Pénzügyi hírek

 • Személyi kölcsönök összehasonlítása

  Hirtelen megállt a kazán, és nincs mit tenni, cserélni kell? Lakást újítanánk fel, vagy egy autóvásárlás kiegészítéséhez lenne szükségünk hitelre? Ha gyorsan kell a pénz, jó megoldás lehet a személyi kölcsön: akár néhány óra, de legkésőbb pár nap alatt a számlánkon az összeg és nem kell bajlódnunk a felhasználás igazolásával sem. Összegyűjtöttük a legjobb ajánlatokat.

 • Új lakást keres? Fogy az idő!

  Ha új építésű lakást vásárolna, akkor nagyon-nagyon gyorsan válassza ki új otthonát, még mielőtt 4-8 millió forinttal nőne az ára – méghozzá pusztán a 2020-tól megemelkedő általános forgalmi adó (áfa) miatt! El sem kezdett építkezésnél is ki lehet ugyan fizetni a vételár egy részét 2019 végéig, még a kedvezményes áfával, de ez eléggé nagy kockázatot jelent. Különösen kicsi, kevés referenciával rendelkező lakásépítő cég nagyon kezdeti szinten tartó lakásépítése esetén.

 • A bitcoin kiváltja az aranyat!?

  Kétnapos blokklánc konferenciának adott otthont Budapest november 8-9-én. A Blockchain Kutatási Egyesület által megrendezett Blockchain Budapest B-Day 2.0 eseményen sok érdekességgel és friss trenddel ismerkedett mintegy félezer néző, akik a bitcoin, más kriptovaluták, a blockchain (blokklánc) és a kapcsolódó technológiák iránt érdeklődnek. Az alábbiakban a főbb trendeket tekintjük át a kriptovilágban, valamint a blokklánc technológia terén.

 • Pár tanács betörések ellen

  Manapság már több lehetőség van arra, hogy alaposan feltérképezzük leendő álmaink otthonát: ilyen például a lakosság számára is elérhetővé tett, Prevenciós Bűnözés-Statisztikai Adattár (PRE-STAT). Igaz, hogy ide regisztrálni kell, de megéri. És ha minden adat ellenére ragaszkodunk a kiszemelt ingatlanhoz, érdemes pár tanácsot megszívlelni, hogy kevésbé legyünk szembetűnőek a betörők számára.

 • Gondolatébresztő telekvásárlás előtt

  Hamarosan drágulhat az építkezés és új lakás vásárlás: lakásépítésekre 2019. december 31-ig igényelhető adóvisszatérítési támogatás és 2019 év végével megszűnhet az új lakás vásárlásokra érvényes kedvezményes, öt százalékos áfa is. Ha új lakás építésére adjuk a fejünket, érdemes már a telekvásárlásba nagy körültekintéssel belevágni és a tervezésre is időt és elegendő pénzt szánni.

 • Komoly pénzekbe kerül egy háziállat tartása

  Mivel rengeteg háziállat kerül azért menhelyre, mert a gazdáik már nem engedhetik meg maguknak az eltartásukat, a menhelyek dolgozói minden esetben arra kérik a leendő gazdikat: alaposan gondolják át, ha egy szeretetre vágyó élőlénnyel gyarapítanák a családot.

 • Akár a jegybank nevében is kaphatunk adathalász E-mailt

  Az online csalásoknak, átveréseknek se vége se hossza. Legutóbb már a Magyar Nemzeti Bank nevével visszaélve is küldözgetnek körmönfont csaló-leveleket, amelyek veszélyeire maga az MNB hívta fel a figyelmet október vége felé.

 • Milyen autót vegyünk?

  A vadonatúj autó nem olcsó mulatság, a pár éves járgányok sem fillérekbe kerülnek, ám a sokéves használt autók olcsón kelletik magukat. Talán véletlen ez? Aki végre felgyűri az ingujját és akár autóhitel, akár saját erő segítségével belevág a régi járgány lecserélésébe, bizony okosan gondolja.

  Különösen akkor, ha a meglévő járgány 120-150 ezer kilométernél többet futott, és különösen, ha „érzékeny lelkületű” modern, ne adj' isten dízelautóról van szó. Ezek még akkor is könnyen pénztemetővé válhatnak, ha amúgy megbízhatóbb, japán, koreai vagy német márkák modelljeiről van szó.

 • Újraindult az Otthon melege program

  Elindult az Otthon melege program, amellyel a háztartási nagygépek cseréjére nyílik lehetőség. Az új kiírással a kormány kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá a családok energiafelhasználásának csökkentéséhez. Október 4-e óta pedig még kedvezőbb feltételekkel igényelhető a lakossági energiahatékonysági hitel, amelynek segítségével számos lakás, családi ház és társasház energetikai korszerűsítése finanszírozható.

 • Egyre drágább házat építeni

  Országosan 7,5 százalékkal emelkedtek tavaly az építési költségek az elmúlt évhez képest - olvasható ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legrissebb kiadványából. A családi házas építkezés egyik célterületének számító Pest megyében 218 ezer forint volt az átlagos költség, a legolcsóbban pedig Somogy megyében jött ki egy egylakásos ház, ám a 212 ezer forintos négyzetméterár megtévesztő lehet.

 • Nem rázta meg a piacot az adósságfék-szabály

  Az év első 8 hónapjában közel 563,8 milliárd forint értékben kötöttek lakáshitel-szerződéseket a bankok, ami 36 százalékos emelkedést jelent. A hitelboom ráadásul az ügyfelek számára kedvező feltételek mellett zajlik: az év első 8 hónapjában a változó kamatozású lakáshitelekre kötött szerződések összege 34 százalékkal 110 milliárd forintra csökkent, a maximum egyéves kamatperiódusú hitelek aránya augusztusban már mindössze 11,5 százalékot ért el az új szerződéseken belül.

 • Elektromos autó 1,5 millióval olcsóbban

  Újraindult a tisztán elektromos, új autókra kapható 1,5 milliós ártámogatás rendszere, amely még hosszú hónapokig biztosan nem fogy ki. Nem mindenkinek érdemes azonban tisztán elektromos kocsit venni: nézzük az érveket és az ellenérveket, valamint a német helyzetet

 
52 / 52 oldal
visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×