Hírek

 • Új év, tudatosabb pénzügyek: tervezzük újra az anyagiakat!

  Ha januárra kiürült a családi kassza, és ez már a meglévő törlesztőink rendezését is veszélyezteti, érdemes átgondolni a pénzügyeinket, és akár hitelek, kölcsönök áttervezésével, összevonásával csökkenteni a havi terheket. Egy hitelkiváltó kölcsönnel, nagyobb összegű személyi hitellel vagy új lakáshitellel sokat nyerhetünk, azaz könnyen egyenesbe kerülhetünk úgy, hogy a havi törlesztőrészleteink nem emelkednek.

 • Mikor vegyük ki a szabadságot 2020-ban?

  Mikorra esnek az ünnepek 2020-ban? Mikor kapunk plusz pihenőnapot és melyik szombaton kell dolgoznunk? Ennek jártunk utána.

 • Elektromos autó: bele merjünk-e vágni az új évben?

  A ma kapható legolcsóbb, használtan megvett elektromos autó bizonyos körülmények között nagyon megéri – különösen, ha sokat parkolunk közterületen, miközben legalább 15-20 kilométerre lakunk a munkahelyünktől, vagy gyakran kell vezetnünk a városban. Akár személyi hitelt is érdemes lehet felvenni a megvásárlására, ám nem árt tisztában lenni a buktatókkal, kockázatokkal sem.

 • Tippek és trükkök a téli kiadások csökkentésére

  Akár nagyobb korszerűsítéssel, akár kisebb trükkökkel, de itt az ideje, hogy csökkentsük a téli fűtésszámlánkat. Ehhez adunk most néhány tippet!

 • Ezt kell tudni a lakásvásárlási illetékről

  Mikor egy ingatlan megvásárlása mellett döntünk, nem árt, ha odafigyelünk a további felmerülő költségekre is. Ilyen többek között a vagyonszerzési illeték, mely akár milliós kiadást is jelenthet – nézzük meg, hogy mik is a főbb szabályok.

 • Miért érdemes önsegélyező pénztárba megtakarítani?

  Előző cikkünkben arra kerestük a választ, hogy milyen előnyei vannak az egészségpénztári tagságnak. 2016 óta azonban az egészségpénztárak önsegélyező pénztári szolgáltatásokat is nyújthatnak, ezáltal számos támogatási forma közül választhatunk, ha ide gyűjtjük megtakarításainkat. Most megmutatjuk, pontosan melyek ezek.

 • Községben építkezne, venne, felújítana? Most 27%-kal olcsóbb lesz!

  Július óta állami támogatások hívhatók le azoknak, akik házat építenének, vagy meglévőt vennének, illetve felújítanának a falusi CSOK (családi otthonteremtési kedvezmény) hatálya alá eső közel 2500 kistelepülésen országszerte. Egy új szabály szerint a jövőben az ilyen építések és felújítások áfája is visszajár egészen ötmillió forintig – legalábbis a számlával igazolt építőanyagok, munkadíjak tekintetében. Nézzük a falusi CSOK minden fontos részletét!

 • Magyarok és az év végi roham: egyre többet költünk

  A becslések szerint 2019-ben csak a Black Friday-hez kapcsolódó vásárlók száma átlépheti az egymilliót, a költés pedig akár 80 milliárd forintra is emelkedhet. A karácsonyi szezon alatt mindannyian látjuk, tapasztaljuk, hogy óriási a roham az üzletekben, akár a hagyományos üzletekről, akár a webshopokról van szó. Most annak néztünk utána, hogy mit is veszünk szívesen, mennyit költünk. Megnézzük azt is, hogy a személyi kölcsönök összege, nagyságrendje milyen ütemben nőtt az elmúlt években.

 • Téli-nyári gumit, vagy négy évszakost?

  Akadnak olyan esetek, amikor elegendő lehet egy minőségi négy évszakos gumiabroncs-szett, de persze nem véletlenül „találták ki” a téli-nyári gumicserét. Nézzük az előnyöket és a hátrányokat!

 • Egyre többen igényelnek személyi kölcsönt: mutatjuk a számokat

  Megnéztük, vajon változott-e az év első felében a személyi kölcsön felvétele iránti kedv. Annak is utánajártunk, hogy a magyar lakosság több személyi kölcsönt igényel-e, mint 2018. I. félévében – az eredményeket pedig össze is foglaltuk!

 • Biztosítóváltás: nagyon jól is járhatunk vele

  Akik rendszeresen utánakeresnek annak, hogy milyen sok pénzt fizetnek ki járműveik vagy otthonuk biztosítására, megdöbbenten tapasztalhatják, hogy vannak a piacon sokkal olcsóbb ajánlatok is – lássuk, mit kell tudni a biztosítóváltás előnyeiről!

 • Komolyan vehető a Bitcoin?

  Még a világhírű tőzsdei szakértők, a neves közgazdászok is értetlenül állnak a virtuális pénzek, a Bitcoin által népszerűvé tett kriptovaluták árfolyamának évek óta tartó, trendszerű felértékelődése előtt. Az árfolyamok durván hullámoznak, de a legbátrabbak, akik évekkel ezelőtt beszálltak, már profitáltak ebből a rizikós „szerencsejátékból” miközben sokan, sokat veszítettek. Rengeteg mendemonda kering olyanokról, akik hosszú évekkel ezelőtt nagyobb mennyiségű Bitcoinhoz jutottak fillérekért, és most dúsgazdaggá váltak.

  Most a Facebook is szeretné bevezetni saját kriptovalutáját, a Librát. 

 
67 / 67 oldal
visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×