Pénzügyi hírek

 • Klíma a lakásba: miből választhatunk?

  Ki ne szeretne kipihenten munkába menni a legnagyobb nyári kánikulában? Végig aludni a tikkasztó nyári éjszakákat? Ha úgy döntünk, hogy belevágunk számos klímaberendezés közül választhatunk, sőt előre gondolkodva némi koszolást is megúszhatunk. Ne feledjük, nem sok időnk maradt, mielőtt betelik a szakik naptára erre az idényre!

 • Építőanyaghiány nehezíti a lakásfelújítók, építkezők életét

  Még az idén további 10-12 százalékos drágulás várható az építőanyagpiacon – az ÚjHáz Centrum tapasztaltai szerint. Az új építésű házak esetében követelmény a 15 centiméteres szigetelés, ám ezzel a használt ingatlanoknak csupán 20 százaléka rendelkezik. A cég szerint a teljes építőipari rendelésállomány jelentős, mintegy 30-40 százalékos visszaesése sem kizárt 2020-tól.

 • Nyugdíj: Bizonytalanok vagyunk, mégsem tervezünk

  A magyarok 71 százaléka továbbra sem érzi kiszámíthatónak hosszú távú pénzügyi jövőjét – derül ki az OTP Bank 2017-es Öngondoskodási Indexének eredményeiből. Ugyanakkor a megkérdezettek több mint fele (58%) továbbra sem rendelkezik megtakarítással, és közel 90 százalékuk nem is készít hosszú távú pénzügyi tervet. 

 • Ki lesz az elektromos autózás királya: Tesla, Toyota, VW?

  Szakértői várakozások szerint a tölthető hibridautó lesz a jövő legnépszerűbb autótípusa, a tisztán elektromos típusok inkább a nagyvárosokban terjednek, főként egy család második, „bevásárló” autójaként. Nézzük a friss trendeket az elektromos autózásban.

 • Mamahotel: a kényszer szüli

  A hazai lakosság 80 százaléka szerint a saját tulajdonú lakás továbbra is az önálló élet alapjának számít, felnőtt korban ez adja meg az otthon biztonságát – olvasható az OTP Bank Hello Otthon kutatásában. A megkérdezettek 79 százaléka gondolja úgy, hogy a fiataloknak egyre nehezebb saját lakáshoz jutni, például a magas ingatlanárak miatt.

 • 312 ezer forint az átlagkereset - Főleg mobiltámogatást kérünk

  Az átlagos munkajövedelem, amely például cafeteriát is tartalmaz, bruttó 312,1 ezer forint volt tavaly Magyarországon. A villamosenergia-iparban átlagosan mintegy havi 30 ezer forint volt az egyéb munkajövedelem értéke 2017-ben, az egészségügyben alig több, mint ötezer forintot fizettek. Míg tavaly a cégek külön választás nélkül leginkább Erzsébet-utalványt adtak, az idén az első hely a mobiltelefon-használaté lett.

 • Légkondi: még a kánikula előtt kapcsoljunk!

  Szeretnénk a rekkenően forró nyári éjszakákon hűvösben aludni? Csak az első melegebb májusi hétvégéig kell várni, és pillanatok alatt elárasztják a klímaszerelőket a megrendelések. Talán még nem késő, hogy a szezon előtt idejében belevágjunk egy légkondicionáló beszereltetésébe. Ha lemaradunk, várhatunk vele őszig.

 • Ráébredt a lakosság a kamatkockázatra

  A nagy változások korát éljük a lakáshitel-fronton. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb adatai szerint 2016. év eleje óta most először fordult elő, hogy két egymást követő hónapban nem csökkent a lakáscélú hitelek átlagos hitelköltsége, a teljes hiteldíj-mutató (THM) mértéke. A 2018. februári adatok szerint lakáscélra februárban ugyanúgy 4,37 százalékos átlagos THM mellett lehetett hitelhez jutni, mint januárban. Az év első hónapjában pedig szerény emelkedést mértek a statiszikák a hitelköltségben a tavaly decemberi mértékhez képest.

 • Lakástakarékból nem is gondolnánk, mennyi minden megvalósítható

  Aki most első lakásra gyűjt, nehéz helyzetben van, a vételár önerő részét összegyűjteni is komoly kihívást jelent az elszállt ingatlanárak mellett. Jól jöhet ilyenkor az állami támogatással kiegészített lakástakarékpénztári megtakarítás. De nem csak nekik jó ez a fajta előtakarékosság, számos egyéb lakáscél: felújítás, korszerűsítés, lakáshitel előtörlesztése, társasházak közös helyiségeinek renoválása is szóba jöhet a felhasználási célok között. Saját magunk, vagy akár közeli hozzátartozóink javára is takarékoskodhatunk.

 • CSOK 10+10 és ÁFA változásai 2018. március 15-től

  Egyszerűbb és gyorsabb a lakáscélú támogatások igénybevétele 2018.03.15-től, a támogatott célok változatlanok. A módosítások a CSOK-ot, a három vagy több gyermekesek otthonteremtési kamattámogatását és az adóvisszatérítési támogatást érintik. Csökkent a benyújtandó dokumentumok köre, számos határidő lazult vagy megszűnt. Rendelkezhetünk további lakóingatlannal bővítésnél és használt lakásvásárlásnál is. A kérelmek banki bírálati ideje vásárlánál 30 nap, építés és bővítés esetén legfeljebb 60 nap lehet. ÁFA-visszatérítést nyugdíjasok is igénybe vehetnek és ÁFA-nál megszűnt a kivitelezői szerződés tilalma. Kamattámogatott hitelnél megszűnt a kérelem benyújtását követő 6 hónapon belüli folyósítási kötelezettség és a hitelképesség javítására további adóstárs is bevonható, mint nem támogatott személy.

 • Lakásfelújításnál a megtérülés mellett a technológiai sorrendre is figyeljünk

  Tisztázzuk mi a célunk az energiahatékony felújítással: a minél gyorsabb megtérülés vagy egy hibásan működő berendezés cseréje, tervezünk-e később további beruházásokat? Mindegyik esetben másként kell hozzákezdeni. Konzultáljunk szakemberrel, hogy tudjuk mi a legjobb számunkra és elkerüljük a nem kívánt mellékhatásokat: a penészesdést, a fulladásveszélyt vagy a már elvégzett munkák visszabontását.

 • Spórolási tippek húsvét után - Hogy a gyomornak is jó legyen!

  Az elmúlt napokban sokan ettek-ittak talán a kelleténél is többet, és bár ez néha belefér, nem árt gondolni a testünkre, illetve a pénztárcánkra is! A kettő pedig akár együtt is járhat. Íme néhány jó tanács azoknak, akik hajlandóak tenni magukért és a környezetükért, hogy könnyebb legyen az élet.

 
1 / 42 oldal
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×