kell, utólag várva az ellentételezést a lakástakaréktól? Mi történik, ha nem lesz elég számlánk? Összegyűjtöttük, mire figyeljünk.

 • Öt tanács lakásvásárlás előtt

  Rengeteg buktató leselkedik azokra, akik lakást vagy házat szeretnének vásárolni. Az OTP Bank éppen ezért összeállított öt tippet, amelyek segítségével könnyebben igazodhatunk el a rengeteg, sokszor kétes információ között.

 • E-autók, Tesla és német kihívói

  Egyes japán és koreai hibrid modellek piacfoglalása után újabban német autógyártók mindent felvonultatnak, hogy az elektronikus luxusautó szegmensben végleg megtörjék a Teslák uralmát. Mezei autóhitel ide kevés lesz, mert újonnan bőven 10 millió forint feletti masinákról van szó, azaz az autóvásárlás itt nem mindenkinek adatik meg.

 • Kevesebb hiányzik a családi kasszából tanévkezdés után

  Egyre tudatosabban készülnek a szülők az iskolakezdésre, előre félretesznek a tanszerekre, a szalagavatóra, de még a felsőoktatási tanulmányokra is – derült ki a Provident Pénzügyi Zrt.  kutatásából, melyet általános- és középiskolás gyermekkel rendelkező családok körében végzett a saját ügyfélkörében.

 • Még mindig megéri lakást venni

  Aki mostanában lakásbérlés vagy vásárlás között gondolkodik, annak több kérdést is meg kell vizsgálnia ahhoz, hogy választ kapjon a kérdésére. A Takarék Index legfrissebb kutatása szerint például Budapesten az 5. és 6. kerületekben kell a leghosszabb ideig élni ahhoz, hogy a bérlés helyett megérje a vásárlás. Ha valaki hajlandó a frissen vásárolt lakását megosztani egy vagy több lakótárssal, úgy mindenképpen megéri a befektetés.

 • Lakáskiállítás: ingatlanok 2019-es átadással

  Októbertől jönnek a 15 éves kamatrögzítésű lakáshitelek 

  Bármit tervez, ház vagy lakás vásárlást, idén különösen megéri kilátogatni a Lakás 2018 Országos Kiállításra, ugyanis a Hungexpon sok új ingatlant az alacsonyabb áfatartalommal lehet majd megvásárolni. A kínálat óriási lesz, a nagyobb fejlesztők a 2019-es átadást is garantálják. Októbertől elérhetővé válhatnak a 15 éves kamatperiódusokban rögzített kamatozású Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel termékek a bankoknál.

 • További egyszerűsítések várhatóak CSOK ügyben

  El lehetne gondolkodni azon, hogy nem reális-e a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) összegét időről-időre hozzáigazítani a régiókban kialakult aktuális piaci árakhoz - vélekedett az OTP Ingatlanpont vezető elemzője. A gyermeket nevelő családok főleg olyan területeken laknak, ahol jellemzően drágábbak az ingatlanok. Ez vélhetőleg azzal függ össze, hogy nekik fokozottan szükségük van infrastruktúrára, intézményekre, amelyek segítik a család mindennapos működését

 • Újra csúcson a lakáshitelezés

  Teljes sikert él a Magyar Nemzeti Bank: a legfrissebb Hitelezési Jelentés szerint – azon túl, hogy a lakossági hitelállomány II. negyedévi 4,1 százalékos, 159 milliárd forintos növekedése még a jegybankot is meglepte – a lakáshitelezésben a folyamatok úgy alakulnak, ahogy azt a jegybank remélte.

  A lakáshitelek állománya 39 százalékkal magasabb, mint egy éve. Mindez azt jelenti, hogy a bankok időarányosan már közel annyi kölcsönt helyeztek ki az ügyfeleiknek, mint 2008-ban, amikor csúcson volt a lakosság hitelfelvételi kedve – az idei II. negyedévben folyósított kölcsönök az akkori érték 88 százalékára rúgnak.

 • Most fixálja hitelét

  Nőni kezdenek az alapkamatok, azonnal fixálja a hitelét! És október 1. is mindjárt itt van!

  Szeretne jóval kisebb törlesztőt? 

  Most érdemes fix, hosszú 5-10 éves kamatperiódusú hitelt igényelni, mert a következő években könnyen lehet, hogy nőni fognak a kamatok, tehát most „fixálhatjuk” akár 3-5 százalék körül a több éve felvett lakáshiteleink kamatát, akár hitelkiváltás révén is. Számoljuk, megéri!

 • Álomesküvők külföldön

  Napjainkban minden eddiginél kapósabb a külföldi nászút és a határon túli utazás a VISTA Utazási Irodák Kft. tapasztalatai szerint. A párok fantáziája pedig határtalan: van, aki dzsungelben kéri meg szerelme kezét vagy éppen egy transzszibériai expresszen, de akad olyan is, aki dupla esküvőt szervez egy utazás alatt.

 
1 / 49 oldal
visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×