Hírek

 • Mit kell tudni a gépjármű átírásról?

  Van, hogy az autónk már túl kicsi, túl régi és túl gyakran szorul karbantartásra – ha adásvételre kerül sor, az egyik legfontosabb elintéznivaló a gépjármű átírása, mely mind eladáskor, mind vásárláskor szükséges. Nézzünk néhány fontos tudnivalót!

 • 4 könnyen betartható szabály a tudatosabb pénzügyekért

  „Én nagyon rossz vagyok a pénzügyekben, kifolyik a pénz a kezeim közül!” – ezt a mondatot gyakran hallhatjuk, sőt, lehet, hogy épp mi vagyunk azok, akik úgy érezzük, hogy tudatosabban is kezelhetnénk a pénzügyeinket. Mai cikkünkben négy egyszerűen megjegyezhető és könnyedén betartható szabályt veszünk sorra!

 • Impulzusvásárlás helyett tudatos otthontervezés: egy hasznos cél 2020-ra

  Manapság rengeteget hallhatunk az impulzusvásárlás káros hatásairól: amellett, hogy az önjutalmazásnak ez a formája csak átmeneti megoldást jelent, a családi kasszának, sőt, még a környezetünknek is ártunk vele. Ha eddig nem voltunk előre tervező típusok, itt az ideje, hogy ez megváltozzon – cikkünkben ehhez adunk tippeket.

 • Indul az MNB Zöld Programja: mutatjuk, hogyan érinti a lakosságot

  Napjainkban a környezetvédelem és a környezettudatosság egyre nagyobb szerephez jut, hiszen Földünk és gyermekeink jövője a tét. A Magyar Nemzeti Bank is felismerte, hogy ezen a területen szükség van cselekvésre, és 2019 elején elindította Zöld Programját, melynek eredménye, hogy 2020. január 1-től lakáscélú Zöld tőkekövetelményt-kedvezményt vezet be.

  A program elsődlegesen és közvetlenül a finanszírozó pénzintézeteket célozza meg, azonban közvetetten – a kedvezmény eléréséhez előírt feltételek által – a lakossági hitelekre is hat. A kiinduló pont az új kedvezményes program mögött az, hogy Magyarországon a lakásállomány energiafelhasználása igen jelentős, – lakásaink energiafogyasztásának 74 százalékát a fűtés teszi ki – mely értelemszerűen a környezeti terhelésben is megjelenik.

 • Lakásvásárlás 2020-ban: tippek, ötletek, változások

  Bár lassul az ingatlanok drágulása, mégis érezhetően drágábbak a lakások most, mint 1-2 éve. Manapság azonban meglehetősen kedvezők a hitellehetőségek, így érdemes mielőbb körbenézni a piacon, mert gyorsan fogynak a még öt százalékos áfa mellett elérhető új lakások.

 • Milyen kedvezményeket érvényesíthetünk a bérünkből?

  Mennyi 2020-ban a minimálbér? Milyen adókedvezményeket tudunk igénybe venni idén? Kíváncsi rá, mekkora munkabér érkezik a számlájára? Cikkünkből kiderül!

 • Új év, tudatosabb pénzügyek: tervezzük újra az anyagiakat!

  Ha már januárra kiürült a családi kassza, és ez már a meglévő törlesztőink rendezését is veszélyezteti, érdemes átgondolni a pénzügyeinket, és akár hitelek, kölcsönök áttervezésével, összevonásával csökkenteni a havi terheket. Egy hitelkiváltó kölcsönnel, nagyobb összegű személyi hitellel vagy új lakáshitellel sokat nyerhetünk, azaz könnyen egyenesbe kerülhetünk úgy, hogy a havi törlesztőrészleteink nem emelkednek.

 • Mikor vegyük ki a szabadságot 2020-ban?

  Mikorra esnek az ünnepek 2020-ban? Mikor kapunk plusz pihenőnapot és melyik szombaton kell dolgoznunk? Ennek jártunk utána.

 • Elektromos autó: bele merjünk-e vágni az új évben?

  A ma kapható legolcsóbb, használtan megvett elektromos autó bizonyos körülmények között nagyon megéri – különösen, ha sokat parkolunk közterületen, miközben legalább 15-20 kilométerre lakunk a munkahelyünktől, vagy gyakran kell vezetnünk a városban. Akár személyi hitelt is érdemes lehet felvenni a megvásárlására, ám nem árt tisztában lenni a buktatókkal, kockázatokkal sem.

 • Tippek és trükkök a téli kiadások csökkentésére

  Akár nagyobb korszerűsítéssel, akár kisebb trükkökkel, de itt az ideje, hogy csökkentsük a téli fűtésszámlánkat. Ehhez adunk most néhány tippet!

 • Ezt kell tudni a lakásvásárlási illetékről

  Mikor egy ingatlan megvásárlása mellett döntünk, nem árt, ha odafigyelünk a további felmerülő költségekre is. Ilyen többek között a vagyonszerzési illeték, mely akár milliós kiadást is jelenthet – nézzük meg, hogy mik is a főbb szabályok.

 • Miért érdemes önsegélyező pénztárba megtakarítani?

  Előző cikkünkben arra kerestük a választ, hogy milyen előnyei vannak az egészségpénztári tagságnak. 2016 óta azonban az egészségpénztárak önsegélyező pénztári szolgáltatásokat is nyújthatnak, ezáltal számos támogatási forma közül választhatunk, ha ide gyűjtjük megtakarításainkat. Most megmutatjuk, pontosan melyek ezek.

 
67 / 67 oldal
visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×