Pénzügyi hírek

 • Mit várhatunk a Facebook új kriptovalutájától?

  Alaposan felforgathatja a kriptovaluták helyzetét, sőt, a világ fél bankrendszerét az, hogy a Facebook önálló kriptopénzt állít üzembe rövidesen. De merre vezet mindez?

 • Milyen az ideális második autó?

  Sokan beleesnek abba a hibába, hogy akkor is megtartják régebbi járgányukat második autónak, ha a család újat vesz. Sokan nem gondolnak arra, hogy ilyenkor sem árt a régi, dédelgetett darabot lecserélni egy újabb, lehetőleg kisebb bevásárlóautóra, egy ilyen jármű azonban nemcsak kevesebb bosszúságot okoz majd, de jóval olcsóbb lehet a két autó egyidejű fenntartása is.

 • Ősztől jön a nyugdíjkötvény: íme a részletek!

  Még az idén megjelenik egy új megtakarítási forma, ősztől ugyanis a kormány a tervek szerint bevezetné az úgynevezett nyugdíjkötvényt. Azok számára, akik nyugdíjas éveikre készülnek, jelenleg három lehetőség áll: az önkéntes nyugdíjpénztár, a nyugdíj-előtakarékossági számla és a nyugdíjbiztosítás. Ezt a három opciót egészítené ki negyedikként a nyugdíjkötvény.

 • Új lakásvásárlók, nagycsaládosok és nyugdíjasok, figyelem: kevesebbet kell fizetni a közjegyzőnél!

  2019. július 1. óta a közjegyzői okirat szokásos munkadíjának mindössze 30 százalékát kell fizetnie azoknak, akik lakáscélú jelzáloghitelhez a bank által megkövetelt egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozatot tesznek, ugyanis módosult a közjegyzői díjrendelet. A hatályba lépett rendelettel főként a nagycsaládosok, a lakásvásárlók és az idősek járnak jól.

 • Jó hír: mostantól használt lakásra is fordítható a CSOK hitel!

  Július elseje óta jelentősen átalakult a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK). Az egyik legfontosabb változás, hogy az úgynevezett CSOK hitel már használt ingatlanra is fordítható, sőt, a felvett kölcsönt akár korszerűsítésre és bővítésre is fel lehet használni.

 • Kell egy jó szúnyogháló: íme pár variáció a nyugodt éjszakákért!

  Az utóbbi hetekben mindenki a saját bőrén érzi a szúnyoginvázió hatásait. Ahhoz, hogy pihentetően aludjunk, elkerülhetetlenné vált a szúnyoghálók felszerelése, mai cikkünk azonban azok számára is hasznos, akik meglévő szúnyoghálójukat cserélnék le. 

  Az utóbbi hetekben akkora szúnyoginvázió ütötte fel a fejét szerte az országban, amely szinte elviselhetetlenné teszi az esti és éjszakai órákat. Egy minőségi szúnyogháló azonban nem csak emiatt előnyös, hiszen amellett, hogy védelmet nyújt a rovarok ellen, a levegőben szálló nagyobb méretű allergéneket és szennyeződéseket is kiszűri, többek között nyárfavirágzás idején.

 • Nyaralás alatt ne feledjük: pénzt felvenni csak okosan!

  Bár a nyaralás legtöbbször a gondtalan pihenés időszaka, néhány rossz döntéssel ekkor is sokat bukhatunk. Mai cikkünkben megmutatjuk, hogy mennyit számít, ha nem jókor, jó helyen vesszük fel a helyi valutát – vagy egyszerűen csak rossz gombot nyomunk meg a kártyás fizetéskor.

 • Három-négy gyerekkel új autót? Nem lehetetlen!

  Elvben 200 ezer családot érint a kormányzat bőkezű, nagycsaládosoknak szóló új autótámogatása, de valójában a nagycsaládosok többségének nem telik új autóra – autóhitel ide vagy oda. Vagy mégis? Mai cikkünkben sorra veszünk néhány tippet, melyek segítségével akár egy új gépjármű is elérhetővé válik!

 • Alapjaiban változik meg a kártyás és az online fizetés: mutatjuk, mit kell tudni róla!

  Egy EU-s direktíva alapján szeptember 14-től a kártyás és az online fizetés is át fog alakulni, melynek célja a pénzforgalom biztonságosabbá tétele, valamint a különböző, visszaélésekkel való káresetek elkerülése. Nézzük, mit kell tudni a hamarosan életbe lépő változásokról!

 • Kezdje tiszta lappal: az adósságrendezésről röviden

  Adósságot adósságra halmoz? Van, hogy az egyik kölcsönből fizeti ki a másikat? Fizetési nehézségei vannak? Jó, ha tudja: manapság igen előnyös feltételekkel rendezheti adósságait! Hogy miért? Ma a nagyobb összegű személyi kölcsön, más néven a személyi hitel kamata olyan alacsony, hogy érdemes lehet kihasználni akár meglévő adósságaink rendezéséhez is.

 • 6 tipp házfelújításhoz

  Idén 20-30 százalék körül lehet az építőipar bővülése: az országban nemcsak az építkezések, de a felújítások is egymást érik. Ilyenkor, nyáron az asztalosok, burkolók vagy a kőművesek ki se látnak a munkából – össze is szedtünk néhány tippet, hogy mire érdemes leginkább figyelnünk, ha fel szeretnénk újítani az otthonunkat.

 • A CSOK mellett 150 milliárd is jut idén a falvaknak

  Kevesen tudják, hogy a háromgyermekes családok 5+5 millió forintos, ingyenes falusi CSOK támogatása mellett az ötezer fő alatti falvakat csak idén összesen 150 milliárd forinttal támogatja a központi költségvetés. Megnéztük, hogy mi minden épülhet ebből a pénzből.

 
62 / 62 oldal
visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×