Pénzügyi hírek

 • Autóvásárlás Németországban - buktatók

  Igen meglepő, de nem mindig éri meg Németországból behozni vagy behozatni az autót, különösen nem a sok-sok buktató ismeretében. Autóhitel vagy inkább szabad felhasználású személyi hitel pedig itthon, előre is elintézhető.

 • Napelemes rendszerek előnyei

  Jó ha tudjuk, hogy a napelem és a napkollektor nem ugyanaz, bár mindkettő napenergiát hasznosít. Napelemmel ingatlanunk áramellátását biztosíthatjuk, napkollektorral melegvizet készíthetünk, rásegíthetünk a fűtésre vagy ha medencével rendelkezünk annak vizét is felmelegíthetjük. Lássuk, mikor érdemes napelembe beruháznunk.

 • Last minute – hívogat a napsütötte tenger

  Olyan sokáig gondolkodott, hová menjen nyaralni, hogy úgy érzi lecsúszott a dologról? Személyi hitelt kellene felvenni, mert a tavasszal elfogytak a tartalékok? Éppen utaznak az ismerősök is, és persze beesett az a „soha vissza nem térő” last minute ajánlat, valamelyik a napsütéses déli tengerparthoz.

 • Balaton, Velencei-tó, vagy otthoni medence?

  Napjainkban egyre többen szeretnének medencével ellátott nyaralót vagy olyan ingatlant, amely víz közelében helyezkedik el. Vannak esetek, amikor a lehetséges vevő csak nyűgnek tekinti a medencével ellátott ingatlant, de vannak olyanok is, akik „természetes” tartozékának tartják a leendő lakhelyüknek, igaz, ezek már inkább a luxuskategóriába tartozó házak.

 • CSOK-hoz számlák kellenek, de milyenek?

  Ha családi otthonteremtési kedvezményt, azaz CSOK-ot veszünk igénybe, a folyósító pénzintézet felé számlákat kell benyújtanunk az építkezésről vagy a vételárról, kivéve a használt lakásvásárlást. Mi történik a számlákkal? Mit vizsgál rajta a bank? Mi a teendő, ha lakástakarék megtakarítást és CSOK-ot is felvennénk, s számlát a bank és a lakástakarék is kér? Érdemes a válaszokkal tisztában lennünk, így elkerülhetjük a nem várt meglepetéseket.

 • Okos megoldások csőtörés ellen

  Mikor úszik a lakás, felázott a parketta, tönkrementek a bútorok, már keveset tehetünk. Ha rendelkezünk lakásbiztosítással, némi vigaszt nyújthat számunkra a helyreállításban kapott anyagi segítség, de a több szakipart igénylő helyreállítási munkával járó hercehurca ekkor már nem kerülhető el. Megelőzve a bajt vízszivárgás, csőtörés ellen ma már többféle okos készülékkel is védekezhetünk.

 • Tartósan drága benzinre kell felkészülnünk!?

  Személyi kölcsönből vagy akár autóhitel révén is megéri beruházni egy kisebb fogyasztású, újabb autóba azoknak, akik nem csak hétvégén, tehát viszonylag sokat használják a járgányukat. Mindössze két literrel kisebb átlagfogyasztás – a ma ütemesen és akár évekig növekedő benzinárakat feltételezve – könnyen évi 200 ezer forintos megtakarítást is hozhat mindössze 20 ezer kilométeren.

 • Hamarosan drágulnak a hitelek – érdemes most lépni

  „Az inflációs cél fenntartható eléréséhez a laza monetáris kondíciók fenntartása szükséges, ám a nemzetközi környezet változása miatt a monetáris politika horizontján nem maradhatnak fenn tartósan.” - ez a civil szemmel nehezen értelmezhető mondat fogja meghatározni a magyar hitelesek jövőjét.

 • Egekben az albérlet árak

  A garzonlakások napjainkban már nem csupán a diákok körében népszerűek, hiszen egyre nagyobb arányban veszik ki szívesen ezeket a lakásokat a nagyvárosokba költöző munkavállalók is. Budapesten az új vagy újszerű garzonok havi bérleti díja átlagosan 125 ezer forint, Pécsen pedig 95 ezer forint körül mozog. Idén még él a cafeteria rendszer, amelynek egyik eleme a mobilitási lakhtási támogatás, ám ez is megszűnhet jövőre.

 • Sziget Fesztivál: megfizetünk mindenért

  99 ezer a hetijegy és mégis rohamtempóban fogynak a belépők

  Idén óriási neveket hoztak el a Sziget Fesztivál szervezői: az augusztus 8-tól 15-ig tartó rendezvényen olyan világhírű előadók is fellépnek, mint Kendrick Lamar, Gorillaz, Lana Del Rey, Mumford and Sons, Dua Lipa, Kygo és az Arctic Monkeys.

 • Autót nyugatról – mindig megéri!?

  A magyar ember leleményes – jól ismerjük ezt a gondolatot. De sajnos néha mi is belefutunk az igazi csapdákba. Kiváltképp, ha csábítanak az árak és már zsebünkben az autóhitel vagy a személyi kölcsön. Ilyen csapdává válhat a nyugat-európai autóvásárlás is. Miért? Olvassa el cikkünket, ebből kiderül.

 • 5 ok, amiért most érdemes személyi kölcsönt felvenni

  A személyi kölcsönök általános előnyei a lakáshitelekkel szemben: 

  - A személyi kölcsön felvételéhez nem kell már megkötött adásvételi szerződés, így a vevő „készpénzes” vevőként viselkedhet, ami a mostani, nagyon gyorsan pörgő ingatlanpiacon döntő előny lehet...

 
1 / 46 oldal
visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×