Pénzügyi hírek

 • Személyi kölcsön kényelmesen, online

  Négy éve egy átlagos hónapban még a magyarok mintegy 9 milliárd forintnyi személyi kölcsönt vettek fel a bankoktól. Azóta ez a szám ugrásszerűen megnőtt. Amit mi sem mutat jobban, mint hogy most januárban majdnem 35 milliárd forint személyi hitelt kapott a lakosság. Ennek a jelenségnek több oka is van: egyrészt csökkentek kamatok, javultak a jövedelmek, másrészt a bankok iránti bizalmatlanság, amely a válság után alakult ki, pedig lassan elpárolgott.

 • Hogyan lehet gyermekünkből pénzügyi guru?

  Ha azt szeretnénk, hogy a gyermekünk megbecsülje a pénzt, minél előbb vonjuk be a család költségvetésének megbeszélésébe, tervezésébe. Természetesen a korának megfelelő magyarázatokkal értessük meg vele a család anyagi lehetőségeit, így jobban átlátja majd a szülők döntéseit. Érdemes megtanítani vele, hogy a zsebpénz nem jár alanyi jogon és vannak szabályok az elköltésére.

 • Könnyű tízmilliós pluszhitel jár a 40 alatti anyukáknak!

  Az eddigi 10-15 milliós, legalább két-három gyermek megléte (vagy vállalása) esetén kapható szuper-kedvezményes CSOK lakáshitel mellé – amelyet rövidesen használt lakásra is meg lehet kapni – további, akár tízmillió forintos, kamatmentes hitelt kaphatnak a 18-40 éves nők. Nemrég kiderült, hogy ezt az újabb tízmilliós ingyen hitelt az új gyermekben gondolkodó hölgyek szinte jövedelem összegétől, munkától függetlenül vehetik fel július elsejétől, mindössze néhány egyszerű feltétellel! Ezeket vesszük most sorra.

 • Segítő jobb a vállalkozásoknak!

  A legfrissebb adatok szerint a regisztrált cégek száma Magyarországon már az 1,7 milliót is meghaladta. A társaságok jelentős része –több mint negyede– az agrár ágazatban tevékenykedik. Ingatlanügyekkel 13, kereskedelemmel, illetve tudományos és műszaki tevékenységgel pedig 11-11 százalékuk foglalkozik. A felsoroltak számítanak a legnépszerűbb szektoroknak.

 • Már most gondoljon a nyugdíjas éveire!

  Idős korunkban nyilván mindannyian szeretnénk fenntartani azt az életszínvonalat, amihez az aktív éveink alatt hozzászoktunk.  Sajnos, ha csak az állami nyugdíjra támaszkodunk, akkor erre, ahogy telik az idő egyre kevesebb esélyünk van. Hosszútávon ugyanis a nyugdíjak drasztikus csökkenésére lehet számítani. Az okok egyszerűek: a nyugdíjakat jelenleg nagyrészt a járulékfizetésekből teremtik elő (ez a felosztó-kirovó rendszer a II. világháború után indult el itthon). 

 • Céges autó esete az áfával

  A januárban életbe lépett új szabály a cégautókkal rendelkező társaságok jó részét érinti.  E szerint már útnyilvántartás vezetése nélkül levonható a személygépkocsi bérleti díj áfájának fele. Ez a lehetőség elsőre ugyan jól hangzik, de a módosítás miatt a túl elfoglalt cégvezetők jókora összegtől eshetnek el, hiszen útnyilvántartással továbbra is akár a teljes áfát vissza lehet igényelni.

 • Egyre több iskolában lehet majd kártyával fizetni

  Oktató kampánnyal és az országos Pénz7 program idején induló roadshow-val folytatódik a közeljövőben a Készpénzkímélő Iskolák mintaprojekt. Kedvező a program fogadtatása, és az iskolák visszajelzései szerint várakozáson felüli a kártyás fizetés népszerűsége. Sokan már korábban is rendelkeztek bankkártyával, így a diákok között nagy sikere van az új lehetőségnek.

 • 10 érdekesség és tanács a pénzautomatákkal kapcsolatban

  52 éve üzemelték be a világ első pénzautomatáját. Az ATM-ek napjainkban népszerűek, éppen ezért érdemes pár tanácsot megfogadni készpénzfelvétel előtt. Magyarországon ma 2500 településen egyáltalán nincs ATM, ami nehézséget okoz az érintetteknek, de vannak, akik szerint ezt is meg lehetne oldani.

 • Ilyen a céges és a családi autó egyben

  Sokszor a hétköznapi áruszállító vagy szervizes cégautónak kell a családi autó szerepét betöltenie a kisvállalkozóknál. Megnézzük, hogyan érdemes efféle mindenes járgányt venni, illetve milyen szempontok szerint, milyen típusok közül ajánlott ma válogatni.

 • Régi tízezres elfogadása

  A Magyar Nemzeti Bank december 31-én bevonja a forgalomból a régi 10 000 forintos bankjegyeket, ezzel az idei év végén befejeződik a forint bankjegyek korszerűsítését célzó, 2014-ben kezdődött cserefolyamat. A forgalomból bevont bankjegyek a bevonás határnapján elvesztik törvényes fizetőeszköz jellegüket, így akkortól a készpénzes vásárlások során senki nem köteles elfogadni azokat.

 • Még drágábbak lesznek az új- és a használt lakások is

  Tovább tart az általános derűlátás az ingatlanpiacon a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb, negyedévente publikált ingatlanpiaci felmérése szerint. A kutatás szerint semmi jele annak, hogy az ingatlanpiac „egén” rövidtávon felhősödés kezdődne. Csaknem megduplázódott a lakástranzakcióra biztosan vagy valószínűleg készülő háztartások száma, továbbá erősödtek a lakásfelújításra és korszerűsítésre irányuló lakossági várakozások is.

 • Így varázsolja filléresé a benzinköltségét!

  Bár igen biztonságosak, még ma is sok a félelem a gázüzemű (LPG) autókkal kapcsolatban. Pedig aki évi 20 ezer kilométer felett autózik nagyobb fogyasztású járművel, annak az LPG szett beszerelése egy év alatt megtérülhet. És még a környezetet is védjük!

 
58 / 58 oldal
visszahívást kérek
Visszahívást kérek
bezárás
Visszahívás kérése
A böngészője elavult!

Frissítse vagy cserélje le a böngészőjét. A böngészőm frissítése

×