Pénzügyi hírek

 • Van, ahol már a napokban igényelhető a babaváró hitel: szinte mindegyik hazai bank készül a kölcsön bevezetésére

  Előzetes vizsgálat céljából már június 17-től beadható a babaváró hitel az Erste Banknál, így az arra jogosult párok július első napjaiban már hozzá is juthatnak a kölcsönhöz. A gyermekvállalást tervező fiatal házaspárok akár 10 millió forint, szabadon felhasználható kamattámogatott kölcsönre is jogosultak lehetnek. Az Erste várakozása szerint jelentős lesz az érdeklődés a lehetőség iránt.

 • 6 fontos tipp és tudnivaló a hitelfelvételhez

  Valóságos roham indult idén a kölcsönökért: a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint a tavalyi év hasonló időszakához képest az idei év első három hónapjában negyedével nőtt a felvett hitelek nagysága. A fogyasztási- és lakáshitel-szerződéseken keresztül összesen 377 milliárd forintot igényeltek.

  Ha esetleg Ön is szeretne hozzájutni egy kis pénzügyi segítséghez, ne csapjon le rögtön az első jónak tűnő ajánlatra, inkább olvassa el a tippjeinket és tudnivalóinkat, amelyek segíthetnek a hitelfelvételnél.

 • Hitelfelvétel: csak okosan!

  Mostanában viszonylag olcsón juthatunk hitelhez, így az alacsonyabb törlesztő elérése remek lehetőség azoknak is, akik korábban évekig adósságokkal küzdöttek. Mai cikkünkben azt a témát járjuk körbe, hogy vajon van-e kiút az adósságcsapdából.

 • Rejtett költségek a lakásvásárlásnál: ne érje meglepetésként!

  Ha ingatlanvásárláson töri a fejét, jobb, ha tudja, hogy a vételáron felül akadnak még más költségek is. Ha a pénze csak a meghirdetett árra elég, érdemes megfontolni egy olcsóbb lakást, így a járulékos költségek és váratlan kiadások fizetése sem jelent majd problémát.

 • Vehetünk jó autót egymillió alatt?

  Egymillió forint sok pénz, de valahogy mégis egyre kevesebbet ér – különösen, hogyha autót keres az ember. Mai cikkünkben rávilágítunk a leggyakoribb csapdákra és sorra vesszük a legfontosabb alapszabályokat, ha az autóvásárlási büdzsénket egymillió forintban határoztuk meg.

 • Mi lesz a nyugdíjjal? Kevesen gondolunk a jövőre

  Magyarországon kifejezetten kevesen gondolkodnak előre a nyugdíjas éveikkel kapcsolatban, ezt a feltételezést pedig immár egy friss kutatás is alátámasztja.

 • Babakötvény: több mint kétmillió forint gyűlhet össze gyermekünknek

  Ha a család − vagy egy családtag − úgy dönt, hogy egy gyermek vagy unoka születését követően 18 éven át havi ötezer forintot fizet a Babakötvénybe, a végén 2,3 millió forint gyűlhet össze. Ez az összeg jó kezdet lehet akár egy diploma megszerzéséhez vagy önrésznek egy kisebb lakás megvételéhez. A családok Babakötvényben tartott megtakarítása tavaly november óta 10 milliárd forinttal, összesen 60 milliárd forintra emelkedett február végére.

 • Sokan nyerhetünk a babaváró hitellel

  Az akár 10 millió forint összegű, 20 évre is felvehető babaváró hitelért azoknak is érdemes jelentkezni, akik egyébként is terveznek gyermeket, ezzel az ingyenes kölcsönnel ugyanis akár egy meglévő, drágább bankhitelt, vagy egy korábbi személyi kölcsönt is ki tudnak váltani. Kiszámoltuk azt is, hogy egy piaci kamatozású hitelhez képest mennyit nyerünk 10-20 év alatt a teljesen szabadon felhasználható babaváró kölcsön kamatmentességével.

 • A személyi kölcsön a lakásvásárlásban is segíthet!

  Várhatóan idén is jó év elé néz az ingatlanpiac: az adásvételek száma az előzetes elemzések szerint160 és 180 ezer között fog mozogni, bár hozzáteszik, a végleges adat nagyban függ majd az újépítésű projektek kifutásától. Aki mostanában akar beruházni egy új ingatlanra, annak alaposan bele kell nyúlnia a pénztárcájába, hiszen országosan 8-12 százalékkal, a fővárosban pedig akár 15 százalékkal is nőhetnek az árak az év folyamán. Ha esetleg új lakást szeretne vásárolni, de nincs elég tőkéje az ügylet lebonyolítására, többféle pénzügyi segítséget is igénybe vehet: az opciók között ott találjuk például a személyi kölcsönt is.

 • 9+1 dolog, amire oda kell figyelnünk lakásbérlés előtt

  Manapság egyre nehezebb elfogadható árú és kinézetű albérletet találni, és ez leginkább a nagyobb városokra, illetve a fővárosra jellemző. Sokszor megesik, hogy hirtelen kell albérletet találnunk, ám a gyorsaság mellett legyünk nagyon óvatosak, ugyanis a csalók egyre kifinomultabb eszközökkel veszik el a gyanútlan áldozatok pénzét, amelyet aztán hiába próbálnak visszaszerezni. 

 • Új családi kombit a nyárra – de milyet?

  Ahogyan közelít a nyaralások szezonja, úgy válik egyre égetőbbé a kérdés, hogy a jelenlegi autónk alkalmas-e még ilyen kalandokra. Vajon eléggé megbízható lesz az úton? Nem robban le a Balatonra vagy a tengerpartra menet? Elfér benne a család? Lesz hely annak a rengeteg cuccnak, amit ilyenkor magunkkal viszünk? Mai cikkünkben sorra vesszük, hogy jelenleg milyen középkategóriás családiautók között érdemes nézelődni. 

 • Május 20-ig nézzük át az szja-bevallási tervezetünket!

  Ha a bevallásban visszaigényelhető adó szerepel, a visszautaláshoz meg kell adni a bankszámlaszámot vagy a postai címet. Ha az adózó nem tesz semmit, nem fogadja el a tervezetet, mert nincs más jövedelme, akkor a dokumentum automatikusan is adóbevallássá válik. Viszont jó tudni, hogy aki nem rendelkezik az 1+1 százalékról, az nem tud így segíteni egy alapítványnak vagy egyháznak sem.

 
61 / 61 oldal
visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×